Click here
to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Sota Taivaassa
(War in Heaven)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Marraskuu 3, 2003
__________

"Ja syttyi sota taivaassa" (Ilm.12:7).

Tänään kuulemme paljon puhetta sodasta ja terrorismista. Kuulemme ?pyhästä sodasta? (jihad), sodasta Palestiinassa, sodan uhasta Pohjois-Koreassa. Ei koskaan historiassa ole ollut tällaista sodan aikaa maan päällä. Näitä selkkauksia julkaistaan laajalti, koska meillä on nopeat tiedotusvälineet. Melkein heti saamme tietää pommi-iskuista, yllätyshyökkäyksistä, kuolonuhreista.

Olen varma, että nämä ovat niitä sotia ja sanomia sodista, josta Jeesus puhui. Ja kuten Jeesus profetoi, ihmisten sydämet menehtyvät pelosta. Nämä näkemämme sodat aiheuttavat kauhua maan päällä.

Kuitenkin nämä ovat kaikki pieniä selkkauksia. Ne ovat vain oireita paljon suuremmasta sodasta. Kuten tiedät, on vain yksi sota käynnissä. Ja tämä kaikkien sotien sota käydään taivaassa. Se on Jumalan ja vihollisen välillä.

Tämä sota julistettiin aikakausia sitten. Ilmestyskirja kertoo meille: "Mikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat" (Ilm.12:7). Lohikäärme edustaa saatanaa ja langenneita enkeleitä, jotka hän petti. Kun Lusifer oli taivaassa, hän houkutteli nämä enkelijoukot Jumalaa vastaan. Hän halusi anastaa Jumalan vallan ja valloittaa valtaistuimen itselleen.

Mutta vihollinen hävisi tuon ensimmäisen taistelun. "...eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa" (Ilm.12:8). Jumala sanoi saatanalle: "Sinulle ei ole sijaa täällä minun läsnäolossani." Ja Jumala heitti saatanan ja hänen kapinoivat enkelinsä ulos taivaasta. Heidät heitettiin maailmaan, josta Raamattu sanoo, oli autio ja muodoton.

Nyt saatana oli pettänyt nuo enkelit, jotka seurasivat häntä. Ja kun Jumala loi ihmiskunnan, saatana päätti pettää myös heidät. Jos hän ei saanut olla jumala, hän kostaisi tuhoamalla Jumalan siemenen. Niin hän aloitti sodan Edenin puutarhassa ensimmäistä miestä ja naista vastaan.

Saatana vietteli ensin Eevan ja sitten Adamin. Ja kun hän sai heidät lankeamaan, näytti siltä, että hän sai suuren voiton. Paratiisi suljettiin nyt ihmiseltä. Saatana joukkoineen varmaankin kerskui voitollaan. Ja taistelu, jonka he kävivät, oli sodanjulistus Jumalaa ja hänen siementään vastaan.

Sota yhä jatkuu taivaassa. Mutta saatana ei taistele tätä sotaa taivaasta eikä helvetistä. Ei, saatana heitettiin muodottomaan tyhjyyteen, siihen, mistä Jumala loi maan. Ja kun Jumala oli luonut ihmisen asuttamaan maan, saatana asettui voimineen sinne.

Raamattu tekee tämän hyvin selväksi: "...eikä heillä ollut enää sijaa taivaassa" (Ilm.12:8). "Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle" (Ilm.12:13). "...Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa" (Ilm.12:12).


Saatana ei yllättänyt Jumalaa


Ennen maailman perustamista Jumala suunnitteli sotasuunnitelman voittaakseen vihollisen. Herra loisi ihmisen omaksi kuvakseen. Hän antaisi ihmiselle vapaan tahdon. Siksi ihmistä tultaisiin koettelemaan. Todellakin: hänet asetettaisiin aivan keskelle taistelukenttää, lähelle saatanan tukikohtaa.

Ihminen ei kestänyt ensimmäistä koetusta, saatana voitti Edenin taistelussa. Ja siitä hetkestä lähtien vihollinen on jatkanut ihmisen pettämistä. Nooan aikana saatana onnistui pettämään koko maailman. Koko maapallon väestöstä vain kahdeksan sielua pelastui. Tätä jatkui vuosisatojen ajan, saatana petti kokonaisia kansakuntia. Hän piti vallassaan Egyptiä, Sodomaa ja Gomorraa ja jonkin aikaa Jumalan valittua kansaa, Israelia. Israelin historia Jumalan ja saatanan sodan aikana on aika masentavaa luettavaa.

Siitä hetkestä lähtien, kun Jumalan käsi lepäsi Israelin yllä, vihollinen kyllä huomasi sen. Herra teki yliluonnollisia tekoja kansalleen, vapautti heidät ihmeiden kautta, antoi heille suuria rakkaudenosituksiaan. Mutta neljäkymmentä vuotta Egyptistä lähdön jälkeen saatana lietsoi kapinamieltä, epäjumalan palvontaa ja aistillisia nautintoja israelilaisissa. Hän toi heidän keskuuteensa porttoja, homoja, vääriä profeettoja. Lopulta kun oli aika astua luvattuun maahan, oli vain kaksi israelilaista, joita saatana ei ollut pettänyt, Joosua ja Kaaleb.

Jälleen kerran saatana kerskui. Näytti siltä, että jokainen taistelu päättyi hänen hyväkseen. Ja hän sai voittoja jatkuvasti demonisten petoksiensa kautta. Hän valloitti kaikki Israelin ympärillä olevat kansat: babylonialaiset, filistealaiset, mooabilaiset, heettiläiset, kanaanilaiset ja pohjoiset valtakunnat. Viimein saatana alkoi tähdätä jäljellä olevia Israelin lapsia.

Nämä israelilaiset olivat astuneet Kaanaan maahan Joosuan kanssa sen jälkeen, kun heidän vanhempansa kuolivat erämaassa. Nyt näytti aivan uusi päivä koittavan Israelin kansalle. Mutta saatana hyökkäsi tämän sukupolven kimppuun vielä suuremmilla eksytyksillä. Hän toi epäjumalat, haureuden ja väärät profeetat. Hän antoi heille baalin, astarten ja molokin palvonnan. Raamattu kertoo, että tämä sukupolvi jatkuvasti palvoi epäjumalia ?korkeilla paikoilla?. Ja he jatkuvasti hylkäsivät Israelin Pyhän.

Tämä Israelin historian kohta minusta on hyvin hämmentävä. Ajattele: tämä sukupolvi oli nähnyt vanhempiensa kuolevan erämaassa Jumalan tuomion tähden. He olivat nähneet vanhempiensa ja isovanhempiensa kuolevan mitä hirvittävimmillä tavoilla. Todellakin tämä sukupolvi oli neljänkymmenen vuoden aikana mennyt hautajaisista hautajaisiin, haudaten vanhempiaan joka puolella. Mutta vielä kaiken tämän jälkeen he kääntyivät epäjumalien palvontaan.

Vuosisatoja sen jälkeen saatana oli voitolla. Hän piti vallassaan Israelin kuninkaita Ahabista Jerobeamiin, syntisiä miehiä, jotka vuodattivat viatonta verta. Tuomarien Kirjan viimeinen luku paljastaa kuinka alas Israelin kansa oli vajonnut.

Tuomarien Kirjan 21. luku on julma kertomus kuinka villiintyneet homot raiskasivat papin jalkavaimon ja jättivät kuolemaan. Kun pappi löysi hänet, paloitteli hän ruumiin ja lähetti palat kahdelletoista Israelin sukukunnalle. Tästä tapahtumasta alkoi sisällissota Jumalan kansan keskellä homojen oikeuksien puolesta. Tuhannet israelilaiset kuolivat.

Tuomarien Kirja päättyy näihin kauhistuttaviin kylmiin sanoihin: "Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa; jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein" (Tuom.21:25).

Sanon teille, että saatanalla on sama suunnitelma jokaiselle sukupolvelle. Hän onnistui poistamaan todellisen Jumalan palvonnan Israelissa. Tuomarien Kirjan lopussa miehet, naiset ja lapset vaelsivat omia teitään. Ja juuri tätä samaa saatana saa aikaan meidän sukupolvessamme. Hän yrittää saada Raamatun laittomaksi kirjaksi, tehden sen sopimattomaksi tähän aikakauteen. Jokaista yllytetään tulkitsemaan Jumalan sanaa oman mielen mukaan. Tämä on eksytystä suoraan helvetistä.

Totuus on, että Israelissa oli kuningas Tuomarien Kirjan lopussa. Se kuningas oli saatana. Hän ei vain hallinnut pakanamaailmaa, vaan myöskin Jumalan valittua kansaa. Tuossa vaiheessa näytti, että vihollinen oli voittanut koko sodan. Hän ja hänen demoninsa näyttivät voittamattomilta sodassa taivasta vastaan.


Jumala oli kärsivällinen, koska hänellä
oli kaiken voittava sotasuunnitelma


Jumalaa eivät huolestuttaneet saatanan voitot. Kyllä hän suri oman kansansa jatkuvaa syntiin vaipumista ja kuolemaa. Mutta Jumalalla oli jo sotasuunnitelma voimassa.

Lopulta ?ajan täyttyessä? Jumala lähetti oman Poikansa alas sotakentälle. Nyt oli Jumala, lihaksi tullut, astumassa taisteluun. Herra sanoi: "Nyt on taistelu muuttunut. Minä otan komennon. Saatana ei enää voita. Tämä on lopun alku taivaallisessa sodassa. Ja voitto on minun."

Sitten Jumala julisti sodan: "Minä panen liikkeelle armeijani. Ja minun Poikani on oleva sen päällikkö. Hän valmistaa seurakunnan synnittömäksi, virheettömäksi, pyhäksi morsiameksi. Ja seurakunta rakennetaan yhdelle perustuskivelle, joka on Jeesus Kristus, Jumalan Poika."

Kun Jeesus syntyi Betlehemissä, se vapisutti saatanan leiriä. Jokainen demoni huusi: "Tämä on Jumalan Poika! Hän tulee ottamaan kaiken voiman ja vallan. Ja hän tulee hallitsemaan kuninkaana. Me emme voineet voittaa Jumalaa taivaassa. Kuinka me voimme voittaa tämän taistelun hänen Poikansa kanssa? Meidän on tapettava hänet kehtoonsa."

Kuinka vihollisen lähettiläät yrittivätkin tuhota Kristus-lapsen. Raamattu sanoo, että jokainen määrätynikäinen poikalapsi sillä alueella surmattiin saadakseen Jeesuksen tapetuksi. Mutta tämä oli yksi taistelu, jota saatana ei voinut voittaa. Jumala voitti.

Valitulla ajallaan Jumala asetti ristin keskelle taistelutannerta. Ja tälle ristille hän laittoi Poikansa. Kristuksen veri virtasi taistelukentälle. Ja pisara pisaralta alkoi puhdistava virta pesemään pois ihmiskunnan syntejä.

Sillä hetkellä Jeesus huusi niin, että koko luomakunta raikui: "Se on täytetty!" Kun saatana ja hänen enkelinsä kuulivat sen, he pelkäsivät ja vapisivat. He varmaan huudahtivat: "Meidän loppumme on tullut. Jumalan Poika on tallannut meidät jalkoihinsa. Hän on saattanut meidät häpeään. Hän on ryöstänyt meiltä kaiken vallan, joka meillä oli ihmisten yli. Me emme voi enää omistaa ketään, joka on hänen verensä alla.

Kolme päivää myöhemmin toinen voimakas huuto kuului: "Kristus on noussut ylös!" Se oli saatanan synkin hetki. Hetkessä sotatilanne muuttui. Ilmestyskirja kuvaa sen näin:

"Ja minä kuulin suuren äänen taivaasta sanovan: ?Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos. Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta..." (Ilm.12:10-11).

Minkä voiman saatana menetti tuolla hetkellä? Häneltä meni kyky syyttää ketään Jeesuksen verellä puhdistettua. Vihollinen ei voi enää pitää uskovaa syyllisyyden, pelon tai tuomion kahleissa. Häneltä otettiin pois valta tuhota niitä, jotka ovat Kristuksen lunastustyön uskossa. Hänellä ei ole enää hallintavaltaa kehenkään, joka luottaa Jeesukseen.

Jumala julisti laillisesti kaikille, jotka uskovat hänen Poikaansa: "Sinut on vapautettu. Vihollisen voima ei voi hallita sinua, jos luotat Jeesuksen Kristuksen veren voimaan. Ei ole mitään voimaa taivaan alla, joka voi sinut lannistaa."


On kysymys kahdesta kuningaskunnasta


Ensiksi on olemassa Jumalan ja hänen Poikansa Kristuksen kuningaskunta. Ja toiseksi on olemassa saatanan ja hänen langenneiden enkeliensä valtakunta. Yksi valtakunta on valon ja toinen on pimeyden valtakunta. Olemme jo nähneet, kuinka vihollinen yritti varastaa taivasten valtakunnan kautta historian. Hän sai voittoja Nooan aikana, Israelin erämaavuosien aikana ja tuomarien aikana. Mutta Kristus voitti ne kaikki.

Tässä kohtaa palaamme Ilmestyskirjan 12:12: "Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa." Tuo ?vähän aikaa? alkoi Golgatalla. Siitä lähtien saatana on ollut hyvin raivoissaan. Ja hänen vihansa kasvaa enemmän, kun hänen tuomionsa aika lähestyy.

Muutamia jakeita myöhemmin mainitaan nainen: "Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi" (Ilm.12:15). Minä uskon, että tämä nainen on Kristuksen morsian, jäljelle jääneet voittajat. Raamattu sanoo, että jäännös on niin lukuisa, että ei kukaan ihminen voi laskea sen määrää. Siinä joukossa on jokainen, joka on ottanut Jeesuksen Herrakseen kautta historian.

Seuraavaksi me luemme: "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt, ja jolla on Kristuksen todistus" (Ilm.12:17). Todella, saatana vihaa jokaista uskovaa. Mutta jos hän uskaltaa koskea meihin, niin hän koskee Jumalan silmäterään.

Mitä me näemme juuri nyt maailmassa tapahtuvan, on saatanan epätoivoinen yritys tuhota Kristuksen morsian. Vihollinen on huutanut sotahuudon. Ja hän käyttää kaikkia mahdollisia aseitaan masentamaan Jumalan valitut.


Raamattu sanoo saatanan hyökkäyksestä:
"syöksi kidastansa vettä"


Tämä tulva on vääryyden tulva. Saatana toi sen naista vastaan yrittäen viedä hänet mukanaan Kristuksen veren suojasta. Jeesus varoitti, että viimeisinä päivinä pahuus lisääntyy. Ja tämän pahuuden tähden monien uskovien rakkaus kylmenee (katso Matt.24:12).

Voin kuvitella saatanan antavan määräyksiään komentopaikaltaan: "Ottakaa haltuunne media! Täyttäkää syntisten miesten mielikuvitukset himoilla. Johtakaa heidän lihalliset halunsa pornografiaan. Sitten lähettäkää nuo miehet ahdistelemaan lapsia."

Siitä on seurauksena sellainen pahuuden virtaus, jollaista koko maailma ei ole ennen nähnyt. Mutta hyökkäys lapsia kohtaan on erikoisen vakava. Ajattele:

* Väkivaltaiset elokuvat ovat turruttaneet monien uskovien mielet niitä katsellessaan. Ja nyt seksikohtaukset ovat tulleet yhä kieroutuneemmiksi. Olemme saaneet ilmoituksia, joissa kerrotaan kuusi- ja seitsemänvuotiaiden poikien yrittäneen raiskata ikäisiään ja nuorempia tyttöjä. Kun heiltä kysytään miksi, he vastaavat: "Näin sen videolta, jota isäni ja äitini katsoivat."

* Internetissä on yli 300 000 pornoa esittävää nettisivua. Siellä esitetään kaikkein alhaisimpia, saastaisimpia kuvia, mitä ihmiskunta on koskaan nähnyt. Pahinta on se, että nuoret lapset löytävät näitä sivuja. Heidän herkät mielensä saavat vaikutteita niistä kuvista ja ne vahingoittavat heitä tulevaisuudessakin.

* Homojen keskinäiset avioliitot alkavat yleistyä. Jo nyt on lehtien palstoilla kirjoituksia samaa sukupuolta olevien häistä. Monissa ala-asteissa opetetaan ohjelmaa "Kuinka eletään homoseksuaalista elämää." Jo nuorille lapsille päntätään päähän homoelämän yksityiskohtia.

* Homojen puolustajat ovat puskeneet tiensä kirkkojen johtoportaisiin. Episkopaalinen kirkko hiljattain vihki homon piispan virkaansa. Kun vihkiminen oli suoritettu, uusi piispa piti miesrakastajaansa kädestä kiinni.

Saatana on soluttanut homoseksuaalisen petoksen syvemmälle kirkkoon ja lapset ovat jälleen uhreja. Yhä enemmän homoseksuaalisia pappeja on joutunut kiinni lapsiin sekaantumisesta.

* Muotimaailma ei enää ole vain epäsiveellinen, vaan on alkanut ylistämään alastomuutta. Tämä teollisuus yrittää järkyttää häpeämättömällä aistillisuudellaan. Saatanan tarkoitus on vaikuttaa Jumalan kansaan, etenkin nuoriin uskoviin. Tämä salakavala demoninen virtaus ottaa pois halun taistella aistillisuutta vastaan.

* On myöskin tullut esille mieletön juopottelu teini-ikäisten keskuudessa. Jopa Wheaton College:ssa, joka on ollut vuosikymmeniä jonkinlainen pyhyyden mittatikku, sallitaan nyt alkoholin käyttö. Miksi? He haluavat saada paremmin koulutettuja professoreita - siis enemmän juoppoja professoreita. Yhä useammat kristilliset korkeakoulut seuraavat esimerkkiä. Koko nuorten uskovien sukupolvi tulee kärsimään, kun heidät johdetaan paheeseen, jota he eivät olisi muuten itse hankkineet.

Ajattele näitä toisia saatanan viimeisen hyökkäyksen esimerkkejä:

* Filmitähteä, joka pyrki Kalifornian kuvernööriksi, neuvottiin, että hän voittaisi, jos tulisi esille jokin skandaali hänen elämässään esille. Hänelle kerrottiin, että avioliiton ulkopuolinen suhde tekisi hänestä sankarin kansan silmissä. Se lisäisi hänen suosiotaan, ja hän saisi enemmän ääniä.

* Joukko lakeja on säädetty, että Jumalan nimi saataisiin poistetuksi yhteiskunnasta. Kaksi Yhdysvaltain senaattoria ovat esitelleet sellaista lakiehdotusta. Heidän lakinsa kieltäisi asettamasta virkaan sellaista tuomaria, joka uskoo Jumalaan, tai jolla on minkäänlaista uskoa.

Olet varmaan lukenutkin eräästä kuuluisasta yhdysvaltalaisen tuomarin päätöksestä. Hän määräsi kymmentä käskyä esittävän graniittisen veistoksen poistettavaksi valtion viraston edustalta Alabamassa. Hän teki tuon päätöksensä valtion rakennuksessa, jonka edessä on Zeus-patsas.

Aluksi ajattelin, että nämä asiat varmaankin murehduttavat Jumalaa. Mutta nyt uskon, että Jumala nauraa näille miesraukkojen yrityksille. Miksi? Koska Jumala tekee työtään miljoonien nuorten ihmisten keskuudessa kirjoittaen oman lakinsa heidän sydämiinsä. Eikä yksikään tuomari maan päällä voi poistaa niitä heiltä.


Sinusta voi näyttää siltä,
että vihollinen on voitolla, mutta odotahan


Haluan nyt näyttää, mitä on vielä edessä päin tässä sodassa taivaassa Kristuksen ja saatanan välillä. Raamattu sanoo: "Sillä sanansa on Herra toteuttava maan päällä lopullisesti ja rutosti" (Room.9:28). Jumala sanoo: "Minä vien tämän taistelun päätökseen pian. Minä päätän sen äkkiä."

Ehkä sinä ihmettelet: "Mitä Jumala sitten odottaa? Miksi hän ei ole toiminut jo? Me olemme jo tulleet kriittiseen pisteeseen. Missä on Jumalan kaikkivaltias käsi?"

Jaakob antaa meille vastauksen: "Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen" (Jaak.5:7). Lyhyesti: Jeesus odottaa kärsivällisesti sieluja. Hän odottaa viimeistäkin lyhdettä tuotavaksi sisään.

Useimmat Raamatun tutkijat uskovat, että syksyinen sade viittaa helluntaihin Jaakobin kirjeessä. Minä uskon, että kevätsade on sitä, mitä me näemme nyt. Mikä kuvaisikaan paremmin keväistä sadetta kuin menestyvä maanalainen monimiljoonainen seurakunta kommunistisessa Kiinassa. Tämä uskovien joukko on ihmeellisesti kasvanut muutaman lyhyen vuosikymmenen aikana. Toisen maailmansodan aikana, kun viimeiset lähetyssaarnaajat lähtivät Kiinasta, seurakunta siellä oli hyvin pieni. Sitten vain Jumalan Hengen vaikutuksen kautta se kasvoi räjähdyksen lailla kourallisesta eri puolilla olevia uskovia valtavaksi työksi, josta maailma ei tiennyt mitään.

Entäpä rautaisen esiripun sortuminen? Ei kukaan odottanut kommunismin tuhoa meidän elämämme aikana. Mutta Jumala teki sen melkein yhdessä yössä. Juuri tänä päivänä, kun kirjoitan tätä, New York Times kirjoittaa, että Venäjän hallitus puhuu nyt aborttia vastaan moraaliselta pohjalta.

Jopa fundamentaaliset islamilaiset kansat näkevät evankeliumin keväisen sateen. Satelliittien kautta suunnataan hyvää sanomaa islamilaisiin maihin television ja radion kautta. Kun eräs evankelista piti kokouksia Pakistanissa viime vuonna, yli 50 000 ihmistä tuli mukaan.

Kyllä, keväinen sade on tullut. Koko maailma täytetään hyvällä sanomalla Jeesuksesta Kristuksesta. Niin, milloin me odotamme Jeesuksen toimivan.

Jeesus itse kertoo meille; "Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään" (Matt.24:22). Hän sanoo: "Ei kukaan tiedä minun paluuni päivää tai hetkeä. Mutta minä muutan sitä lähemmäksi."

Katsohan jälleen Paavalin toteamusta : "Sillä sanansa on Herra toteuttava maan päällä lopullisesti ja rutosti" (Room.9:28). Engl.käännös: "A short work will the Lord make upon the earth". "Herra tulee tekemään lyhyen työn maan päällä". Kreikankielinen perussana ?lyhyt? tässä tarkoittaa ?yhdellä nopealla vetäisyllä?. Jumala sanoo: "Minä tulen tekemään työn nopeasti. Odotan kärsivällisesti elonleikkuun loppua. Mutta sitten siirryn nopeasti tuomioon."

Aivan äkkiä, yhdessä yössä, me saamme todistaa sellaisia tuomioita, joita emme ole ennen nähneet. Se tulee tapahtumaan, kun suuri pimeys peittää maan... kun islamille on annettu suuri valta... kun peto ja antikristus ovat nousseet pilkkaamaan... kun saatana näyttää voittaneen kaiken pyhän ja vanhurskaan... kun pilkkaajat nauravat Kristuksen päivän tulemista... kun nautintojen etsiminen saavuttaa huippunsa ja maailman synnit ulottuvat taivaaseen asti.

Tämä on se hetki, jolloin me kuulemme Juudan Leijonan karjuvan. Yhdessä silmänräpäyksessä hän lopettaa sodan. Hän julistaa: "Nyt riittää. Ei enää verukkeita synnille."

Johannes näki jo ennalta sen päivän, kun Herra tulee nopeasti toteuttamaan työnsä maan päällä. Hän kuvaa sitä näin:

"Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso; valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä ovat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan sana. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän löisi sillä kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi:?Kuningasten Kuningas ja herrain Herra?." (Ilm.19:11-16).

Täällä New Yorkissa ihmiset usein kysyvät: "Missä olit tuon 9/11 iskun aikana?" Tai: "Missä olit, kun valot sammuivat tuon suuren sähkökatkon aikana?" Minun kysymykseni sinulle on: "Missä olet, kun Jeesus tulee? Mikä on sinun sydämesi tila, kun kuningasten Kuningas nopeasti alkaa tuomionsa? Mitä olet tekemässä, kun hän tulee sodan lopussa?"

Olkaamme kaikki hänen kalliin verensä alla, kätkettynä kallion suojaan.

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2004 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2004 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2004 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 18.9.2004

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat