Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Jumala voi käyttää sinua, heikkouksistasi huolimatta!
(God can use you in spite of your weaknesses!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson
__________

Jumala on päättänyt saattaa työnsä täällä maan päällä päätökseen sellaisten ihmisten kautta, joilla on heikkouksia. Jesaja, suuri rukoustaistelija, oli samankaltaisten intohimojen mies tarkoitan, meidän kaltaisemme heikko ja haavoitettu. Daavid, Jumalan sydämen mukainen mies, oli murhaaja ja avionrikkoja, jolla ei olisi ollut mitään moraalisia oikeuksia Jumalan siunauksiin. Pietari kielsi taivaan Herran Jumalan sadatellen Häntä, joka rakasti häntä kaikista eniten. Aabraham, monien kansakuntien isä, eli valheessa käyttäen vaimoaan panttina oman nahkansa pelastamiseksi. Jaakob oli juonittelija. Paavali oli kärsimätön ja tyly sellaisia käännynnäisiä ja työtovereita kohtaan, jotka eivät eläneet hänen askeettisen elämäntyylinsä mukaan. Aadam ja Eeva muuttivat täydellisen avioliiton painajaiseksi. Salomo, viisain mies maan päällä, teki muutamia kaikista tyhmimpiä asioita, mitä historiaan on ikinä talletettu. Samuel murhasi kuningas Agagin vihan raivossa, yli-innokkaassa vanhurskauden näytöksessä. Joosef kohteli veljiään lähes poikamaisilla tempuilla kunnes leikit melkein paljastivat hänet. Joona halusi nähdä kokonaisen kaupungin palavan oikeuttaakseen hänen profetiansa sitä vastaan hän halveksi Jumalan armoa katuvaa kansaa kohtaan. Loot tarjosi kahta neitsyttä tytärtään joukolle seksihulluja sodomalaisia.

Luettelo jatkuu ja jatkuu ihmiset, jotka rakastivat Jumalaa, miehet, joita Jumala käytti suuresti ajautuivat lähes maahan saakka heikkouksiensa tähden. Kuitenkin Jumala oli aina mukana, sanomassa, Minä kutsuin teidät; minä olen kanssanne! Minä otan sydämestänne pahuuden pois! Minä saatan tahtoni toteutumaan!


Jumalan aarre on
maallisissa astioissa


Yksi kaikista rohkaisevimmista kohdista Raamatussa on 2Kor. 4:7: Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä Sitten Paavali jatkaa, kuvaillen noita maallisia astioita kuolevia miehiä, joka puolelta murheiden ahdistamia, hämmentyneitä, vainottuja ja maahan painettuja. Ja vaikka heitä ei milloinkaan hylätty tai jätetty epätoivoon, nuo Jumalan käyttämät miehet murehtivat jatkuvasti ruumiidensa taakan alla, odottaen innolla uusiin vaatteisiin pukemista.

Jumala pilkkaa ihmisen voimaa. Hän nauraa itsekkäille ponnisteluillemme olla hyvä. Hän ei milloinkaan käytä korkeita ja mahtavia vaan sen sijaan hän käyttää tämän maailman heikkoja saattamaan viisaat hämmennyksiin.

Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole... ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä (1Kor. 1:26-31).

Tuohan kuvaa minuakin! Heikko halpasukuinen halveksittu ei kovinkaan ylhäinen ei kovinkaan älykäs ei kovinkaan mahtava. Kuinka hullua ajatella, että Jumala käyttäisi sellaista luotua! Kuitenkin juuri se on Hänen täydellinen suunnitelmansa suuri salaisuus maan päällä. Jumala kutsuu meitä heikkoudessamme, vaikka Hän tietää meidän tekevän kaiken väärin. Hän laittaa kallisarvoisen aarteensa näihin maallisiin astioihimme, koska Hän iloitsee siitä, että hän saa tehdä mahdotonta sillä, mikä ei ole mitään.

Jumala iloitsee käyttäessään epäonnistujia - miehiä ja naisia, jotka ajattelevat itsestään, että he kykenevät tekemään tuskin mitään oikein. Hiljattain eräs nainen kirjoitti minulle, sanoen, Olen maailman epäonnistunein. Avioliittoni on hajoamassa. Näyttää siltä, että teen kaiken väärin lapsiani kasvattaessa. En ole hyvä oikeastaan missään. En edes kykene ymmärtämään Raamattua kovin hyvin. Suurin osa siitä menee yli pääni. Minusta tuntuu siltä, että en ole kenellekään minkään arvoinen. En ole ollut kovinkaan hyvä vaimo, äiti tai kristitty. Minun täytyy olla maailman pahin epäonnistuja.

Hän on juuri sellainen ihminen, jollaista Herra etsii ihminen, joka tietää, että jos hänen kauttaan tapahtuu jotain hyvää, sen on oltava Jumalasta. Kaikki ne itsevarmat kristityt, jotka kulkevat ympäriinsä tallaten toisia maahan suurilla kyvyillään, eivät ikinä tee vaikutusta Jumalaan. Jumala katsoi alas, juonittelevaan, alhaiseen, heikkoon mieheen nimeltään Jaakob, ja sanoi, Älä pelkää, Jaakob, sinä mato... minä autan sinua... Katso, minä panen sinut raastavaksi puimaäkeeksi, uudeksi, monihampaiseksi... sinä iloitset Herrassa... (Jesaja 41:14-16).

Ihmiset käyttävät usein Jumalaa saavuttaakseen onnea, mainetta, kunniaa ja kunnioitusta. Taitoja, persoonallisuutta ja älykkyyttä käytetään Jumalan valtakunnan edistämiseksi. Mutta Jumalaan tämä ei tee vaikutusta. Hänen voimansa tulee täydelliseksi niissä, jotka ovat heikkoja.


Kun sanon heikkous,
en tarkoita aistillisuutta


Jumala ei käytä vanhurskaudessa heikkoja ihmisiä. Ihmisen heikkous voi johdattaa hänet aviorikokseen, uhkapelaamiseen, juomiseen ja kaikenlaiseen saastaisuuteen. Jumala ei viittaa tuollaiseen heikkouteen. Kun Hän kutsuu alhaisia, Hän ei viittaa pahantekijöihin.

Se heikkous, josta Jumala puhuu, on meidän inhimillinen kyvyttömyytemme totella Hänen käskyjään omassa voimassamme. Jumala kutsuu meitä pyhyyden ja erottautumisen elämään. Hän sanoo, että me voimme olla vapaita synnin kahleista. Hänen Sanansa lupaa vapautuksen synnin voimasta, yhtä lailla kuin anteeksiannonkin. Jumalan Sanassa on mahdottomia haasteita - Vastustakaa perkelettä. Vaeltakaa hengessä. Lähtekää pois heidän keskuudestaan. Älä tee aviorikosta. Rakasta vihollistasi. Ole rauhassa. Jätä kaikki pelkosi taaksesi. Jätä pois kaikki himojen täyttämät halusi. Älä anna synnin hallita sinua. Niin kuin Hän oli tässä maailmassa niin olkaa tekin. Voittakaa itsekkyys, ylpeys ja kateus. Älkää tehkö syntiä!

Tiedätkö sinä, kuinka vastata tuohon kutsuun? Ajattelepa rehellisesti, kuinka vähän voit itse tehdä näiden haasteiden täyttämiseksi silloin ymmärrät, kuinka heikko sinä olet. Sydämesi alkaa itkeä, Herra, kuinka me voisimme tehdä sellaisia suuria, pyhiä asioita? Kuinka nämä voivat toteutua? Ei todellakaan ole olemassa minkäänlaista tapaa, jolla sinä voisit vastata näihin käskyihin omassa voimassasi ja viisaudessasi. Kutsu pyhyyteen on pelottava ja vaivaava. Sinä tiedät, mitä Jumala sinulta pyytää, mutta näyttää siltä, että et tiedä, kuinka täyttöää se.

Jotkut ajattelevat, että he voivat tehdä sen itse! Ja niin he syventyvät sisäisiin mahdollisuuksiinsa, kouristuksenomaisesti keskittyen. He purevat hampaitaan yhteen ja kokoavat kaikki inhimilliset voimansa. He käyttävät todella paljon voimavaroja ja energiaa kääntyen kaiken sen puoleen, mitä heillä on, ja ottaen asiat omiin käsiinsä. He jatkavat linjalla tottele tai kuole ja tottele!. Se toimii hetken, kunnes Jumala sekoittaa heidän mielensä. Hän astuu esiin ja tekee tyhjäksi kaikki ihmisten suunnitelmat ja itsekeskeiset lihan ponnistelut. Silloin iskee epäonni, juuri sillä hetkellä, kun kaikki näytti menevän niin hyvin. Nämä tee-se-itse -kristityt päätyvät turhautuneiksi, puolustuskyvyttömiksi ja heikoiksi.

Silloin meidän Herramme ottaa komennon! Hän tulee, mukanaan lohduttava sanoma: Laske aseesi maahan. Lopeta se, että yrität olla niin itseriittoinen ja voimakas. Minä olen sinun aseesi sinun ainoa aseesi. Minä olen sinun voimasi. Anna minun tehdä se, mihin sinä et milloinkaan pysty. Sinun ei oleteta tekevän sitä itse. Minun on tehtävä se, niin että ylistät ja kirkastat ainoastaan minua. Minä annan sinulle minun vanhurskauteni minun pyhyyteni minun leponi minun voimani. Sinä et voi itseäsi pelastaa. Sinä et voi auttaa itseäsi. Et voi miellyttää minua millään tavalla muuta kuin ottamalla uskon kautta vastaan ristin siunaukset. Anna minun olla vastuussa sinun kasvustasi pyhyydessä.


Jos toimit omillasi
Jumala ei voi tehdä työtä!


Gideon on esimerkki kutsutusta miehestä, joka yritti tehdä liikaa omalla kyvyllään. Hänet oli kutsuttu vapauttamaan Israelin lapsia orjuudesta. Mitä hän tekee? Hän puhaltaa pasunaan ja kutsuu mahtavan sotajoukon kokoon. Tuhannet urheat taistelijat kiiruhtivat hänen lippunsa alle. Mutta Jumala sanoi Gideonille, Sotajoukkosi on liian suuri liian monta miestä liikaa voimaa. Lähetä heidät takaisin! Jos saatte voiton kaikella tällä voimalla, sinä ja kansasi saatatte ajatella, että voititte omilla kyvyillänne. Toimitte liikaa omillanne ja minä en halua teidän varastavan kunniaa. Riisukaa sotajoukkoanne!

Yksi kerrallaan nuo miehet jättävät Gideonin sotajoukon. Hänen on täytynyt seisoa ajatellen, Kuinka naurettavaa! Voittaa heikentämällä itsemme? Jumala kutsuu minua taisteluun, sitten pyytää riisumaan aseista! Hullua! Tämä on omituisinta, mitä Jumala on pyytänyt minua tekemään. Se siitä suunnitelmasta, tulla legendaksi jo eläessäni.

Noiden sotureiden on täytynyt jättää taistelutanner hämmästyneenä. Onko kukaan milloinkaan kuullut, että taistelu voitetaan laittamalla aseet ja ihmisvoima syrjään?

Inhimillisisestä näkökulmasta se on omituista. Suuria voittoja pienen pienellä jäännöksellä. Muurit sortuvat ilman yhtäkään laukausta. Kurja, vähäinen torvisoittokunta saa sotajoukot pakenemaan. Ainoastaan uskon voimalla, heikot miehet hämmentävät maailmaa.


Tie pyhyyteen
on nöyryyttä


Sillä ei ole merkitystä, kuinka voimallinen ja kunnioitettava ihminen voi olla, mutta Jumala ei voi käyttää häntä, ennen kuin hän lankeaa tomuun ja luopuu kaikista epäjumalistaan. Inhimillinen ylpeys täytyy murskata. Kaikki oma kehumme on vaiennettava. Kaikki ajatuksemme ja suunnitelmamme on hylättävä. Kaikki ihmisten saavutukset on käsitettävä sellaisina, mitä ne ovat saastaisia rättejä ja löyhkää Jumalan sieraimissa.

Ihmisestä on tultava itsessään voimaton, puolustuskyvytön ja toivoton. Hänen täytyy tulla pelolla ja vavistuksella ristille, ja huutaa, Ole sinä elämäni Herra!


On olemassa myös
lihan heikkoutta


On kristittyjä, jotka epäonnistuvat Herran suhteen. He rakastavat Häntä todella paljon he ovat huolissaan siitä, että he tekevät Hänet surulliseksi. Mutta heidän rakkaudestaan ja hyvistä aikomuksistaan huolimatta, he lankeavat syntiin. Jopa papit tekevät aviorikoksia. Valtavat kristittyjen joukot taistelevat sisäisiä sotia himoja vastaan. Heidän himonsa kaatavat heidät ja heistä tulee musertavien halujen uhreja. He ovat nykyajan Batseboja ja Deliloita yhtä lailla kuin Jumalan miehiäkin, jotka ovat heidän hurmaamiaan ja pettämiään.

Jotkut näistä heikoista lapsista ovat syyllisiä Pietarin syntiin he ovat kieltäneet Herran, joka kutsui heidät. Toisia painaa maahan salaisten syntien syyllisyys ja tuomio. Ainoastaan Jumala tietää ne taistelut, joita taistelevat ne miehet ja naiset, jotka ovat seurakunnassa kaikista arvostetuimpia. Ne, joilla on kaikista ajankohtaisimmat taistelut, viettävät usein paljon aikaa huutaen toisten syntejä vastaan enimmäkseen kääntääkseen huomion pois omasta lihan kanssa kamppailustaan.

Luopuuko Jumala yhdestäkään lapsestaan, joka sotii jotain vastaan kiivaudella? Kohottaako Jumala Henkensä ennen kuin voitto on saavutettu? Seisooko Herra vierellä katsomassa, ikään kuin sanoakseen, Sinä tiedät, mitä minä odotan sinulta. Sinä tiedät minun oikeuteni kun kiemurtelet vapaaksi himostasi silloin minä laitan siunausten virtani liikkeelle. Siihen saakka, olet omillasi. Ei ikinä! Ei milloinkaan! Sen sijaan meidän Herramme tulee luoksemme heikoimmalla hetkellämme kun syntitahrat peittävät kaikki vaatteemme ja Hän kuiskaa, Minun voimani on sinua varten tätä varten, heikkoa hetkeäsi varten. Älä luovuta. Älä joudu pakokauhun valtaan. Älä käänny pois älä sulje minua pois. Onko sinussa jumalallista surua? Halveksitko sitä, mitä teit? Haluatko voiton? Jatka matkaa minun kanssani kohti minua. Minun käsivarteni ovat edelleen ojennettuina, kuin kanaemo, joka levittää siipensä. Tule, minä suojelen sinua viholliselta.

Ihmiset antavat periksi, koska he tuntevat olonsa niin heikoksi vihollisen voiman edessä. He sanovat itselleen, Miksi Jumala ei tule ja ota tätä kauhistusta minusta pois? Minä olen rukoillut Häntä, olen anonut, olen itkenyt. Eikö Herra tiedä, kuinka paljon minä tahdon Häntä miellyttää? Miksi minun täytyy jatkaa koettelemusten keskellä niin kauan? Täytyykö minun vain mennä eteen päin, kuukausi toisensa jälkeen, antaen tälle asialle periksi? Missä on vapauteni synnin vallasta? Miksi lupaukset eivät toimi minun kohdallani?

Mutta me näköjään unohdamme, että Jumala usein johdattaa meitä pitkää erämaakierrosta meidän sallitaan harvoin marssia suoraan luvattuun maahan. On uskon oppitunteja, jotka täytyy käydä. Erämaan kiusaukset antavat Jumalalle tavan osoittaa Hänen vapauttavaa voimaansa. Ainoastaan sellaiset kristityt, jotka ovat tulleet kipujen läpi, kiusausten tulten läpi, tappion tuskan kautta ainoastaan he osaavat todella auttaa toisia, joihin sattuu.

Näin Israel Narvaezin, Mau Mau -jengin johtajan, polvistuvan ja ottavan Kristuksen Herrana vastaan. Se ei ollut vain pinnallinen tunnekokemus hän todella tarkoitti sitä. Mutta Israel meni takaisin jengiin ja päätyi vankilaan avunannosta murhaan. Luopuiko Jumala hänestä? Ei hetkeksikään! Tänä päivänä Israel on evankeliumin palvelija, joka on hyväksynyt pitkämielisen Pelastajan rakkauden ja anteeksiannon.

Oletko sinä epäonnistunut? Onko olemassa jokin synti, joka niin helposti kietoo sinut? Tuntuuko sinusta kuin heikolta pelkurilta kykenemättömältä saamaan voittoa salaisesta synnistä? Mutta kun sinussa on tuo heikkous, onko sinussa myös kuluttava nälkä Jumalan puoleen? Kaipaatko Häntä rakastatko Häntä tavoitteletko Häntä? Tuo nälkä ja jano on avain voittoosi. Se tekee sinusta erilaisen kuin kaikki ne, jotka ovat syyllistyneet Jumalasta luopumiseen. Se asettaa sinut erilleen. Jatka vanhurskauden janoamista. Älä milloinkaan oikeuta heikkouttasi älä anna sille milloinkaan periksi älä ikinä hyväksy sitä osaksi elämääsi.


On vain yksi asia,
joka toimii!


Usko on sinun voittosi. Aabrahamilla oli heikkouksia hän valehteli hän melkein teki vaimostaan avionrikkojan. Mutta Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi. Jumala kieltäytyi lukemasta hänen syntiään häntä vastaan koska hän uskoi!

Olet varmasti epäonnistunut. Ehkä eilen tai tänään! Surullisesti! Häpeällisesti! Mutta uskotko, että Jeesuksella on voima vapauttaa sinut täydellisesti synnin vallasta? Uskotko, että Jeesuksen risti tarkoittaa sitä, että synnin kahle on särjetty? Hyväksytkö sen tosiasian, että Hän on luvannut vapauttaa sinut saatanan ansoista?

Minäpä kerron sinulle tarkalleen, missä minä uskon voiton olevan! Anna uskosi kohota! Anna sydämesi hyväksyä kaikki voiton lupaukset Jeesuksessa! Anna sitten uskosi kertoa sydämellesi, Voi olla, että en vielä ole sitä, mitä minä tahdon olla mutta Jumala tekee minussa työtään, ja Hänellä on valta irrottaa synnin ote minusta. Minä aion pysyä liikkeessä kohti Herraa, kunnes olen viimein vapaa. Se voi tapahtua vähän kerrallaan, mutta se päivä tulee, jolloin usko voittaa! En ole ikuisesti orja! En ole paholaisen sätkynukke! Minä olen heikko Jumalan lapsi, joka haluaa Jeesuksen voimaa. En aio olla jälleen yksi paholaisen uhri. Minä aion tulle esiin kuin puhdas kulta tulessa koeteltu! Jumala on kanssani! Minä teen kaiken Hänelle, joka kykenee varjelemaan minut lankeamiselta ja esittelemään minut virheettömänä Jumalan valtaistuimen edessä äärimmäisen suurella ilolla.

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat