Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Valtatie pois Egyptistä!
(A Highway Out of Egypt!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson

__________

Jesajan luku 19 sisältää uskomattomattoman profetian, joka liittyy jokaiseen eksyneeseen Jumalan lapseen ja jokaiseen luopioon maailmassa. Tämä luku sisältää kaksi profetiaa, jotka on suunnattu sekä kirjaimelliselle Israelille, että hengelliselle Juudalle tämän päivän seurakunnalle. Moffattin käännös tuo asiaan esiin sen kaikista voimallisimmassa muodossaan.

Sitä kutsutaan nimellä profetia Egyptistä. Se on niin kauaskantoinen, niin ihmeellinen, että me tuskin uskomme sitä. Kuitenkin kaiken sen, mitä Jesaja tässä luvussa profetoi, Kristus itse vahvistaa Uudessa testamentissa.

Profetia keskittyy valtatiehen, jonka Jumala on rakentanut, pois Egyptistä, Syyrian kautta, luvattuun maahan. Se on hengellinen valtatie, jota pitkin suuret joukot eksyneitä lapsia palaa Herran luokse.

Egypti edustaa maailmaa ja sen kahleita. Faarao ja hänen monet taikurinsa ja näkijänsä edustavat saatanaa ja hänen riivaajajoukkojaan. Assyria edustaa kuritusta, ja Jumalan ojennuksen sauvaa. Jumala sanoi, Voi Assuria, joka on minun vihani vitsa ja jolla on kädessään minun suuttumukseni sauva! (Jesaja 10:5).

Pidä mielessä, että ne asiat, mitkä tapahtuivat Israelin, Egyptin ja Assyrian välillä, olivat esimerkkejä ja varjoja taivaallisista asioista. Paavali sanoi, Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut (1Kor. 10:11).


Profetia


Jumalan Henki tulee vyörymään pilven lailla tämän maailmallisen näyttämön ylle, ja järisyttämään jokaista epäjumalaa ja horjuttamaan kapinallisten rohkeutta.

Egyptiltä katoaa rohkeus rinnasta, ja minä hämmennän hänen neuvonsa... (jakeesta kolme).

Mikä voimallinen sana. Luopiot, jotka ovat palanneet takaisin Egyptiin (maailmaan), menettävät rohkeutensa. He tulevat olemaan aivan sekaisin. Heidän uppiniskainen henkensä, heidän kapinallisuuden ulkokuorensa tulee sulamaan. Jo nyt on tätä suurta epäjumalien horjuttamista ylimielisten henkien ja ylpeiden katseiden alentamista. Jumalan Henki aikoo tehdä elämän todella kurjaksi niille, jotka ovat ajautuneet takaisin maailmaan. Jumala ottaa pois heidän mielihyvästään saamansa ilon, sotkee heidän itsekeskeiset suunnitelmansa ja halventaa heidän ylpeytensä ja niin he ajautuvat miettimään Isän huoneeseen paluuta.

Jumalan suunnittelemat hengelliset kauhut kylvävät pelkoa saatanan valtakuntaan ja se laittaa pahatkin vapisemaan.

Sinä päivänä Egypti on oleva naisten kaltainen; se vapisee ja pelkää Herran Sebaotin käden heilutusta, kun hän heiluttaa kättään sitä vastaan. Ja Juudan maa on oleva Egyptille kauhuksi; niin usein kuin sitä sille mainitaan, pelkää se Herran Sebaotin päätöstä, jonka hän siitä on päättänyt (jakeet 16 ja 17).

Lopettakaamme maininnat saatanan voimasta. Älkäämme langetko siihen valheeseen, että hän ja hänen riivaajajoukkonsa voisivat ahdistella Kaikkivaltiaan lapsia silloin kun tahtovat.

Älkäämme uskoko, että maailma ja paholainen voisivat pitää rakkaitamme orjuudessa. Jumalalla on loistelias suunniltelma suunnitelma vapauttaa riivaajien otteesta ne, jotka ovat kulkeneet harhaan. Jumala toteuttaa suunnitelmansa ajallaan, ja maailma luovuttaa varastamansa vangit. Meidän pelastumattomamme tuodaan takaisin.

Tämä profetia kertoo meille, että paholainen tulee vapisemaan. Hän ja hänen valtakuntansa vapisevat kauhusta pelkästä maininnasta, että Jumalan pyhä kansa ottaa vallan uskon kautta. Jumalattomat tulevat tärisemään ja vapisemaan meidän läsnäolossamme - kuin nainen pakokauhussa - kun omaksumme Jesajan ja Kristuksen profeetalliset lupaukset.

Profetia julistaa, että maailma ja paholainen pelkäävät ja vapisevat siitä suunnitelmasta, jonka Jumala on sitä vastaan suunnitellut. Niin usein kuin sitä sille mainitaan, pelkää se Herran Sebaotin päätöstä, jonka hän siitä on päättänyt (jae 17).

Mikä on tämä suunnitelma, joka kauhistuttaa helvettiä?

Jumalan henki tulee liikkumaan seurakunnan muurien ulkopuolella ja lähettämään Pyhän Hengen herätyksen maailmaan suoraan saatanan alueelle.

Kaikki muurit ja esteet kaatuvat. Paholainen tai maailma ei voi enää sanoa, Tämä on meidän aluettamme. Tämä on meidän maailmamme pysykää poissa!

Jokainen baari, jokainen bordelli, jokainen casino on nyt hyökkäyksen kohteena. Pyhä Henki on laskeutunut kuin pilvi jokaisen luopion, jokaisen eksyneen Jumalan lapsen ylle. Olivatpa ne narkomaaneja, avionrikkojia tai huorintekijöitä hotellihuoneissaan tai autoissa, drive-in-teattereissa, alkoholin litkijöitä baareissa ja ravintoloissa, himon riivaamia seksin väärinkäyttäjiä istumassa omissa elokuvissaan, juhlissaan ja orgioissaan ei kukaan, eikä mikään paikka ole kaikkivaltiaan Jumalan surevan ja painostavan Hengen ulottumattomissa.

Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen! (Jesaja 65:1).

Yhdenkään luopion tai Jumalan eksyneen lapsen ei tarvitse mennä seurakuntaan langetakseen Pyhän Hengen syytöksen alle. Itse asiassa on jopa suurempaa syytöstä silloin, kun ei ole ketään saarnaamassa tai todistamassa. Profetia on todella selkeä Jumala aikoo tunkeutua maailmaan ja painostaa kaikkea saatanan aluetta kauhistuttaa riivaajien voimia ja tuomita langenneet ja luopuneet.

Kuuntele tätä ihmeellistä profetiaa:

Sinä päivänä on viisi kaupunkia Egyptin maassa puhuva Kanaanin kieltä ja vannova valan Herralle Sebaotille (jae 18).

Ajattele! Viisi kaupunkia, edustaen kaikkia viittä aistia. Juuri siellä, paholaisen alueen keskipisteessä, missä langenneet hemmottelevat aistejaan siellä Jumala alkaa toimia ja etsiä niitä, jotka ovat sydämessään vielä uskollisia ja jotka sisällään puhuvat uskon kieltä.

Katso: Egyptin maassa - puhuva Kanaanin kieltä - ja vannova valan Herralle (jae 18).


Uskomaton lupaus
alttari Egyptissä!


Sinä päivänä on oleva Herran alttari keskellä Egyptin maata (jae 19).

Kuka uskoisi tätä? Herätys maailmassa! Ennen kuin he palaavat seurakuntaan kun he ovat vielä paholaisen alueella alttari Herralle, uskon kielellä puhumista ja uskollisuutta Herralle.

Hesekiel profetoi, että Jumala tulisi olemaan pyhäkkö kansalleen, kun he ovat maanpaossa ja vankeudessa. Synti vei heidät vankeuteen, he olivat Jumalan sauvan alla. Silti Hän lupasi suojella heitä, koota heidät ja asettaa heihin uuden sydämen.

Myös se on kaksoisprofetia. Jumala on jopa vielä enemmän huolissaan hengellisestä Israelista, ja Hän on vannonut tuovansa näinä viimeisinä päivinä takaisin kaikki maanpaossa olevat ja vangitut.

Koska minä olen vienyt heidät kauas pakanain sekaan ja hajottanut heidät muihin maihin, olen minä ollut heille pyhäkkönä vähän aikaa niissä maissa, joihin he ovat joutuneet. Sano sentähden: Näin sanoo Herra, Herra: Minä kokoan teidät kansojen seasta ja kerään teidät maista, joihin teidät on hajotettu, ja annan teille Israelin maan. Ja he tulevat sinne ja poistavat siitä kaikki sen iljetykset ja kaikki sen kauhistukset. Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen, niin että he vaeltavat minun käskyjeni mukaan ja noudattavat minun oikeuksiani ja pitävät ne; ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa (Hesekiel 11:16-20).


Uutta kasvua


Uutta kasvua tapahtuu, sekä seurakunnassa että maailmassa. Voit nykyisin kuulla seurakuntaan menevien kristittyjen puhuvan Egyptin kieltä epäuskoa, valitusta, aineellisuutta ja aistillisuutta. Monet aistilliset kristityt turvautuvat maailmaan. Hämmästyttävästi, voit nähdä luopuneiden ja eksyneiden palaavan takaisin alttarille, puhuvan rakastavilla sanavalinnoilla Pelastajasta, ja syvällä sydämessään he ovat yhä uskollisia Herralle, vaikka he ovat vielä maailmassa.

Älä arvostele kääntymättömiä tai luopuneita rakkaitasi ulkokuoren perusteella. Monet heistä itkevät itsensä uneen. En osaa alkaa laskemaan niiden vankien lukumäärää, jotka tunnustavat minulle, että he huutavat Jumalaa selleistään. Joku voi ulkoisesti näyttää kovalta ja saavuttamattomalta, mutta sisäisesti hän saattaa huutaa epätoivossaan taivaaseen.

Olen tuntenut luopioita, narkomaaneja, jotka saivat hyvän olon heroiinista ja hetken kuluttua kyyhöttivät pimeässä nurkassa kuin avuttomat pikkulapset, ääneen rukoillen, Voi Jumala, älä luovuta minun suhteeni! Olen koukussa, olen niin avuton mutta minä tarvitsen Sinua! Minä vieläkin kunnioitan ja rakastan Sinua. Ole kärsivällinen pelasta minut tuo minut takaisin.

Voi olla, että tämä ei sovi teologiaasi, mutta meidän siunattu Herramme on itse valmistanut itselleen alttarin saatanan alueelle. Yhdenkään synnintekijän, yhdenkään luopion ei tarvitse kulkea pitkää matkaa päästäkseen takaisin Jumalan luokse. Hän voi polvistua missä tahansa. Hän voi kohottaa kätensä huumaantuneena, haureuden ja jumalattomuuden keskellä ja löytää Jumalan Hengen ja alttarin juuri sieltä!

Miksi tämä alttari oikein on maailmassa? Se on välitöntä pelastusta varten niille, jotka kutsuvat apua maailmassa.

Ja se on oleva merkkinä ja todistuksena Herralle Sebaotille Egyptin maassa; sillä he huutavat Herraa sortajain tähden, ja Hän lähettää heille vapauttajan ja puolustajan, joka pelastaa heidät (jae 20).

Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät (jae 22).

Nyt me näemme Herran, Hänen Henkensä kautta, kulkevan yli koko maailman ja julistavan, Koko maailma on nyt minun ojennukseni ja kutsumukseni alla. Alttari on kaikkialla, missä ihminen huutaa apua. Minä ojennan käteni, minä etsin maailmassa kaikkia niitä, joiden sydämet vielä kaipaavat Jumalaa.

Ja mikä parasta Jumala on rakentanut valtatien pois Egyptistä. Se kulkee Assyrian kautta luvattuun maahan.

Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan (Jesaja 43:18,19).

Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani... (jakeet 23-25).

Tuo egyptiläinen tässä on luopio, eksynyt Jumalan lapsi, joka meni takaisin maailmaan. Assyrialainen on sellainen Jumalan lapsi, joka on murskaantunut ja hengellisesti liikuntakyvytön Herran rankaisun ja ojennuksen tähden. Ei siksi, että hän on maailmallinen, vaan koska hän on murheen, surun ja yksinäisyyden musertama. Se on laittanut hänet ajelehtimaan horroksessa.

Meidän on kerrottava totuus niille, jotka ovat palaamassa Herran luokse. Tie takaisin Egyptiin kulkee Assyrian kautta. Sinun on tultava ojennuksen rakastavan sauvan alle sillä niitä, joita Jumala rakastaa, Hän ojentaa.

Kukaan ei voi astua levon ja rauhan luvattuun maahan muuta kuin katumuksen tien kautta. Voit kyllä kertoa synnintekijöille ja luopioille, että on helppo matkata tuota valtatietä takaisin Herran läsnäoloon mutta et kerro totuutta, jos et kerro heille, että se ei ole helppo tie.

Niin, voit paeta maailmaa ja sen tapoja, sen kahleita ja pelkoja. Kyllä, tie pyhyyteen ja onnellisuuteen on avoin kaikille. Aivan, Pyhä Henki pyytää eksyneitä tulemaan. Mutta ensin tuo tie johtaa ojennuksen sauvalle. Sitä ei tule pelätä. Se on puhdistusta, jonka tarkoitus on saada maailma sinusta ulos, niin että voisit nauttia Jumalan läsnäolon luvatusta maasta. Jos kaipaat Hänen opetuslapsekseen, tulet kohtaamaan sellaisia iloja, joita et ole milloinkaan aikaisemmin kokenut.

Lupaus on se, että luopiot, särkyneet ja epätoivoiset tulevat takaisin ja palvovat Herraa.

Mikä on tämä kolmoisliitto, jota Jumala on niin siunannut? Se on:

Ensiksi se, että mennään alttarille, kun ollaan vielä Egyptissä vapautuaksemme.

Toiseksi Herran luokse palaaminen rakastavaa opetuslapseutta varten.

Kolmanneksi Jumalan lapsilleen lupaaman levon vastaanottaminen.


Kristuksen vahvistama profetia


Kerroin tämän sanoman alussa, että Herra Jeesus Kristus itse vahvistaa tämän loisteliaan profetian. Vahvistus annetaan Herramme kahdessa vertauksessa Luukkaan evankeliumin luvussa 15. Tässä on vielä suurempaa todistusta siitä, että Herra aikoo palauttaa luopuneet, eksyneet rakkaamme. Se vahvistaa Jesajan profetiaa, että maailman on annettava se, mitä Herra lähtee pelastamaan.

I. Hyvä Paimen ei lopeta etsimistä, ennen kuin Hän löytää eksyneen lampaan!

Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää? (Luuk. 15:4).

Kuinka kauan Herramme kulkee harhailevien, eksyneiden rakkaidemme perässä? Kunnes Hän löytää heidät!

Me luovutamme eksyneiden rakkaidemme suhteen. Totumme siihen, että he ovat eksyneitä. Se ei enää vaivaa tai huolestuta meitä. Me ikään kuin kaunistelemme sitä kauheaa vaaraa, jossa he ovat.

Kiitos Jumalalle, meidän Paimenemme ei milloinkaan luovuta. Hän on aina aivan kannoilla. Hän ei väsy, ei milloinkaan torku eikä nuku. Hän pysyy heidän perässään kaivaten heitä, sanoen, Eksyksissä, mutta vieläkin minun! Minä etsin ja minä löydän.


Jumalan toiminta
ei rajoitu rukouksiimme


Herra ei ole rajoittunut rukoustemme mukaan. Meidän tulee rukoilla eksyneiden ystävien ja sukulaisten puolesta, mutta me ikään kuin ajattelemme, että Jumala lopettaa heidän perässään kulkemisen, jos emme rukoile. Kun emme rukoile heidän puolestaan, jäämme syyllisyyden pilven varjoon. Tunnemme itsemme syvästi syylliseksi.

Jumala on antanut meille nämä ihmeelliset lupaukset ja profetiat, ei siksi, että Häntä kehotettaisiin, vaan että rohkaistuisimme uskossa Hänen kykyynsä löytää heidät ja tuoda heidät takaisin. Meidän täytyy rukoilla luottamuksella, mutta ainoastaan sitä, että meidän rakkaamme ovat vastaanottavaisia, kun Paimen tulee heidän luokseen.

Rukoilemmepa me heidän puolestaan tai emme, Hyvä Paimen julistaa myötätuntoisesti, Minä etsin heitä kunnes minä löydän heidät... Se on lupaus, jonka Hän on tehnyt ainoastaan armosta. Meitä ei ole pelastettu ansiosta, emmekä me voi saavuttaa rakkaitamme ainoastaan rukoustemme ansiosta. Hän on luvannut tavoittaa heidät ainoastaan armosta.

Jos Herra odottaisi meidän rukoilevan, kukaan ei pelastuisi. Jumala ei rakenna niin heikoille perustuksille. Se ei tapahdu tekojen, mukaan luettuna rukouksen, kautta, vaan ainoastaan armosta.

Rukoile syyllisyyden tuntoa luopioille ja eksyneille. Rukoile avoimia sydämiä ja sulatettua ylpeyttä. Mutta älä ikinä rukoile, Herra, mene heidän peräänsä, etsi heidät. Se olisi epäuskoa, sillä Hän on jo valmiiksi luvannut tekevänsä uskollisen Paimenen työn.

II. Nainen, joka kadotti hopearahan, ei luovuta, ennen kuin löytää sen!

Jos jollakin naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän sytytä lamppua ja lakaise huonetta ja etsi visusti, kunnes hän sen löytää? (Luuk. 15:8).

Tässä vertauksessa Herra laittaa suureen arvoon sen, mikä oli kadonnut. Ja taas, etsintä jatkuu, kunnes hän löytää sen!

Eksynyt lammas saattaa vaeltaa takaisin lauman luokse, mutta mitä kadonnut kolikko voi tehdä tullakseen löydetyksi? Ei mitään! Kolikko on avuton!

Minä uskon, että siunattu Herramme kulkee avuttomimpienkin perässä. Niiden, joilla ei ole voimaa, jotka ovat aivan heikkoja ja voimattomia. Niin monet ovat synnin heikentämiä, avuttomasti eksyneitä, ja kykenemättömiä etsimään apua. Näille minä sanon joku siivoaa paikkoja teidän perässänne, teitä etsien! Eikä Henki lopeta, ennen kuin teidät löydetään ja palautetaan ennalleen. Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä (Room. 5:6).


Eksyksissä Huoneessa


Tämä on myös rohkaisun sanaa niille, jotka ovat tuossa huoneessa eksyneinä! Myös lammas oli eksynyt maailmalle. Kolikko oli kadonnut taloon sisälle.

Minä uskon, että olen tavannut kaikista avuttomimmin eksyneet ihmiset Jumalan huoneessa. He käyvät seurakunnassa he ovat osa uskovien kokonaisuutta. Heitä on suunnilleen yksi kymmenestä. Heillä on todella vähän uskoa, tai ei uskoa ollenkaan. Heillä ei ole voimaa eikä käyttöä. He eivät ole jossain kaukaisessa maassa kuten tuhlaajapoika. He ovat alttarin lähellä, lähellä Herran pöytää, lähellä kaikkia muita. Mutta he ovat yhtä eksyksissä kuin lampaat ja tuo tuhlaaja, jotka on mainittu Luukkaan evankeliumin luvussa 15.

He eivät enää puhu Jumalalle, eikä Hän enää puhu heille. Jesaja sanoi heistä, Teidän pahat tekonne erottavat teidät Jumalastanne, ja teidän syntinne peittävät teiltä hänen kasvonsa, niin ettei hän kuule (Jesaja 59:2). Mutta kuitenkin Hänen Sanansa on yhä Israelin huoneen kadonneille lampaille. Hän etsii, kunnes löytää.

III. Herra kutsuu kansaansa iloitsemaan Hänen kanssaan niiden paluusta, jotka olivat eksyneitä!

Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten... (Luuk. 15:5).

Nämä ovat enemmän kuin vertauksia eksyneiden lampaiden löytämisestä, kadonneiden kolikoiden löytymisestä tai pakoon juosseiden tuhlaajapoikien palaamisesta. Se on Jumalan iloitsevan sydämen kuvausta Hänen äärimmäistä iloaan eksyneiden ennalleen palauttamisesta.

Hän ei ruoskinut tuota eksynyttä lammasta. Ajatuskin kostosta kadonneelle kolikolle on liian tyhmä edes ajateltavaksi. Kotiin palaava tuhlaajapoika jopa kutsuttiin isän kotiin iloitsemaan ja riemuitsemaan. Ei syytöstä, ei vihaa, ainoastaan uudelleen liittoutumisen rakkautta.

Jumala paljastaa meille sydäntään. Hän on kaipaava Isä, joka odottaa rakastaen eksynyttä poikaansa. Kristus on Paimen, joka kantaa hellästi haavoittunutta lammasta takaisin laumaan. Vielä suurempi ilo on avuttoman kolikon löytyessä.


Iloitkaa kanssani


Ei ainoastaan Herramme iloitse eksyneiden paluusta meidän on käsketty iloitsemaan Hänen kanssaan.

kutsuu Hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut... (Luuk. 15:6).

Onko yhtäkään lammasta, joka olisi liian eksyksissä, liian kauas harhaillut, että meidän täydellinen Paimenemme ei voisi häntä löytää ja tuoda takaisin? Jos Hän on päättänyt etsiä, kunnes eksynyt löytyy onko tuloksesta jotain kysyttävää? Ei mitään! Niinkuin paimen hän kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita... (Jesaja 40:11).

Meidän siis tulisi alkaa iloita jo nyt! Sillä Hän, joka on luvannut, täyttää Sanansa. Hän on antanut meille suuret ja kallisarvoiset lupauksensa löytää ja tuoda takaisin eksyneet rakkaamme että voisimme katsoa kaikkien päinvastaisten olosuhteiden yli, ja uskon kautta iloita Hänen Sanansa täyttymyksestä.

Älä enää ole surullinen eksyneistä tai harhailevista rakkaista. Rakastava taivaan Paimen ajaa heitä jo nyt takaa tavoittaakseen heidät. Hän kastelee maata heidän puolestaan, jos on tarvetta. Hän tietää, missä he ovat Hän odottaa vain kohottaakseen heidät olkapäälleen oikealla ajalla. Hänellä on jokainen näköpiirissään mutta Hän haluaa, että oppitunneilla saatu opetus opitaan ensin. Tarkalleen oikealla hetkellä, Paimen ojentaa kätensä ja pelastaa heidät. Ja he tulevat olemaan valmiita sillä Hän kertoi meille, että Hän TULEE löytämään heidät. Hän odottaa, kunnes he häviävät taistelunsa ja lopettavat vastustelun.


Ylitsevuotava valtatie


Minä näen, uskon kautta, tuon pyhyyden valtatien pois Egyptistä olevan tulvillaan tuhlaajapoikia ja tyttäriä, heidän matkatessaan kotiin! Jos jopa yksi eksynyt, katuen palaava lammas aiheuttaa suurta riemua taivaassa, enkelten liekehtiessä ylistäen, millaista se onkaan, kun valtavat joukot eksyneitä tulevat takaisin Siioniin?

Ei ihmekään, että saatana pitää sellaista vihaa. Ei ihmekään, että paholainen ja hänen riivajajoukkonsa vapisevat. Vihollisen linnakkeet ovat kaatumassa. Vihollisen ote särkyy. Pettäjä on paljastumaisillaan. Jumalaa ylistetään pakanoiden keskuudessa. Henki tekee työtään aivan helvetin porteilla. Pyhät alkavat hallita uskon kautta. On uusi laulu laulettavana Herran lunastettujen kotiinpaluun laulu!

Koska sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen ja koska minä sinua rakastan, annan minä ihmisiä sinun sijastasi ja kansakuntia sinun hengestäsi. Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; minä tuon sinun siemenesi päivänkoiton ääriltä, päivän laskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä kaikki, jotka ovat otetut minun nimiini ja jotka minä olen kunniakseni luonut, jotka minä olen valmistanut ja tehnyt... (Jesaja 43:4-7).


Lopuksi muutamia lupauksia


Profeetta Jesajan kirjasta

Ei sinua enää sanota "hyljätyksi", eikä sinun maatasi enää sanota "autioksi"; vaan sinua kutsutaan "minun rakkaakseni" ja sinun maatasi "aviovaimoksi", sillä Herra rakastaa sinua, ja sinun maasi otetaan avioksi. Sillä niinkuin nuori mies ottaa neitsyen avioksi, niin sinun lapsesi ottavat sinut omaksensa; ja niinkuin ylkä iloitsee morsiamesta, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta... (Jesaja 62:4,5).

Sillä niinkuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon on Herra sinut kutsunut - nuoruuden vaimon, joka on ollut halveksittu, sanoo sinun Jumalasi. Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella. Ylitsevuotavassa vihassani minä peitin sinulta kasvoni silmänräpäykseksi, mutta minä armahdan sinut iankaikkisella armolla, sanoo Herra, sinun lunastajasi (Jesaja 54:6-8).

Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan. Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat. Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat (Jesaja 35:8-10).

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat