Click here
to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Virheettömänä Jumalan valtaistuimen edessä!
(Without Fault Before the Throne of God!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Lokakuu 5, 1998
__________

....Nämä ovat ostetut ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle, eikä heidän suussaan ole valhetta havaittu; he ovat tahrattomat (Ilm.14:4-5).

Olin vaimoni kanssa päivällisellä erään perheystävämme luona vähän aikaa sitten. Olemme tunteneet tuon naisen jo jonkin aikaa. Aivan yhtäkkiä siinä syödessämme ystävämme alkoi lausua ajatuksia, joita olen kuullut uskovilta ympäri maata.

Hän sanoi:

Kuten tiedät, mieheni on lasisilmien tekijä. Hän tekee ja sovittaa ihmisille lasisilmiä. Me molemmat olemme tehneet työtä ahkerasti koko elämämme, ja me olemme säästäneet jonkin verran. Olemme myöskin varanneet rahaa eläkepäiviämme varten.

Mutta nyt juuri, kun olemme alkaneet ajatella eläkkeelle jäämistä, olemme havainneet pelottavia asioita. Kansakunnat ympäri maailmaa joutuvat lamaan. Katso mitä tapahtuu Venäjällä: horjuva talous ja poliittinen rauhattomuus.

Amerikka ei voi auttaa, mutta se vaikuttaa meihinkin. Sitten on kaikenlaista terroriuhkaa, kuten Amerikan lähetystöihin Afrikassa. Ja nyt täällä Amerikassa kaikki puhuvat tuosta uhkaavasta vuoden 2000 tietokonetuhosta.

Minä ja mieheni emme jaksa kuunnella tällaisia uutisia. Joka kerta, kun kuuntelemme uutisia tai luemme lehtiä, on tapahtunut jotain kauheaa jossain.

Tiedän, että meidän uskovina ei pitäisi pelätä, mutta on hyvin vaikeaa olla pelkäämättä, kun näemme kaikki nuo järkyttävät tapahtumat. Minua pelottaa, kun ajattelen talovelkaamme ja auton maksujamme. Tuskinpahan kukaan enää ostaa lasisilmiä, jos valtion talouselämä menee lamaan.

Taistelen näitä pelkoja vastaan joka päivä. Minusta tuntuu pahalta jo se, että minulla on sellaisia pelkoja, koska tiedän, että minun pitäisi luottaa Herraan. Mutta suoraan sanoen, kun olosuhteet muuttuvat pelottaviksi, on vaikea pitää pelkoaan kurissa.

Minä uskon, että tämä ystävämme puki sanoiksi sen, minkä läpi niin monet uskovat joutuvat käymään - taistellen pitääkseen pelon poissa sydämestään. Hänen tavallaan monet uskovat, jotka kirjoittavat meille, vaistoavat, että kansakuntamme on rappeutumassa, ja että jonkilainen suuri onnettomuus odottaa meitä. Nyt kun he kuulevat näistä hirvittävistä tapahtumista Amerikassa ja ympäri maailmaa, he yrittävät levätä Jumalan varjelevassa voimassa.

Monet uskovat kirjoittavat olevansa inhimillisen pelon lamauttamia, koska he eivät ole varautuneet niihin kohtalokkaisiin olosuhteisiin, joita talouden romahtaminen tuo mukanaan. Toiset kirjoittavat tekevänsä ennakkovalmistuksia selvitäkseen fyysisesti, koska he uskovat rahatalouden romahtamisen saavan aikaan myös yhteiskunnallisen kaaoksen.

Jopa liittohallitus on valmistautunut sellaiseen mullistukseen. Esimerkiksi Yhdysvaltojen puolustussihteeri on ilmoittanut, että 120 erikoisesti treenattua sotilasyksikköä on valmiina ryhtymään toimenpiteisiin kaikissa suurimmissa kaupungeissamme, jos massahysteria pääsee vallalle.

Sitten 20. elokuuta 1998 Valtionpankki ilmoitti, että se on valmis lisäämään rahankiertoon 50 miljardia dollaria, koska se uskoo, että ihmiset ottavat rahojaan juuri ennen vuoden 2000 vaihdosta, jolloin odotetaan ongelmia tietokonesysteemeissä. Valtionpankki arvioi, että jos 70 miljoonaa taloutta ottaisi kukin noin 450 dollaria ruokaa ja muita maksuja varten, se tyhjentäisi kaikki setelivarat. Eikä ne nykyiset 150 miljardia dollaria riittäisi täyttämään pankkiautomaattien vaatimuksia.

On tosiasia, että vaikka olemme kuinka vanhurskaita tahansa, ja vaikka uskomme olisi kuinka vahva tahansa, niin nämä tulevat, pelottavat epävarmuudet vaikuttavat meidän inhimillisiin tunteisiimme. Se kaikki on hyvin pelottavaa. Ja kaikkein pahinta on se, että edessäpäin on vielä pahaenteisempiä päiviä.

Mutta voittavalle uskovalle, jonka synnit Jeesuksen veri on peittänyt, on oikein hyviä uutisia. Ja uskon, että jos me pidämme katseemme keskittyneenä näihin hyviin uutisiin, niin ei mitkään pahat uutiset voi meitä hämmentää. Tässä ovat ne hyvät uutiset, jotka Jumala haluaa meidan ottavan vastaan:


Me kaikki tulemme kuolemaan!


Ja vieläkin parempia: Me kaikki tulemme seisomaan Tuomioistuimen edessä. Jos nyt nämä hyvät uutiset kuulostavat sinusta vähän oudoilta, niin minä ymmärrän sinua. Mutta totuus on, että jos olet uskova, tällaisten uutisten ei pitäisi kuulostaa ollenkaan oudoilta. Jumala ilmoittaa hyvin selvästi: Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio (Heb.9:27).

Olen vakuuttunut, että jos saisimme yhden silmäyksen iankaikkisuuteen, niin me huomaisimme silloin kuinka vähäpätöisiä meidän nykyiset pelkomme ja koetuksemme ovat olleet. Näkisimme myös, kuinka lähellä Herra on ollut meitä koko ajan huolehtien meistä varjelevalla ja pelastavalla voimallaan.

Kuten Raamattu todistaa, meidän elämämme täällä maassa on kuin ruoho: yhtenä päivänä me olemme täällä kasvaen ja menestyen, ja seuraavana päivänä me kuihdumme vuodenajan mukana. Me olemme kuin hengityksemme höyry pakkaspäivänä - täällä yhden hetken ja sitten katoamme.

Tässä kohtaa kuvittelen sinun ajattelevan: David-veli, kuinka luulet minun hyväksyvän tämän hyvänä uutisena? Minä yritän vapauttaa sydämeni kaikesta synkän tulevaisuuden ja väkivallan pelosta. Ja nyt sinä muistutat minua siitä, että minun on seistävä tuomioistuimen edessä tekemässä tili elämästäni Herralle.

Mitä lohdutusta tämä sitten muka on? Se päivä, jolloin me seisomme Kristuksen valtaistuimen edessä on kauhea. Meidän on tehtävä tili jokaisesta teosta ja ajatuksesta.

Tiedän, että monella vakaumuksellisella uskovalla on tämä sama käsitys tuomiosta. He vapisevat sisäisesti joka kerta, kun he ajattelevat sitä: Kuinka minä voin tilittää kaikki ne miljoonat synnilliset ajatukset, joita minulla on ollut? Kuinka voin vastata kaikista niistä tuhansista turhista sanoista, joita olen sanonut? Kuinka voin olla kasvokkain kaikkien pahojen tekojeni kanssa - laiminlyönnit, huolimattomuuteni, valitukseni, apaattisuuteni, kaikki minun syntini valoon tuotuina, nuoruuteni synnit?

Kuinka minä voin katsoa Jeesusta silmiin tuona päivänä? Kuinka voin olla vapisematta pelosta, kun tuo aika tulee?

Tuon sinulle hyviä uutisia - ihania uutisia - jotka auttavat sinua voittamaan kaikki kuulemasi pahat uutiset. Ja uskon, että nämä uutiset antavat sinun sydämeesi ja henkeesi iloisen rauhan siitä, mitä maan päällä tulee tapahtumaan.


Ja nyt ne hyvät uutiset:


Jos olet tehnyt parannuksen ja luotat Jeesukseen - uskoen hänen puhdistavaan vereensä, alistuen hänen herrauteensa päivittäin - tulet seisomaan hänen valtaistuimensa edessä viattomana ja pelottomana. Tosiasiassa sinut tullaan tunnustamaan kaikkien läsnäolijoiden - kaikkien ihmisten, enkelien, demonien edessä - Kristuksen kalliina morsiamena!

Toivon voivani todistaa sinulle, että sinun ei tarvitse vastata yhdestäkään synnistäsi, eikä paljasteta yhtään epäonnistumistasi - vaan sinä tulet seisomaan ilman virhettä ja tahraa.

Tuomiopäivänä kaikki sinun pahat tekosi ovat jo käsitelty. Ei tulla mainitsemaan yhtään tekemääsi syntiä. Sensijaan vain hyvät tekosi - uskosi Kristukseen mukaan luettuna - tuodaan esille suuren valkoisen valtaistuimen eteen kokoontuneelle joukolle.

Nyt en kuitenkaan ala puhua, siitä millainen se tuomio tulee olemaan - onko yksi vai kaksi tuomiota, tästä raamatuntutkijat väittelevät. Jotkut sanovat, että tulee olemaan yksi tuomio, kun taas toiset väittävät, että tulee olemaan kaksi - yksi uskoville ja kokonaan eri tuomio toisille.

Puritaanit ja muut teologit kautta historian ovat opettaneet, että tulee olemaan yksi yleinen tuomio, ja että Kristuksen tuomioistuin ja Suuri Valkoinen Valtaistuimen tuomio ovat yksi ja sama asia. On aivan tarpeeksi sanoa vain, että meidän kaikkien on tehtävä tili teoistamme, olivat ne sitten hyviä tai pahoja. Raamattu sanoo meille: Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa (Saarn.12:14).

Sinä ehkä kyselet: Mutta David-veli - sinähän juuri sanoit, että pyhien syntejä ei tulla mainitsemaan. Kuinka sitten on jos Raamattu sanoo, että jokainen teko, hyvä tai paha, tullaan tuomaan tuomiolle? Kuinka voimme seisoa Jumalan edessä ilman pelkoa, jos pahat tekomme tullaan tuomaan valoon?

On hyvä pitää mielessä, että siellä tulee olemaan kaksi joukkoa - lampaat ja vuohet. Ja nämä joukot seisovat erillään Herran edessä tuona päivänä, toinen oikealla ja toinen vasemmalla: pyhät ja syntiset, pojat ja orjat, uskolliset ja uskottomat, viisaat ja tyhmät, uskovat ja uskomattomat. Ja nuo kyseessä olevat pahat teot, jotka tullaan paljastamaan tuona päivänä, ovat vain niiden syntisten tekoja.

Raamattu sanoo, että jumalattomien vuohien kaikki pahat teot tullaan tuomaan valoon paljastettavaksi. Jokainen syntinen ajatus, jokainen salainen halu, jokainen himo, jokainen inhottava mielikuva, jokainen Kristuksen kieltäminen, jokainen kirosana - kaikki tullaan tuomaan julki ja tuomittavaksi. Ja kun nämä kaikki pahat salatut teot on tuotu julki, ne tulevat seuraamaan heitä iankaikkiseen kadotukseen.

Kun taas ei yhtään vanhurskaan pahaa tekoa tulla mainitsemaan tuona päivänä. Sensijaan kaikki hyvät asiat heidän elämästään tullaan tuomaan valoon - jokainen hyvä ajatus, jokainen laupeuden teko, jokainen uhrautuva teko.

Se on totta - meidän Herramme tulee tekemään tiettäväksi kaikille läsnäolijoille jokaisen vanhurskaan rukouksen, jokaisen sydämen tuskan, jokaisen kyyneleen, jokaisen paaston, jokaisen hengen huokauksen, jokaisen koetuksen ja kärsimyksen, jokaisen ylistyksen ja kiitoksen kun he elivät maan päällä. Hän tule muistamaan jokaisen virkistävän vesilasin janoiselle, jokaisen leivänpalan nälkäiselle, jokaisen vaatteen viluiselle ja alastomalle. Hän on tuova kaiken hyvän esille - ja se on oleva ihana hetki!

Tosiasia on, että kun me seisomme Herramme tuomioistuimen edessä, niin me olemme täydellisiä hänessä. Se tarkoittaa sitä, että olimmepa me tehneet mitä tahansa, ennen tehdyt synnit mukaanlukien, ne ovat peitetyt hänen verensä alle eikä niitä mainita enää koskaan. Siis vanhurskaille ei ole mitään tuomiota.

Jeesus sanoo meille: "Totisesti, totisesti, minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään (Joh.5:24). Jeesus käyttää tässä kreikan kielen sanaa tuomio. Hän siis sanoo: Jos sinä uskot minuun, sinä et joudu tuomiolle, vaan siirryt kuolemasta elämään.

Todellakin Raamattu sanoo meille kannesta kanteen, että kun Herra antaa meidän syntimme anteeksi, hän pyyhkii ne pois muistista:

* Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista (Jes.43:25).

* "Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi niinkuin pilven ja sinun syntisi niinkuin sumun. Palaja minun tyköni, sillä minä lunastan sinut (Jes.43;25).

* ...sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä (Jer.31:34).

* Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä (Hebr.8:12).

* Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä; ja heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista (Hebr.10:16-17).

* Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen (Miika.7:19).

Nämä ovat valtavia hyviä uutisia jokaiselle uskovalle, joka on hikoillen ponnistellut kuolettaakseen lihansa tekoja omalla voimallaan. Kuulutko sinä siihen joukkoon? Kuinka monta kertaa olet sisukkaasti yrittänyt päästä voitolle uskonelämässä? Kuinka monta lupausta olet tehnyt Jumalalle ja rikkonut ne? Kuinka monta kertaa olet yrittänyt miellyttää Herraa taistelemalla himojasi ja tapojasi vastaan ja jälleen langennut?

Tässä ovat Miikan kirjan hyvät uutiset sinulle: Hän ... polkee maahan meidän pahat tekomme!

Jumala on antanut meille mielikuvan toisensa jälkeen siitä, kuinka hän pyyhkii meidän syntimme pois muistista, hän ei muista niitä enää, hän heittää ne meren syvyyksiin, hän polkee ne maahan (Engl. subdue=kukistaa, voittaa), joka tarkoittaa, että hän ajaa niitä takaa ja vangitsee ne. Jesaja jopa kertoo meille, että Jumala heittää syntimme selkänsä taakse: ...sillä sinä heitit kaikki minun syntini selkäsi taa (Jes.38:17). Se tarkoittaa, että Jumala ei koskaan näe syntejämme eikä tunnista niitä jälleen.

Sallikaa minun nyt kysyä: Jos Jumala unohtaa syntimme, miksi et sinä ja minä? Miksi me aina sallimme vihollisen kaivaa likaa ja liejua menneisyydestämme ja heiluttaa sitä kasvojemme edessä, vaikka Kristuksen veri on jo peittänyt meidän kaikki syntimme? Kristuksen veren puhdistava, anteeksiantava voima ympäröi kaiken. Se peittää koko meidän elämämme!


Kaikki kirjat avataan ja tutkitaan
tuona päivänä.


Johannes kirjoittaa tuomiosta:

Ja minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan (Ilm.20:11-12).

Huomaa, että Johannes sanoo siellä tuomiolla olevan monta kirjaa ja siellä on eräs kirja. Mikä on se ensimmäinen kirja? Siinä on merkitty jokaisen syntisen elämä - jokaisen vuohen - joka seisoo tuomarin edessä.

Kuten tiedät, jokaisen ihmisen teot ovat pantu ylös kirjaan taivaassa. Jokainen kirjan sivu on muistiinpano elämästä, jota hän eli. Voitko kuvitella miltä synnintekijästä tuntuu, kun hän seisoo Herran edessä tuona päivänä? Jokainen ajatus, sana ja teko hänen elämänsä aikana tuodaan julki, pahuus paljastetaan, kunnes syntinen lopulta huutaa: Ei, ei - jo riittää! Ei enää!

Vanhurskaalle siellä on vain yksi ainoa kirja, elämän kirja. Kun tuo kirja avataan, me emme kuule yhtään sanaa, emme yhtään muistiinpanoa Jumalan kansan synnistä tai epäonnistumisesta. Miksi? Kaikki heidän syntinsä ovat peitetyt Jeesuksen veren alle. Siinä kirjassa ovat ainoastaan meidän nimemme. Itseasiassa siinä ovat meidän uudet, taivaalliset nimemme - ja Jumala itse on ilmaiseva, mitkä meidän uudet nimemme tulevat olemaan.

Sinä ehkä kysyt kuinka meidän nimemme merkitään elämän kirjaan? Meidän nimemme kirjoitetaan siihen kirjaan sillä hetkellä, kun me kokosydämisesti uskomme, että Jeesus Kristus vuodatti verensä meidän tähtemme. Se tapahtuu sillä hetkellä, kun me otamme vastaan hänen ristinsä voiton ja päätämme etsiä häntä kaikesta sydämestämme, mielestämme, sielustamme ja voimastamme, alistuen hänen herrauteensa kaikessa.

Niin se on. Jumala antaa ihmeellisen lupauksen kaikille, jotka olivat syyllistyneet hirvittäviin synteihin ... joiden teot olivat veripunaisia helvetillisine tuoksuineen ... jotka tuhosivat ruumistaan alkoholilla, huumeilla, kieroutuneisuuksilla, haureuksilla ... jotka punastuvat kun muistavat menneisyytensä ... jotka haukkovat henkeään, kun ajattelevat kuinka he olivat menossa täyttä päätä helvettiin.

Jumalan lupaus näille on, että he saavat seistä varmoina, suurella ilolla, tuomiopäivänä ilman pienintäkään pelkoa. Hän lupaa: ... Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi (Jes.1:18). Kun he olivat tehneet parannuksen ja hyljänneet syntinsä, luottaen hänen anteeksiantavaan armoonsa, heidät sovitettiin uskon kautta häneen.

Ymmärräthän nyt, että sillä ei ole mitään väliä millainen sinun menneisyytesi oli; Jumala ei enää näe sinua sellaisena kuin olit aikaisemmin. Et ole enää narkkari hänen silmissään. Et ole enää alkoholisti, avionrikkoja, prostituoitu, veronkavaltaja, rötösherra. Sensijaan sinusta on tullut hänen kallisarvoinen, ihana virheetön morsiamensa. Hän odottaa sinua hääjuhlaan, jossa sinä saat liittyä ylkääsi.

Ajattele tätä hetkisen aikaa: Syyttäisikö odottava ylkä morsiantaan synneistä tuomiolla? Ei, ei tietenkään. Voit ehkä kysyä: Mutta eikö Jeesus sitten tuomitsekaan kaikkea vääryyttä? Eikö hän tuomitse syntiä? Kyllä hän tuomitsee. Mutta Kristus, jonka sinä kohtaat tuona päivänä on se sama Kristus, joka kutsui sinua, pelasti sinut, antoi sinulle anteeksi, lunasti sinut omalla verellään, puhdisti sinut ja laittoi omistusmerkkinsä otsaasi ja kävi esirukousta puolestasi kaikki nämä vuodet.

Kun seisot Jeesuksen edessä, sinä näet hänet ylkänäsi, lunastajanasi, ystävänäsi. puolustajanasi - ja edelleen esirukoilijanasi. Ja tuona hetkenä sinä tulet olemaan täydellinen hänessä. Sinä tulet olemaan virheetön - ilman tahraa, ryppyä, pyhänä, syyttömänä.

Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset (Kol.2:13). Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen (Juuda:24).

Me olemme Kristuksen ruumis - luu hänen luustaan, liha hänen lihastaan. Luuletko hetkeäkään, että hän vahingoittaisi omaa ruumistaan kaikkien paholaisen palvelijoiden, syntisten miesten ja naisten edessä, jotka ovat kootut Jumalan valtaistuimen eteen. Ei, ei koskaan! Hän rakastaa ja pitää huolta meistä, jotka muodostamme hänen oman ruumiinsa. Eikä hän leikkaa sitä pois päästä. Sen lisäksi Jeesus on myös koko seurakunnan kulmakivi. Luuletko, että hän vetäytyisi pois siitä rakennuksesta ja antaisi sen sortua, senjälkeen kun hän on sinut asettanut siihen niin taidollisesti? Se olisi mahdotonta!


Salli minun nyt ottaa Jumalan sanan vasara
ja murskata täysin sinun pelkosi Kristuksen tuomioistuimen
edessä seisomisesta, niin että tästä lähtien sinä voit
odottaa tuota aikaa suurella ilolla ja kiitollisuudella.


Haluan antaa sinulle Raamatusta kolme kiistämätöntä syytä miksi sinulla ei ole aihetta pelätä, vaan iloita edessä olevasta tuomiopäivästä:

1. Pelko ei ole yhteensopiva rakkaussuhteessamme Herran kanssa. Jumala on määritellyt meille kuka hän on - ja se ei ole yhteensopiva pelon kanssa.

Läpi Raamatun hän kuvailee kaikkia puolia suhteessassansa meihin: Hän on isämme, veljemme, ystävämme, ylkämme, päämme, puolisomme, puoltajamme, sukulunastajamme, huoltajamme, turvapaikkamme, paimenemme - ja paljon enemmän.

Hän on vahvistanut nämä ihanat suhteet meihin ristillä. Ja nyt hän vaatii meitä tietämään, että mitä hän on meille. Luuletko, että hän yhtäkkiä pyyhkisi pois nämä suhteet kansansa kanssa tuomiopäivänään? Ei koskaan!

Kuinka isä voisi hyljätä jälkeläisensä, kun tämä joutuu tilille? Ei, ja kun elämän kirja on avattu, hän on yhä isäsi, puoltajasi, esirukoilijasi. Ei mikään voi poistaa sitä suhdetta sinun kanssasi!

2. Pelko ei saa olla läsnä silloin kun sinut tehdään syyttömäksi ja kruunataan. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme (Ps.103:12).

Meidän ymmärryksemme ei käsitä kuinka kaukana itä on lännestä. Ja tämä on Jumalan asian ydin tässä jakeessa: Hän on poistanut syntimme niin kauas, ettemme voi niitä koskaan saada takaisin.

Voit ehkä ihmetellä, miksi minä nimitän Jumalan tuomiopäivää kruunaamispäiväksi. Siksi koska Jesaja sanoo tuosta päivästä: .. ja niinkuin ylkä iloitsee morsiamesta, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta (Jes.62:5).

Kun sinä seisot silloin Herran edessä, sinä tunnistat hänen sinua rakastavat silmänsä. Sitten kaikkien syntisten edessä hän kurouttautuu puoleesi ja syleilee sinua, morsiantaan. Niin kysyn nyt sinulta - kuinka sinä voit pelätä, kun sinun Herrasi katsoo sinua rakastaen ja ilolla? Sinä olet yhä hänen silmäteränsä!

3. Herra ei tee yhtään vähempää itse kuin, kuin mitä hän vaatii meiltä täällä maan päällä. Jumala ei vaadi meiltä käskyissään mitään, jota hän ei olisi halukas tekemään itse. Ja eräs noista vaatimuksista on kätkeä, peittää ja antaa anteeksi meidän veljiemme ja sisartemme synnit. Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi (Matt:18:15).

Minä uskon, että jos on olemassa eri tuomio uskoville, kuten jotkut opettavat, niin tämä on se alue elämää, jossa se tulee tapahtumaan. Jumalaa loukkaa se, jos me paljastamme toisten uskovien heikkouksia ja rikkomuksia varsinkin syntisten edessä. Ja minä uskon, että tuon tuomion on oltava henkilököhtainen, läheinen tapahtuma. Ja Jeesus sanoo meille hyvin rakastavasti:

Minä en salli sinun tuoda taakkojasi mukanasi. Minä haluan näyttää sinulle, mistä vaille sinä jäit maan päällä, ja olivathan jotkut tekosi tehty lihassa ilman minun Henkeäni. Sinä olet minun kallisarvoinen morsiameni, ja sinulla on edessäsi vain kirkkaus. Sinä olet minun vereni suojassa ilman tahraa ja ryppyä. Mutta kaikkien lihassa tekemien tekojesi täytyy palaa.

Hänen sanansa jo kertoo meille: Ymmärrys tekee ihmisen pitkämieliseksi, ja hänen kunniansa on antaa rikos anteeksi (Sananl.19:11). Jumalan kunnia on salata asia... (Sananl.25:2).

Nyt tuon päivän kahdenkeskeisenä hetkenä Jeesus tulee näyttämään meille, kuinka hän armossaan antoi anteeksi syntimme, kun me kaikkein vähiten ansaitsimme sen. Hän tulee näyttämään meille kuinka hänen laupeutensa ja armonsa salli meidän tulla kuolemasta elämään. Ei yhtäkään hänen synneistänsä, jotka hän on tehnyt, muisteta... (Heskiel.18:22).

Hänen verensä on pyyhkinyt meidän syntimme pois ikuisesti, niitä ei koskaan mainita enää. Ja meillä tulisi olla sama asenne meitä loukanneisiin veljiimme ja sisariimme nähden.


Haluan antaa sinulle tämän sanoman
ankkuroidaksesi sielusi varautuaksesi
edessä oleviin tuhoisiin onnettomuuksiin
tulevina synkkinä päivinä.


Martti Luther todisti kaikkien koettelemustensa keskellä; Herra, nyt kun olet antanut minulle anteeksi kaiken, tee minulle niinkuin sinä tahdot. Luther oli vakuuttunut, että Jumala, joka voi pyyhkiä pois kaikki hänen syntinsä ja pelastaa hänen sielunsa, voi varmasti huolehtia hänen fyysisestä olemuksestaan ja materiaalisista tarpeistaan. Itse asiassa Luther sanoi:

Miksi minä pelkäisin, mitä ihmiset voivat tehdä minulle? Minä palvelen Jumalaa, joka voi puhdistaa minut kaikesta synnistä ja antaa sielulleni rauhan. Se ei merkitse mitään vaikka kaikki ympärilläni sortuisikin. Jos minun Jumalani pystyy pelastamaan ja säilyttämään sieluni iäisyyttä varten, eikö hän sitten pystyisi huolehtimaan minun ruumiistanikin niin kauan, kun olen täällä maan päällä? Oi Herra, nyt, kun olet minut armahtanut ja antanut anteeksi, kykenen seisomaan edessäsi tuomiopäivänä ylitsevuotavalla ilolla - tee minulle niinkuin tahdot!

Veljet ja sisaret iloitkaa. Tämä elämä ei ole todellisuutta. Meidän todellisuutemme on iankaikkinen elämä meidän siunatun Herramme yhteydessä. Niin, säilyttäkää usko. Kaikki on menossa alaspäin. Mutta me menemme ylös!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2003 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2003 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2003 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 26.9.2003

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat