Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Omaan ymmärrykseesi nojautumisen vaara!
(The Danger of Leaning on Your Own Understanding!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson
Toukokuu 30, 1993
__________

Lapsuudesta lähtien olen tiennyt, millaista on Herran äänen kuuleminen.

Vuosia sitten Hän johdatti minut äänensä kautta pois Pennsylvanian kukkuloilta ja nyt, maailmanlaajuiseen palvelutyöhön narkomaaneille ja alkoholisteille, Teen Challengen perustamisen kautta. Hänen äänensä on johdattanut minua ympäri maailmaa, saarnaamaan eksyneille monissa kansakunnissa. Ja tuo sama ääni johdatti minut takaisin New York Cityyn nostattamaan seurakunnan Times Squarelle.

Niin monta kertaa minä kuulin Hänen äänensä niin selvästi, että minä opin luottamaan Hänen sanaansa minulle ja niin aina tapahtui.

Kuitenkin olen myös tiennyt, millaista on hämmentyä Hänen äänestään. On ollut monia kertoja, jolloin olen kuullut äänen, minkä luulin olevan Herran ja kuitenkaan siitä ei tullut ikinä mitään. Asia ei milloinkaan toteutunut.

Monet Jumalan kansasta ovat kokeneet sitä, mistä minä puhun. Toiset äänet nousevat sisällämme hämmentämään meitä äänet, jotka ovat niin ihania ja selkeitä, mutta kuitenkin sanoja, joista ei tule mitään. Toisinaan olet saattanut ajatella, että Herra kertoi sinulle ihmisistä, tapahtumista ja olosuhteista asioista, joista olit aivan varma mutta ne eivät tapahtuneetkaan niin kuin luulit kuulleesi ne!

Itse asiassa, jonkin aikaa, niin monista asioista ei tullutkaan mitään, että sinusta alkoi tulla epävarma ja hämmentynyt. Ehkä sinulla alkoi suuri koettelemuksen aika liittyen Jumalan ääneen ja sinä ihmettelit, tunnetko Hänen ääntään lainkaan!

Monet ovat huutaneet Hänelle rukouksessa: Herra, miksi kuulen niin monia vääriä ääniä? Miksi en voi kuulla Sinua selvästi? Olin niin varma, että se oli Sinun äänesi mutta se ei ollutkaan! Itse asiassa usein asiat ovat menneet aivan päinvastoin kuin mitä ajattelin Sinun minulle kertoneen. Kaikkien näiden vuosien vaelluksen jälkeen minä luulen, että en enää tunne ääntäsi. Mitä on tapahtumassa?

Kun näin tapahtui minulle, Pyhä Henki kuiskasi sielulleni armollisesti: David, minä olen puhunut sinulle, kun olet etsinyt minua läheisesti, ja odottanut kärsivällisesti minun sanani saapumista. Mutta nyt, yli 60-vuotiaana, sinä yrität itse järkeillä asioita! Olet sallinut oman, henkilökohtaisen ymmärryksesi olla äänessä ja se teeskentelee olevansa minun ääneni!

Raamattu sanoo aivan selvästi: Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa (Sananlaskut 3:5-6).

Herra tietää, että meidän oma ymmärryksemme on turmeltunutta itsekästä, omaan itseensä keskittynyttä. Ei vaikuta asiaan, että olemme uudestisyntyneitä ja Kristuksen veri vaikuttaa sydämessämme. Meidän järkeilymme pysyy epäluotettavana!

Jumala on sanonut: Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne (Jesaja 55:8-9).

Meidän inhimillinen ymmärryksemme on epäilevä ja pelokas. Ja monta kertaa oma ymmärryksemme nousee ja teeskentelee olevansa tuo Pyhän Hengen hiljainen, pieni ääni ja se alkaa johtaa meitä harhaan!

Minä tahdon näyttää teille muutamia omaan ymmärrykseesi nojautumisen vaaroista:


1. Lähes kaikki sekaannus
Jumalan äänen kuulemisesta tulee siitä,
että luotetaan omaan inhimilliseen
ymmärrykseemme!


Tämän päivän seurakunnassa on paljon epävarmuutta liittyen Jumalan äänen kuulemiseen ja tuntemiseen. Kaikkialla, minne menette, ihmiset sanovat, Herra sanoi minulle..., Herra on sanonut.... Silti hyvin vähän siitä, mitä kuulet heiltä, on todella Jumalalta!

Monet uskovat tekevät jotain sellaista, mitä minä pidän todella vaarallisena: He haluavat nopeita vastauksia mutta he eivät tajua, että Jumalan äänen tunteminen vaatii paljon aikaa ja läheisyyttä Hänen kanssaan. Siihen vaaditaan rehellistä sydämen tutkimista, jonka kautta Jumalan tahdosta tulee kaiken keskipiste. Mutta nämä ihmiset eivät halua viettää aikaa sulkeutuneena sisään Jumalan kanssa, tyhjentäen henkeään omasta itsestään!

Sen sijaan he tavallaan meditoivat. He tyhjentävät mielensä, tekevät sen neutraaliksi ja tulevat passiivisiksi. Ja tuo passiivinen, tyhjä mieli on helposti lihan ja paholaisen manipuloitavissa! Se on saatanalle hedelmällistä maaaperää, jonne se voi tulla ja kuiskata mitä tahansa!

Kun sellaiset laiskat kristityt kuulevat sanan, sitä ei koetella Jumalan Hengellä tai Hänen Sanallaan. He eivät ole oppineet tuntemaan Hänen ääntään ja he luulevat, että kaikki, mitä heidän mieleensä tulee, on Jumalasta!

Meidän inhimillinen ymmärryksemme voi tulla luoksemme valkeuden enkelinä, puhuen selkeästi ja sujuvasti. Mutta se on meidän lihamme joka teeskentelee olevansa Jumalan ääni!

Tämä tapahtui minulle sen jälkeen, kun Jumala oli ohjannut palvelutyömme tulemaan New York Cityyn ja perustamaan seurakunnan. Meillä oli todella vähän rahaa. Mutta Jumala oli luvannut meille, että Hän antaisi meille sellaisen palvontapaikan, joka saisi henkemme salpautumaan!

Minä rukoilin, Herra, mistä me voimme löytää sellaisen paikan? Me olimme vuokranneet Town Hall'ia väliaikaisina tiloina. Sitten minä näin yhden paikan, joka oli myytävänä Biltmoren, pienemmän teatterin 47. kadulla.

Biltmore ei ollut henkeäsalpaava! Se näytti rapistuneelta ja siellä oli paikkoja vain noin 750 ihmiselle. Mutta se olisi ollut saatavana kahdella ja puolella miljoonalla dollarilla. Ääni tuli luokseni, kuiskaten, Tämä se on tämä on uusi kotisi! Ota se! Ääni oli niin kova ja niin selkeä ja se nousi minussa uudelleen ja uudelleen.

Itse asiassa en osannut kuvitellakaan Jumalan antavan meille jotain paljon parempaa. Minä järkeilin, Tämä on minulle aivan tarpeeksi suuri ihme. Jo se on suuri ihme, että saa kaksi ja puoli miljoonaa. Ja 750 ihmistä on iso määrä ihmisiä!

Niinpä yö toisensa jälkeen minä kävelin edestakaisin ajatellen sitä seurakunnan tilaksi. Ja koko ajan tuo ihana, enkelimäinen ääni kuiskaili, Minä annan sinulle Biltmoren!

No niin Jumala ei antanut meille Biltmorea! Minä rukoilin, Herra, mistä tuo ääni tuli tuo painostus? Jumala näytti minulle, että se oli minun oman ymmärrykseni ääni minun oman järkeilyni ääni, joka teeskenteli olevansa Jumalan!

Kiitos ja ylistys Jumalalle tänä päivänä me palvomme tuossa luvatussa, henkeäsalpaavassa teatterissa, Mark Hellinger, jossa on istumapaikkoja lähes kaksi tuhatta ja se on meille ilmainen! Tämä oli koko ajan Jumalan suunnitelma. Mutta minulla ei ollut uskoa sen uskomiseen! Olin luottanut ja nojautunut omaan ymmärrykseeni!

Raamattu antaa meille selkeän esimerkin tällaisesta ajattelutavasta toisen Kuningasten kirjan luvussa seitsemän, kun Herran sana tuli Elisalle nälänhädän runtelemaan Samariaan. Kaikki ruoka ja vesi oli loppu. Asiat olivat menneet niin epätoivoisiksi, että kahdesta äidistä oli tullut kannibaaleja, jotka suostuivat syömään toistensa lapset!

Elisa nousi ja profetoi kuninkaan ja kansan edessä: Kuulkaa Herran sana; näin sanoo Herra: Huomenna tähän aikaan maksaa Samarian portissa sea-mitta lestyjä jauhoja sekelin ja kaksi sea-mittaa ohria sekelin (2Kun. 7:1).

Tuo oli Jumalan ääni! Mutta tuo sana oli liian törkeää sille kuninkaalliselle virkamiehelle, joka oli kaupungin portin vartija. Halpoja jauhoja ja ohria? Ilmestyisivätkö nämä yhdessä yössä, kun näkyvissä ei ollut yhtään mitään ei edes pientä kupillista viljaa?

Portinvartijan inhimillinen ymmärrys nousi ja hän sanoi pilkaten: Katso, vaikka Herra tekisi akkunat taivaaseen, kuinka voisi tämä tapahtua? (jae 2). Toisin sanoen, Ainoa tapa, kuinka tämä profetia voisi täyttyä, on se, että Jumala avaa taivaat ja meidän yllemme kirjaimellisesti sataa viljaa. Se on täysin mahdotonta!

Usein, kun Jumala puhuu meille, Hänen sanansa meille on niin ihmeellistä, uskomatonta ja elämää pelastavaa, että me emme voi ymmärtää kaikkea! Niin meidän lihamme inhimillinen ymmärryksemme nousee ja ääntelee. Sen sijaan, että yksinkertaisesti lepäisimme ja luottaisimme Hänen sanaansa, me alammekin nojautua omaan ymmärrykseemme. Me ihmettelemme, Kuinka tämä voi ikinä tapahtua? Se on inhimillisesti mahdotonta! Äkkiä me olemmekin rakentaneet Jumalalle rajoituksia me aitaamme Hänet joka puolelta!

Rakkaat, meidän inhimillinen ymmärryksemme aina rajoittaa Jumalaa! Jumala kertoi iäkkäälle Saaralle, että hänellä tulisi olemaan lapsi ja että hänestä tulisi monien kansakuntien äiti. Mikä uskomaton, loistelias sana! Mutta Saaran inhimillinen ymmärrys heräsi nopeasti ja sanoi: Minäkö, äiti, satavuotiaana? Kuinka, kun minun kohtuni on kuollut? Aviomieheni on jo vanha mies. Sehän on mahdotonta! Hän nauroi tuolle ajatukselle!

Onko Jumala ikinä sanonut sinulle jotain, mikä näytti noin mahdottomalta? Uskoitko Häneen, luottaen tuloksen syntyvän Hänen ajallaan ja tavallaan? Vai nauroitko ajatukselle, luottaen omaan ymmärrykseesi ja katsoen enemmän olosuhteisiin kuin luottaen Hänen Sanaansa?

Rakas pyhä, sinun on palattava uskomaan siihen, mitä Jumala on sinulle kertonut! Et saa menettää Hänen sanaansa, jonka Hän on puhunut sinulle sitä Sanaa, mikä kerran puhui elämää sydämeesi! Jumala on vielä paljon suurempi kuin se lupaus, minkä Hän antoi sinulle. Hän on kykenevämpi kuin mikään tähän mennessä kuulemasi!

Itse asiassa Hän avaa mielellään taivaan ikkunat pyhilleen! Hänen työtään on ihmeiden lähettäminen ja mahdottoman tekeminen. Koetelkaa minua, sanoo Herra Sebaot: totisesti minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpalttisesti (Malakia 3:10).


2. Omaan ymmärrykseemme nojautuminen
aiheuttaa muiden kristittyjen
väärää tuomitsemista!


Paavali sanoi: Me tiedämme, että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille, jotka senkaltaisia tekevät (Room. 2:2)./P>

Jumala tuomitsee sydämen mukaan mutta ihminen tuomitsee ulkomuodon mukaan, oman turmeltuneen, inhimillisen ymmärryksensä mukaan. Ja on niin paljon kristittyjen väärää tuomitsemista toisten kristittyjen taholta! Suurin osa siitä on vahingollista, satuttavaa ja täysin tarpeetonta.

Minun on myönnettävä, että olen toisinaan syyllistynyt tähän. Muutama vuosi sitten eräs nuori nainen tuli toimistoomme neuvoa hakemaan. Hänen silmissään oli pimeys. Hänen äänensä oli matala ja tunteeton. Ensivaikutelmani oli, Hän on lesbo. Hänen silmänsä ovat pahat, pahaenteiset. Olen nähnyt tämän katseen ennenkin. Hänen on oltava syvällä synnissä, koska hän näyttää tällaiselta!

Kuitenkin viiden minuutin kuluttua minä itkin sydämessäni koska ymmärsin, kuinka pahasti väärin olin tuominnut hänet! Olin lukenut hänen ulkomuotoaan ja kuitenkin, todellisuudessa, hänen synkät silmänsä heijastivat vuosien ahdistusta ja kärsimystä. Hän oli jumalallinen rukoustaistelija, joka ei itse asiassa ollut milloinkaan sekaantunut aistillisuuteen. Hän oli naimisissa Kristuksen kanssa! Kuinka minä häpesinkään!

Toisessa tapauksessa minä nuhtelin lempeästi erästä naista seurakunnassamme aurinkolasien pitämisestä. Inhimillinen ymmärrykseni kuiskasi minulle, Hän yrittää olla 'cool' näyttää nuoremmalta kuin on. Joka kerta, kun näin hänet, hänellä oli nuo tummat lasit. Niin minä lopulta sanoin hänelle, Miksi aurinkolasit? Yritätkö olla 'cool', kun pidät niitä seurakunnassakin?

Hänen vastauksensa laittoi minut nöyrtymään: Olen pahoillani, jos ne loukkaavat. Se on lääkärin määräys silmäni ovat yliherkät auringolle ja pölylle. Ilman niitä silmäni saattavat muurautua umpeen. En minä niitä muuten pitäisi.

Olin tuominnut hänet aivan väärin pahaan johtopäätökseen saakka! Jokin aika sitten eräs nuori mies tuli toimistooni kertomaan minulle, kuinka Jeesus oli vapauttanut hänet kauheasta crack- ja kokaiiniriippuvuudesta. Hänen liikeyrityksensä oli horjunut koska hän käytti kaiken ansaitsemansa rahan crackin ostamiseen.

Lopulta hänen riippuvuutensa johti pelottaviin näkyihin riivaajien toiminnasta. Kun hän makasi vuoteellaan, hän saattoi nähdä okkultististen symbolien palavan hänen makuuhuoneensa seinillä. Niihin ilmestyi ihmisten kasvoja, niiden liha suli pois ja jäljelle jäi kauheita pääkalloja.

Yhtenä yönä hän näki kauhean näyn. Hän oli perheensä ympäröimänä, ja he kaikki katsoivat alas häneen. Hän tajusi, että ne olivat hänen hautajaisensa ja hän oli kuollut!

Eräs nainen seurakunnastamme oli rukoillut tämän nuoren miehen puolesta ja todistanut hänelle. Pian tämän näyn jälkeen tuo nainen soitti hänelle ja sanoi, Herra näytti minulle, että sinulla on vain kaksi viikkoa elinaikaa. Hän tiesi Jumalan kertoneen hänelle kuoleman olevan ovella!

Tydellisessä epätoivossa hän lankesi olohuoneensa lattialle ja huusi, Oi Jumala, olen avuton tätä helvetillistä crackia vastaan. Se musertaa minut! Jos Sinä olet todellinen, jos se, mitä hän [tuo nainen] sanoo, on totta, Sinun täytyy paljastaa itsesi minulle. Auta minua!

Äkkiä tuo huone oli tulvillaan valoa. Hän tiesi, että se oli yliluonnollista! Hän pystyi tuntemaan Jumalan läsnäolon kaikkialla ympärillään. Kun tuo valo lähti, hän tiesi, että hänen täytyi mennä takaisin makuuhuoneeseensa mutta hän ei enää halunnut nähdä noita palavia okkultistisia symboleja. Niinpä hän päätti ripustaa kuvia seinille niihin kohtiin, joihin nuo symbolit olivat ilmestyneet.

Hän otti vasaran ja nauloja. Kun hän katsoi alas, nauloihin, jotka olivat hänen kämmenellään, hän kuuli Jeesuksen sanovan, Minun naulojen arpeuttamat käteni antavat sinulle voiman voittaa riippuvuutesi. Luota minuun tämä ei ole enää sinun taistelusi, koska minä olen jo valmiiksi voittanut sen ristillä. Voit olla vapaa!

Hänen crack-himonsa otettiin pois välittömästi! Ja viimeisten kahden vuoden ajan tuo mies on käynyt meidän seurakunnassamme, kasvaen Kristuksessa. Mikä uskomaton todistus Jumalan puolesta!

Mutta muutama kuukausi sitten tämä sama nuori mies kertoi minulle jotain, mikä todella koetteli minun teologiaani. Hän sanoi, että hän kulki topless-baarin ohi, ja hän tunsi voimakkaan kehotuksen mennä sisään. Mutta se ei ollut himokas, lihallinen kehotus. Hän kertoi minulle: Minä tiesin, että se ei ollut paholainen niin minä menin sisään. Mutta minä ajattelin, mitä minä täällä teen? Ei tämä voi olla Jumala!

Eräs nuori esiintyjä istui hänen viereensä ja sanoi, Sinä näytät siltä, että et kuulu tänne. Olet erilainen. Niin he alkoivat keskustelemaan.

Tässä kohdassa kertomusta minä ajattelin, Olen menettämäisilläni tämän pojan. Hän on joko uskomattoman naiivi tai vain puoliksi pelastunut!

Sitten hän sanoi, että hän ja tuo tyttö sopivat tapaamisen ulkopuolelle, ja he menivät kävelylle. Hän kertoi tytölle vapautuksestaan, kuinka Jeesus oli vapauttanut hänet crackista.

Tyttö tunnusti, Minä vihaan sitä, mitä teen. Minun on lopetettava! Otin työpaikan, koska olin peeaa enkä keksinyt muutakaan tapaa selviytyä. En kuulu tähän porukkaan!

Hän todella lopetti ja antoi sydämensä Herralle! Pian tämän jälkeen hän ja tuo nuori mies menivät naimisiin. Nyt he tulevat seurakuntaan palavina Jumalan puolesta!

Silti koko sen ajan, kun tämä nuori mies puhui, minä ajattelin itsekseni, Voi ei, kuinka näin voi tapahtua? Mietin kaikenlaisia Raamatun kohtia tuomitakseni sen, mitä hän minulle kertoi.

Mutta juuri kun oli heittämässä koko asian mielestäni, toinen Raamatun kohta tuli mieleeni. Minä muistin, kuinka Jumala oli opastanut profeetta Hooseaa: Mene, ota itsellesi haureellinen vaimo ja haureudesta syntyneet lapset... Mene vielä ja rakasta naista, jota hänen puolisonsa rakastaa, mutta joka rikkoo avion... (Hoosea 1:2, 3:1). Toisin sanoen Jumala sanoi hänelle: Mene, ota huora ja nai hänet! Tämä tyttö ei ollut huora mutta hän oli ympäristössä, joka antautuu haureuteen. Siinä meni kaikki tuomitsemishaluni!

Kuinka totta onkaan, että Jumalan tiet ovat meidän teidemme yläpuolella, ja Hänen ajatuksensa meidän ajatustemme yläpuolella. Hänen tiensä ovat meidän käsityskykymme tuolla puolella!

Paavali kehottaa vakavasti meitä: Mutta sinä, minkätähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkätähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen... Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme (Room. 14:10,12).

Paavali sanoo siis, Teillä on tarpeeksi työtä omien sydäntenne kanssa. Lopettakaa muista huolehtiminen!

En halua seisoa Kristuksen tuomioistuimen edessä ja kyyristyä pelosta, kun näen ihmisten, jotka olen tuominnut väärin, olevan Hänen rakkaitaan. Olen ajatellut monista pyhistä, Hänen hengessään on jotain, mikä ei sovi yhteen omani kanssa. En tunne oloani hyväksi hänen seurassaan! Kuitenkin, kun Jumala avaa kirjat ja minut tuomitaan, mitä Hän sanoo minulle omiin tuomioihini luottamisesta omiin inhimillisiin pelkoihini ja johtopäätelmiini luottamisesta, jotka olivat aivan vääriä?


Kirjanoppineet ja fariseukset
tuomitsivat Jeesuksen aivan väärin!


He kutsuivat Jumalan Poikaa juomariksi, juhlijaksi paholaisen liittolaiseksi! Kuinka kukaan voi tuomita enemmän väärin?

Kristus tiesi sellaisen tuomitsemisen sokeuttavan voiman! Hän varoitti: Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio (Joh. 7:24).

Meidän on tuomittava vanhurskaalla tuomiolla eikä oman lihallisen mielemme mukaan! Kun Jumala näyttää meille jotain, se on tarkoitettu sitä varten, että miettisimme sitä sydämessämme ja rukoilisimme.

Jumala antaa joillekin hengen erottamisen armolahjan. Ne, jotka ovat lähellä Jeesusta, tuntevat Hänen Henkensä kautta, milloin jossain ihmisessä on läsnä jotain pahaa. Se rekisteröityy heidän hengelliseen mieleensä.

Mutta henkien erottamisen lahjaa ei ole milloinkaan käytettävä jonkun ihmisen synnin kuuluttamiseen tai maineen tuhoamiseen. Tuollainen tekee havaitsijasta pahemman syntisen kuin tuo, jolla on pahaa henkeä!

Olen kuullut sanottavan, Kaikilla naisilla on luonnollinen vaisto. He voivat kertoa, milloin ihmisellä on pahaa sydämessään. Kerran eräs nainen kertoi minulle, En ole milloinkaan väärässä! Hälytys alkaa soida aina, kun joku lähelläni teeskentelee.

Olen pahoillani en usko tuota! Sana sanoo, Älä luota siihen se on omaa inhimillistä ymmärrystäsi!

Jeesuksesta sanottiin, Tuomitseeko lakimme ketään, ennenkuin häntä on kuulusteltu ja saatu tietää, mitä hän on tehnyt? (Joh. 7:51). Toisin sanoen, uskallammeko tuomita ketään ennen kuin tunnemme hänet, puhumme hänen kanssaan ja otamme hänestä selvää?

Yksi Jeesuksen varoituksista kaivautuu syvälle henkeeni: Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan (Matt. 7:1-2).

Juuri silloin, kun kyseenalaistat jonkun toisen ihmisen hengellisyyttä ja vilpittömyyttä, joku toinen kyseenalaistaa sinua! Voit olla varma jos annat jotain, saat sen myös takaisin!


3. Omaan ymmärrykseemme nojautuminen
johtaa Jumalan teiden ja tekojen vääriin
tulkintoihin elämässämme!


Juuri tällä hetkellä suurta määrää Jumalan valittuja palvelijoita koetellaan kipeästi! Ehkä sinä olet juuri tällä hetkellä äkillisten murheiden musertama, tulisten koettelemusten, uskomattomien stressin aikojen ahdistama. Koettelemuksesi voi olla hengellinen, taloudellinen tai tunteellinen.

Ehkä, kun luet tätä viestiä, olet vakuuttunut siitä, että sinä olet tuomion alla Jumalan vihan sauvan alla. Luoksesi tulee tämä ajatus uudestaan ja uudestaan: Joudut käymään tätä läpi, koska olet epäonnistunut suhteessasi Jumalaan! Olet murheen tulessa, koska Hän on luovuttanut sinut paholaiselle rangaistavaksi!

Rakkaat, kun käytte tulen tai tulvan läpi, älkää luottako omaan ymmärrykseenne! Ette voi järkeillä tietänne vaikeiden aikojen läpi. Omat ajatuksenne omista koettelemuksistanne pettävät teidät!

Mikä on Jumalan mielipide, Hänen Sanansa, liittyen tämänhetkisiin murheisiisi ja koettelemuksiisi?

Psalmin 66 kirjoittaja sanoi: Sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan (Psalmi 66:10). Hän sanoo, Kaikki tämä on Jumalan tekoa! Hän on johdattanut sinut tähän koettelemukseen, erityistä tarkoitusta varten! Jumala koettelee sinua ei se ole paholaisen työtä.

Sillä ei ole merkitystä, mitä olet käymässä läpi, vaan voit olla varma, että Herra on sen takana Hän koettelee sinua! Hänen tarkoituksenaan on saada sinusta esiin jotain loisteliasta ja se on, täydellinen luottamus Hänen uskollisuuteensa!

Mutta sitten tuo psalmin kirjoittaja jatkaa: Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman meidän lanteillemme (jae 11). Hän sanoo, että se oli Jumala, joka johdatti sinut verkkoon! Jumala alittoi sinulle tämän raskaan taakan. Hän painoi sinut alas!

Sinä annoit ihmisten ajaa päämme päällitse, me jouduimme tuleen ja veteen (jae 12). Jumala salli toisten kävellä ylitsesi, hyötyä sinusta. Herra salli sinun kulkea liekehtivän tulen läpi ja suurten tulvien läpi. Kaikki se on Jumalan työtä sinussa!

Meidän inhimillinen ymmärryksemme ei voi käsittää sellaista asiaa. Meidän järkeilymme sanoo meille: Paholainen yrittää tappaa minut! Hän on laittanut minulle murhetta ja suuria taakkoja. Hän yrittää saada minut haaksirikkoon!

Kuitenkin, kannesta kanteen, Raamattu tekee selväksi, että kaikki puhdistuksemme ja koettelemuksemme tulevat Isältä eikä saatanalta! Minä käännän käteni sinua vastaan ja puhdistan sinusta kuonan niinkuin lipeällä ja poistan sinusta kaiken lyijyn (Jesaja 1:25).

Olen lopettanut Jumalalta kyselemisen, että miksi minun täytyy kulkea sellaisten tulten ja tulvien läpi koska kaikkien niiden kautta minä opin jotain Hänen teistään. Jumala sanoo meille: Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa (1Piet 4:12-13).

Rakas pyhä, lopeta omien koettelemustesi hahmottaminen. Lopeta kysely, Jumala, miksi minun on kestettävä tätä taistelua? Poista inhimillinen järkeilysi ja lepää tässä ajatuksessa: Jumala on tekemässä minussa jotain. Jumalan käsi on mukana tässä!

Voi olla, että et pidä siitä koettelemuksesta, missä olet se voi näyttää musertavalta. Mutta Jumala ei ole milloinkaan jättänyt sinua yksin koettelemukseesi. Jopa silloin, kun sinusta tuntuu siltä, että olet pettänyt Hänet, Jumala on koko ajan vierelläsi!

Psalmin kirjoittaja sanoi: Hän antaa meidän sielullemme elämän eikä salli meidän jalkamme horjua (Psalmi 66:9). Hän sanoi, Jumala pitää minun sieluani Hänen elämässään! Hän ei anna minun liukastua. Hän pitelee minua paikallaan, kunnes tämä kaikki on ohi!

Hän tuli koettelemuksestaan pois uskoa täynnä, julistaen: Tulkaa, kuulkaa, niin minä kerron teille, kaikki te Jumalaa pelkääväiset, mitä hän on minun sielulleni tehnyt (jae 16). Hän sanoi, Kokoontukaa! Minua on johdatettu ihmeellisesti. Minä haluan todistaa niistä suurista asioista, joita Jumala on tehnyt puolestani!

Tämä on niiden todistus, jotka eivät joudu pakokauhun valtaan, vaan luottavat kaikessa Jumalaan: Sinä veit meidät yltäkylläisyyteen (jae 12).

Rakkaat, älkää kuunnelko, mitä pelkonne teille saattavat kuiskata. Unohda se, että yrittäisit ymmärtää. Pysy vain hiljaa, luota ja näe, kuinka Jumalan käsi tekee työtään.

Hän vie sinut siitä pois, yltäkylläisyyteen. Ja sinä palat halusta todistaa Jumalasi äärimmäisestä uskollisuudesta! Hallelujaa!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat