World Challenge Pulpit Series

Το άγγιγμα του Θεού - Ο άνθρωπος που κατέχεται απ’ τον Θεό


Greek Home Page + Subscribe + Copyright

Του David Wilkerson
17 Ιουνίου 2002

____________

Θέλω να σας κάνω τρεις δηλώσεις για το άγγιγμα του Θεού. Αυτά τα τρία σημεία είναι η καρδιά του μηνύματός μου:

1. Μόλις κάποιος αγγιχτεί απ’ τον Θεό και κατέχεται απ’ αυτόν, δεν είναι μια προσωρινή κατοχή. Είναι για μια ζωή. Ο Κύριος δεν θα παραδώσει ποτέ στον Σατανά όποιον είναι δικός του.

2. Όσους κατέχονται απ’ τον Θεό, εκείνος τους διαφυλάττει . Μπορούμε να σκοντάψουμε, να αποτύχουμε ή να πέσουμε σε αμαρτία. Αλλά απ’ τη στιγμή που κατεχόμαστε απ’ τον Θεό, ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει:  Ο ΚΥΡΙΟΣ …  ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥΣ ΟΣΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ. ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΗ (ψαλμός 37:28).

3. Όσους κατέχονται απ’ τον Θεό, εκείνος τους προετοιμάζει για  συνεχώς αυξανόμενη χρησιμότητα. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τους πεσμένους, αποθαρρυμένους υπηρέτες του. Μπορεί να έχεις πειστεί ότι ο Θεός σε έχει εγκαταλείψει, ότι δεν μπορεί να σε χρησιμοποιήσει άλλο. Η αλήθεια είναι ότι, εάν έχεις μια συντριμμένη καρδιά, σε προετοιμάζει για κάτι μεγαλύτερο. Ο Θεός χρησιμοποιεί ακόμα και εκείνα τα πράγματα που Σατανάς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να μας καταστρέψει.

Βρίσκουμε αυτό το πρότυπο στις ζωές όσων κατέχονται απ’ τον Θεό σε όλη τη Βίβλο. Διαβάζουμε για ευσεβείς αγίους που πέφτουν σε φοβερή πτώση και αμαρτία. Κατά περιόδους είναι έτοιμοι να τα παρατήσουν. Αλλά ο Θεός δεν τους εγκαταλείπει. Αντίθετα, συνεχίζει μ’ αυτούς. Και από τις στάχτες της καταστροφής, πολλοί θεραπεύονται. Πράγματι, οι καλύτερες ημέρες τους είναι ακόμα μπροστά τους.

Αυτός είναι ο στόχος του μηνύματός μου. Θέλω να σου αποδείξω ότι μόλις αγγιχτείς και κατέχεσαι απ’ τον Θεό, θα σε ελευθερώσει από κάθε σατανική παγίδα, εάν του το ζητήσεις. Θα σε διαφυλάξει από την οργή του διαβόλου. Και θα χρησιμοποιήσει τα πάντα στη ζωή σου - συμπεριλαμβανομένων των αποτυχιών σου, των προβλημάτων σου, των δοκιμασιών σου - για να σε προετοιμάσει για το καλύτερό του, το οποίο είναι ακόμα μπροστά.

Σκέψου πίσω στο χρόνο όταν ήρθε ο Θεός σε σένα, αγγίζοντας την ψυχή σου με υπερφυσικό τρόπο. Σε κάλεσε και σε γέμισε με το Πνεύμα του. Εκείνη την στιγμή, ο Θεός σου έδωσε μια υπόσχεση: "Σε θέλω. Και σε διεκδικώ. Είσαι ιδιοκτησία μου." Ξαφνικά, πήρε τον έλεγχο της ζωής σου. Και τίποτα δεν επρόκειτο να αλλάξει εκείνο το γεγονός. Ο Θεός σε απέκτησε: ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (Πράξεις 20:28).

Ο δημιουργός του κόσμου σε εξαγόρασε με την τιμή του αίματός του. Και τίποτα δεν έχει δύναμη πάνω σ’ αυτό το αίμα. Έτσι παραμένεις  ιδιοκτησία του Θεού, ακόμα και όταν σε παραπλανούν και σε καταδικάζουν οι δυνάμεις της κόλασης. Ο Σατανάς ο ίδιος μπορεί να σε παγιδεύσει σε μια καταχθόνια παγίδα. Τη στιγμή που σκέφτεται, "τον έχω," ο Θεός απαντά, "Όχι, διάβολε, δεν μπορείς να τον έχεις. Είναι δικός μου. Τον έχω αποκτήσει. Τώρα, απελευθέρωσε την ιδιοκτησία μου." Είσαι ακόμα ιδιοκτησία του Θεού. Και σε διαφυλάττει, σε προετοιμάζει για το καλύτερό του. Να ποιο είναι το βιβλικό πρότυπο:


1. Ας εξετάσουμε το Μωυσή, τον ηγέτη
του Ισραήλ, που κατεχόταν από τον Θεό


Ο Μωυσής κατεχόταν από το Θεό. Ο Κύριος τον διαφύλαξε μέσα από πολλές δοκιμασίες. Και μέσα απ’ αυτές, ο Θεός τον   προετοίμαζε για ένα μεγάλο έργο.

Ο Μωυσής αγγίχτηκε από το Θεό ενόσω ζούσε στο σπίτι του Φαραώ. Στη συνέχεια, ο Μωυσής αρνήθηκε να αποκληθεί γιος του Φαραώ:  ΠΡΟΚΡΙΝΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΚΟΥΧΗΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΝ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.   ΚΡΙΝΑΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΝΕΙΔΙΣΜΟΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΝ ΠΛΟΥΤΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ: ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΒΛΕΠΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΣΘΑΠΟΔΟΣΙΑΝ "(Εβραίους 11:25-26).

Δεν υπήρξε καμιά αμφιβολία για το άγγιγμα του Θεού στη ζωή του Μωυσή όταν ήταν στην Αίγυπτο. Ο Μωυσής απέρριψε όλα όσα ήταν σαρκικά. Και ήξερε ότι κλήθηκε για να απελευθερώσει τον Ισραήλ. Υπέθεσε ότι οι Ισραηλίτες θα τον αναγνώριζαν ως ελευθερωτή τους όταν σκότωσε τον Αιγύπτιο οδηγό σκλάβων. Ο Στέφανος μαρτυρεί   ΠΑΤΑΞΑΣ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟΝ:   ΕΝΟΜΙΖΕ ΔΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΥ ΗΘΕΛΟΝ ΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΝ (Πράξεις 7:24-25).

Αντ' αυτού, ο Μωυσής φοβήθηκε τον Φαραώ λόγω της ενέργειάς του. Κι έτσι τράπηκε σε φυγή από την Αίγυπτο. Μέχρι να φύγει, ο Μωυσής κατεχόταν απ’ τον Θεό. Θα τα παρατούσε όλα χάριν του Χριστού. Τον περίμενε, εντούτοις, μια μακριά περίοδος στην έρημο. Θα κρυβόταν στην απομόνωση μιας ερήμου για σαράντα χρόνια.

Τι αντιπροσωπεύει αυτή η περίοδος στην έρημο, στη ζωή του Μωυσή; Είναι μια  περίοδος που αντιμετωπίζουν πολλοί υπηρέτες του Θεού που κατέχονται απ’ αυτόν. Αισθάνονται κολλημένοι σε μια θέση, κατώτερη από τις ικανότητές τους. Ο ρόλος τους είναι απελπιστικά μικρός απ’ αυτό που θεωρούν ότι ο Θεός έχει κατά νου γι αυτούς. Ο Μωυσής ήταν ακριβώς ένας τέτοιος υπηρέτης. Είχε ένα δυνατό κάλεσμα στη ζωή του, και ονειρεύτηκε να κάνει μεγάλα έργα για το Θεό. Ακόμα κόλλησε στην απομόνωση μιας ερήμου, χωρίς φαίνεται κανένα μέλλον.

Αναρωτιέμαι πόσες φορές ο Μωυσής κοίταξε στο κοπάδι των προβάτων του και προσευχήθηκε, "Θεέ μου, εσύ με άγγιξε τόσο καθαρά. Νόμιζα πως με κάλεσες  για να είμαι ελευθερωτής. Γιατί με άφησες εδώ έξω; Σίγουρα θα μπορούσες να με εμπιστευτείς  περισσότερο από το να φυλάω μερικά προβατάκια. Μου έδωσες  μια μόρφωση στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα της Αιγύπτου. Μου έδειξες φοβερά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν μέσω του χεριού σου. Αλλά αισθάνομαι αγνοημένος, σαν να μ’ έβαλες στο ράφι. Αυτό είναι όλο κι όλο για μένα;"

Θεωρώ ότι ο Μωυσής ήταν πεπεισμένος πως ο χρόνος του είχε τελειώσει. Δεν είχε καμία φωνή, κανένα μήνυμα. Έτσι αποσύρθηκε στο να είναι ένας βοσκός στην απομόνωση της ερήμου. Αλλά ο Θεός του είχε δώσει μια υπόσχεση. Και όλον αυτόν τον καιρό που ο  Μωυσής ήταν απογοητευμένος με την περιορισμένη ύπαρξή του, ο Κύριος τον διαφύλαττε και τον προετοίμαζε για μεγαλύτερα πράγματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο πεθερός του Μωυσή, ο Ιόθορ, ανίχνευε την έρημο, εντοπίζοντας νερό, ιχνηλατώντας και ψάχνοντας μονοπάτια. Ο Μωυσής δεν συνειδητοποίησε ότι ο Ιόθορ προετοιμαζόταν να γίνει οδηγός του Ισραήλ στην έρημο. Οι κρυφοί ποιμένες του Θεού προετοιμάζονταν, και εκπαιδεύονταν στην επιβίωση στην έρημο για το έργο που είχαν μπροστά τους να κάνουν.

Ύστερα, ξαφνικά, ο Μωυσής είχε την απρόσμενη συνάντησή του με την καιόμενη βάτο. Η βάτος ήταν πιθανώς ένας κοινός θάμνος, πολύ χαμηλός και άχρηστος. Αλλά ο Θεός έβαλε φωτιά σ’ εκείνη τη βάτο, και μια φωνή βγήκε από μέσα της, λέγοντας, "βγάλε τα υποδήματά σου, Μωυσή. Είσαι σε άγιο έδαφος." Ο Κύριος έπειτα, μίλησε ένα μήνυμα κατ’ ευθείαν στην καρδιά του Μωυσή. Και ύστερα από μερικές ώρες σ’ εκείνη την καιόμενη βάτο, η ζωή του Μωυσή δεν επρόκειτο ποτέ να είναι η ίδια. Ο Θεός τον καθοδήγησε, "πήγαινε, μάζεψε τα παιδιά του Ισραήλ. Πες στον Φαραώ, "άφησε τους ανθρώπους μου να φύγουν.""

Εδώ βλέπουμε έναν άνθρωπο που κατεχόταν απ’ τον Θεό, που εκείνος διαφύλαττε και προετοίμαζε για πολλά χρόνια. Τώρα ο ίδιος ο Θεός απευθυνόταν σ’ αυτόν μέσα από μια καιόμενη βάτο. Με λίγα λόγια είπε στον Μωυσή, "Δεν σε έχω ξεχάσει. Ήμουν μαζί σου όλον αυτόν τον καιρό. Εγώ ήμουν αυτός που σε οδήγησε σ’ αυτήν την έρημο. Και σε έχω προστατεύσει από τον Φαραώ. Τώρα θα δεις μεγαλύτερα πράγματα στην υπηρεσία σου σε μένα."

Εκείνη η φλεγόμενη βάτος ήταν η φωτιά του Αγίου Πνεύματος που κινείται μέσω ενός φυσικού αντικειμένου. Ο Θεός πήρε έναν άχρηστο θάμνο και προκάλεσε απίστευτες αλλαγές μέσω αυτού. Το ίδιο και σήμερα, θα μπορούσα να είμαι εγώ ο ταπεινός θάμνος που ο  Θεός χρησιμοποιεί για να μιλήσει στην καρδιά σου. Σε ρωτώ: είσαι στην απομόνωση μιας ερήμου;

Ίσως είσαι κολλημένος σε μια δουλειά χαμηλόμισθη, χωρίς προοπτικές επιρροής. Ή, ο σύζυγός σου δεν είναι πιστός, και κατά περιόδους ο γάμος σου φέρνει σε δοκιμασία την ψυχή σου. Ειλικρινά δεν ζηλεύεις για τις  ευλογίες των άλλων. Αλλά εσύ αναρωτιέσαι, " Κύριε, γιατί δεν με χρησιμοποιείς; Μου έχεις δώσει μια καρδιά για να κάνω περισσότερα για το βασίλειό σου. Μην με προσπερνάς."

Ο Θεός σου έχει δώσει μια υπόσχεση, όπως ακριβώς στο Μωυσή. Μπορεί να απογοητευτείς με την περιορισμένη ύπαρξή σου. Αλλά σ’ όλο αυτό το διάστημα, Θεός σε διαφυλάττει και σε προετοιμάζει.  Μπορεί να μη κληθείς σε κάποιο πολύ μεγάλο έργο. Αλλά έχεις κληθεί σε ένα καινούργιο περπάτημα με το Κύριο, όπως δεν έχεις ποτέ εμπειριστεί. Και καλείσαι να υπηρετήσεις τον Χριστό όπως ποτέ πριν. Ο ρόλος σου είναι απλά να πιστέψεις ότι ο Θεός θα σε πάρει σε ψηλότερο, σε άγιο έδαφος. Θέλει να αποκαλύψει περισσότερο από τον εαυτό του σε σένα, να βάλει την φωτιά του μέσα  σου. Θέλει αυτοί που είναι γύρω σου να καταλάβουν, "Αυτός ο άνθρωπος ήταν με τον Ιησού."

Μόλις αρχίσεις να τον εκζητείς με δύναμη, θ’ αρχίσεις να βλέπεις  θαύματα. Θα γίνεις ένας καινούργιος άντρας, μια καινούργια γυναίκα. Κι όλα αυτά επειδή είσαι η ιδιοκτησία του. Οι καλύτερες ημέρες σου είναι ακόμα μπροστά.


2. Ο Δαβίδ ήταν επίσης ένας άνθρωπος που κατεχόταν από τον Θεό .


Ο Δαβίδ είχε μια μεγάλη μάχη μέσα στην καρδιά του με τη σαρκική επιθυμία. Ήταν ένας στρατιώτης φονιάς γιγάντων, ένας χρισμένος ψαλμωδός, ένας βασιλιάς που χρησιμοποιήθηκε με δύναμη για να κυβερνήσει τον λαό του Θεού. Ο Κύριος ο ίδιος αποκάλεσε το Δαβίδ άνθρωπο κατά την καρδιά του. Όμως, μέσα στη μέγιστη ευλογία και την εύνοια του Θεού, ο Δαβίδ δέχτηκε  μια αιφνιδιαστική επίθεση σαρκικής επιθυμίας.

Αυτός ο δίκαιος βασιλιάς είχε μόλις κερδίσει μια σειρά από νίκες ενάντια σε πολλούς  εχθρούς. Είχε κατακτήσει ξανά και είχε αποκαταστήσει την κιβωτό της διαθήκης. Και είχε λάβει από τον Κύριο την υπόσχεση για μια αιώνια κατοικία. Η Αγία Γραφή λέει, ΕΣΩΖΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΟΡΕΥΕΤΟ (2 Σαμουήλ 8:14).

Ύστερα μια ημέρα, ο Δαβίδ είδε την Βηθ-Σαβεέ και νικήθηκε από ένα φοβερό ερωτικό πάθος. Διέπραξε μοιχεία, συλλαμβάνοντας ένα παιδί μ’ αυτήν. Ο Δαβίδ προσπάθησε απελπισμένα να κρύψει τη φοβερή αμαρτία του. Δολοπλόκησε, συνωμότησε και είπε ψέματα για να την συγκαλύψει. Τελικά, έπεσε τόσο χαμηλά, που προκάλεσε τη δολοφονία του συζύγου της ερωμένης του.

Η φοβερή αμαρτία του Δαβίδ θα γινόταν πρωτοσέλιδο σε οποιαδήποτε κοινωνία, σε οποιαδήποτε εποχή. Εάν ζούσατε εκείνη την εποχή, πιθανόν να  σκεφτόσαστε, "ο Θεός είναι έτοιμος να τα παρατήσει μ’ αυτόν τον άνθρωπο. Αμάρτησε ενάντια σε τέτοιο μεγάλο φως." Όμως, τι αντιπροσωπεύει σε μας σήμερα το τόσο χαμηλό επίπεδο που έπεσε ο Δαβίδ; Είναι μια εικόνα του υπηρέτη που κατέχεται απ’ τον Θεό και αιφνιδιάστηκε από μια φοβερή σαρκική επιθυμία. Ο Σατανάς προσπαθεί να αιφνιδιάσει κάθε υπηρέτη που είναι σοβαρός στο περπάτημά του με το Θεό.

Σε έχει αιφνιδιάσει και σε έχει νικήσει ποτέ μια τέτοια σαρκική επιθυμία; Είχες μια καθαρή ιστορία, ένα αξιοθαύμαστο περπάτημα με τον Ιησού. Ήσουν γνωστός σε όλους ως δίκαιος υπηρέτης, ένας ερωτευμένος με το Κύριο. Αλλά ο διάβολος σε έβαλε στο μάτι του, σε σημάδεψε και σου επιτέθηκε με τα καταχθόνια φλογερά βέλη του.

Ίσως η πτώση σου ήταν μοιχεία. Ίσως ήταν πορνογραφία ή να έπινες στα κρυφά. Όπως με τον Δαβίδ, η αμαρτία σε βρήκε, και βρέθηκες εκτεθειμένος. (Έχω έναν φίλο που διακονούσε στο έργο και εμπειρίστηκε κάτι τέτοιο. Βρισκόταν σένα ξενοδοχείο σε ένα ταξίδι, και βρέθηκε μπροστά στον πειρασμό μιας σαρκικής επιθυμίας. Ενέδωσε τελικά και παρήγγειλε μια πορνοταινία. Αλλά μέσα σε πέντε λεπτά, η αμαρτία του ξεσκεπάστηκε.)

Μπορείς να πεις, "δεν είχα ποτέ τέτοια αμαρτία στη ζωή μου. Έχω ένα καθαρό περπάτημα ". Τι έχεις να πεις όμως για τη μητέρα όλων των αμαρτιών, την απιστία; Ίσως βρέθηκες σε θέση νίκης, σε μια κορυφή στο περπάτημα της πίστης σου. Αισθάνθηκες ότι έκανες κάποιο μεγάλο κατόρθωμα με τον Κύριο. Κατόπιν, στα καλά καθούμενα, υπερνικήθηκες από την απιστία. Βασανίζεσαι από  κατάθλιψη, φόβο, ανησυχία, ακόμη και από θυμό για το Θεό. Ξαφνικά, άρχισες να αμφιβάλλεις για την παρουσία του Θεού στη ζωή σου. Σου λέω, αυτή ακριβώς η σκέψη είναι μια σατανική παγίδα. Ο εχθρός δεν θα επιθυμούσε τίποτα περισσότερο από το να καταστρέψει την πίστη κάθε πιστού που κατέχεται απ’ τον Θεό.

Δεν έχει σημασία ποια  μπορεί να είναι η ανομία σου. Δεν υπάρχει καμία αμαρτία στη ζωή σου τέτοια που θα έκανε το Θεό να παρατούσε μαζί σου. Είσαι πάντα η ιδιοκτησία του, σε έχει εξαγοράσει. Ακόμα κι αν ο Δαβίδ περιφρόνησε το Θεό διαπράττοντας μοιχεία, ο Κύριος δεν τον εγκατέλειψε. Η Αγία Γραφή μας λέει, ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΝΑΘΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ (2 Σαμουήλ 12:1). Ενώ ο Μωυσής προκλήθηκε από μια καιόμενη βάτο, ο Δαβίδ ήρθε αντιμέτωπος με έναν προφήτη. Ο Νάθαν του μίλησε αυστηρά και του είπε, "Εσύ είσαι αυτός που αμάρτησε. Έχεις διαπράξει μοιχεία." Πώς αποκρίθηκε ο Δαβίδ; Ταπείνωσε τον εαυτό του, ομολογώντας, ΗΜΑΡΤΗΣΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ (12:13).

Ο Δαβίδ υπέφερε τρομερές συνέπειες για την αμαρτία του. Αλλά ο Θεός τον διαφύλαξε μέσω της δοκιμασίας. Αφότου ο Νάθαν αντιμετώπισε τον Δαβίδ, είπε στο βασιλιά, ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΣΟΥ (12:13). Στην πραγματικότητα, ο Δαβίδ προετοιμαζόταν για ακόμα μεγαλύτερη διακονία μετά από την πτώση του. Η φωνή του ακούγονταν σε όλη τη χώρα όπως ποτέ πριν. Σήμερα διαβάζουμε τα χρισμένα λόγια του στους ψαλμούς. Πράγματι, ο Λόγος που ο Θεός αποκάλυψε στο Δαβίδ μέσω της δοκιμασίας του κηρύσσεται ακόμα σήμερα.

Δυστυχώς, ο Σαούλ, προκάτοχος του Δαβίδ, δεν διαφυλάχθηκε όπως ο Δαβίδ. Ο Σαούλ αγγίχτηκε κι αυτός με δύναμη από το Θεό και κατεχόταν από το Πνεύμα του. Αλλά ο Σαούλ στάθηκε ανυπάκουος σε κάθε λέξη που ο προφήτης Σαμουήλ του μίλησε. Αντί να ταπεινώσει τον εαυτό του, ο Σαούλ γέμισε πικρία και θυμό προς το Θεό. Ο Κύριος προσπάθησε να πλησιάσει τον  Σαούλ πάλι στη Ραμά, εκχέοντας το Πνεύμα του επάνω του. Αλλά ο Σαούλ τον έκλεισε έξω. Εγκατέλειψε τελείως τον Θεό, απευθυνόμενος στις  συμβουλές μιας μάγισσας.

Το γεγονός είναι, ότι ο Θεός δεν θα τα παρατήσει ποτέ μαζί σου. Εάν είσαι μπλεγμένος με την αμαρτία, θα σε φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ελεγκτικό, προφητικό λόγο. Έχω πει πολλές φορές ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι προφήτης. Αλλά αυτή τη στιγμή, ξέρω ότι είμαι σαν προφήτης για πολλούς από τους αναγνώστες αυτού του μηνύματος. Είμαι ο Νάθαν σου, και σου δηλώνω: "Εάν ομολογήσεις και εγκαταλείψεις την αμαρτία σου... εάν εμπιστευθείς το Θεό ότι  θα κρατήσει τις υποσχέσεις της διαθήκης του σε σένα... όχι μόνο θα συγχωρηθείς και θα αποκατασταθείς, αλλά οι καλύτερες, οι πιο καρποφόρες μέρες σου θα είναι μπροστά σου."


3. Ο Πέτρος κατέχονταν αληθινά απ’ τον Θεό


Αυτός ο απόστολος που κατέχονταν απ’ τον Θεό διέπραξε τη χειρότερη απ’ όλες τις αμαρτίες. Ήταν βαρύ για το Μωυσή να φύγει και να κρυφτεί από το Θεό. Ήταν βαρύτερο για το Δαβίδ να περιφρονήσει τον Κύριο. Αλλά το χειρότερο απ’ όλα, ο Πέτρος αρνήθηκε ότι γνώριζε το Χριστό. Μέχρι και αναθεμάτισε τον Κύριο του.

Ο Ιησούς είχε πει ότι ο καλός του φίλος ο Πέτρος ήταν ένας βράχος. Ο παράτολμος απόστολος είχε περπατήσει ακόμη και στο νερό με το Κύριο. Και είχε ορκιστεί με παρρησία ότι θα πέθαινε για τον Κύριό του. Όμως αργότερα, όταν ο Πέτρος κατηγορήθηκε ότι ήταν μαθητής του Χριστού, απάντησε με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ (Ματθαίος 26:72). Όταν το πλήθος επέμενε, ΤΟΤΕ ΗΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΝΥΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ (26:74).

Μπορείτε να φανταστείτε αυτήν την φοβερή σκηνή; Αν γνωρίζαμε τον Πέτρο, θα σκεφτόμασταν, "Αυτό ήταν, ο Πέτρος τέλειωσε. Αναθεμάτισε το ίδιο το πρόσωπο του Θεού. Και αρνήθηκε τον Ιησού, βοηθώντας να τον στείλουν στο σταυρό. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι αυτόν. Ο Θεός θα τα παρατήσει μαζί του."

Ο διάβολος πρέπει να είδε με χαιρεκακία την άρνηση του Πέτρου, και φώναξε, "Σε τσάκωσα. Είσαι όλος δικός μου τώρα." Αλλά ο Θεός δεν θα εγκατέλειπε την ιδιοκτησία του. Επρόκειτο να διαφυλάξει τον Πέτρο. Και του φώναξε, "όχι, διάβολε, είναι ιδιοκτησία μου. Παρακολούθησε τι θα κάνω μαζί του."

Ενώ ο Μωυσής ήρθε αντιμέτωπος με μια καιόμενη βάτο, και ο Δαβίδ με έναν προφήτη, ο Πέτρος ήρθε αντιμέτωπος με το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα έφερε στη μνήμη του Πέτρου τι του είχε πει ο Χριστός: ΚΑΙ ΕΝΕΘΥΜΗΘΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕΝ ΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ, ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΦΩΝΑΞΗ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ, ΤΡΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΡΝΗΘΗ. ΚΑΙ ΕΞΕΛΘΩΝ ΕΞΩ ΕΚΛΑΥΣΕ ΠΙΚΡΩΣ (26:75).

Το Άγιο Πνεύμα έπεσε στον Πέτρο, ελέγχοντάς τον και λειώνοντάς τον. Του δόθηκε μια σπασμένη καρδιά και ένα συντετριμμένο πνεύμα. Κατόπιν, μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα, βλέπουμε έναν τελείως διαφορετικό Πέτρο. Αυτός ο άνθρωπος κήρυξε το Ευαγγέλιο θαρραλέα την Πεντηκοστή σε τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους. Ο απόστολος που είχε ζαρώσει από δειλία μπροστά σε μια υπηρέτρια ήταν τώρα ένας άφοβος ευαγγελιστής, γεμάτος φωτιά και χρίσμα.

Εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα του πώς ο Κύριος διαφυλάττει και προετοιμάζει αυτούς που κατέχει. Βλέπετε το πρότυπο; Ο Πέτρος προετοιμαζόταν ακόμα και μέσα από την άρνηση του Ιησού. Αυτό που  ο διάβολος σκόπευε να κάνει ως μεγάλο κακό, ο Θεός το μετέτρεψε σε δική του δόξα. Πώς; Οι ίδιοι οι ιερείς που είδαν τον Πέτρο να αρνείται τον Ιησού, τον είδαν λίγο αργότερα να στέκεται με παρρησία και να κηρύττει τον αναστημένο Χριστό. Το θάρρος του Πέτρου, προκάλεσε το θαυμασμό τους, "Αυτός ο άνθρωπος ήταν με τον Ιησού, τον οποίο αρνήθηκε. Ποια δύναμη είναι αυτή που τον κινεί και τον χρίζει;"


4. Ο Θεός έχει κάνει έναν όρκο να διαφυλάξει και να
κάνει καρποφόρο καθέναν που κατέχει.


Ο Κύριος έχει ορκιστεί με μια διαθήκη να διασώσει και να αποκαταστήσει τους πεσμένους, πληγωμένους υπηρέτες που κατέχει. Μπορείτε να πείτε ειλικρινά ότι ο Θεός σας έχει κάνει ιδιοκτησία του; Θυμάμαι την ημέρα που συνέβη σε μένα. Ήμουν οκτώ ετών σε μια κατασκήνωση. Το πνεύμα του Θεού ήρθε επάνω μου, κατέχοντας το σώμα, το μυαλό, την ψυχή και το πνεύμα μου. Με κάλεσε για να κηρύξω το Λόγο του.

Επειδή ο Κύριος με έκανε από τότε ιδιοκτησία του, με έχει διαφυλάξει μέσα στα χρόνια. Με έχει ελευθερώσει από διάφορες παγίδες που επινοείται ο Σατανάς. Καθεμία από εκείνες τις δαιμονικές παγίδες θα μπορούσε να έχει καταστρέψει τη διακονία μου και να κάνει ερείπια τη ζωή μου. Αλλά, επειδή ο Κύριος με κατείχε, επενέβαινε κάθε φορά, λέγοντας, "δεν θα σε αφήσω να τον πάρεις, διάβολε." Τώρα, που είμαι εβδομήντα ενός ετών, ξέρω ότι  τα καλύτερα χρόνια μου είναι μπροστά. Και μπορώ να δω ότι όλες οι δοκιμασίες μου με έχουν προετοιμάσει για αυτήν την περίοδο.

Πριν από χρόνια, πέρασα τη σκοτεινότερη περίοδο της διακονίας μου. Δέχθηκα επίθεση από όλους τους πειρασμούς της κολάσεως. Η σύζυγός μου, Gwen, ήταν κάτω από μεγάλη πίεση λόγω της ασθένειας της. Και οτιδήποτε στη διακονία μας που θα μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Σε κάποια στιγμή, το προσωπικό άρχισε να φεύγει. Φοβήθηκα να κηρύττω επειδή έβλεπα υποκρισία στη ζωή μου. Αισθάνθηκα τόσο βρώμικος.

Ο πόνος εκείνων των ημερών ήταν απερίγραπτος. Κάθισα στην εκκλησία, παρακαλώντας, "Θεέ μου, στείλε έναν λόγο, έναν άνθρωπο, κάτι για να αγγίξει αυτόν τον πόνο μέσα μου. Σε παρακαλώ, μου πες μου πού έχω κάνει λάθος. Γιατί ο Σατανάς με γρονθοκοπεί μ’ αυτόν τον τρόπο; Σε ικετεύω να με βγάλεις έξω από αυτή την παγίδα." Σκέφτηκα πως ήμουν τελειωμένος.  Αισθάνθηκα ότι ο Θεός είχε κάθε δικαίωμα να πάρει από πάνω μου το χρίσμα μου, επειδή ήμουν μια μεγάλη αποτυχία.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου που ο Θεός έστειλε σε μένα έναν ευσεβή προφήτη, τον Leonard Ravenhill. Αυτός ο ευγενικός άνθρωπος μου έδωσε ένα βιβλίο και μου είπε, "David, ο Θεός με έστειλε σε σένα. Διάβασε αυτό το βιβλίο. Πρόκειται να αλλάξει τη ζωή σου."

Και το έκανε. Το βιβλίο ήταν ο Χριστιανός με όλη την Πανοπλία, του πουριτανού συγγραφέα William Gurnall. Ύστερα από μόλις είκοσι σελίδες, έπεσα κατά πρόσωπο. Τα λόγια του Gurnall συγκλόνισαν την καρδιά μου και ξύπνησαν την ψυχή μου. Συνειδητοποίησα, "Κύριε, δεν σε γνωρίζω με τον τρόπο που σε γνώρισε αυτός ο άνθρωπος." Ο Θεός χρησιμοποίησε εκείνη την εμπειρία για να ανανεώσει το πνεύμα μου και την κλήση μου. Μου αποκάλυψε, " David, σε αγαπώ, και δεν σε έχω εγκαταλείψει. Αλλά θέλω να τακτοποιηθείς σε ορισμένα πράγματα στη ζωή σου. Θέλω επίσης να ξέρεις ότι οι καλύτερες μέρες σου είναι μπροστά σου."

Ο Θεός δεν τα παράτησε ποτέ μαζί μου. Στην πραγματικότητα, είχε επιτρέψει να πέσω τόσο χαμηλά ώστε να πέθαινα σε κάθε τι που εμπιστευόμουν τη σάρκα μου. Από τότε πάντα γνώριζα, ότι με διαφύλαττε, επειδή το Πνεύμα του συνέχιζε να μου ψιθυρίζει, "σ’ αγαπώ."

Τέλος, το Άγιο Πνεύμα με ελευθέρωσε αποκαλύπτοντάς μου τις υποσχέσεις της Καινής Διαθήκης του Θεού σε μένα. Με ελευθέρωσε ανοίγοντας τα μάτια μου στις υποσχέσεις του ποιος είναι ο Θεός για μένα: συγχωρώντας με, δείχνοντας μου έλεος και προσφέροντας μου απελευθέρωση. Εξασφάλισε την κάθε ανάγκη μου.


Ποιες είναι οι υποσχέσεις της Καινής Διαθήκης που ο Θεός δένεται μ’ αυτές.


Είσαι γαντζωμένος από μια παλιά αμαρτία; Είσαι πεπεισμένος ότι η συνήθειά σου θα σε καταστρέψει; Οι υποσχέσεις της Διαθήκης του Θεού έχουν φέρει σε μένα ελευθερία, ανάπαυση και νίκη:

1. Ο Θεός έχει υποσχεθεί να καταστρέψει όλες τις αμαρτίες μας.  ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΗΜΩΝ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΡΙΨΕΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (Μιχαίας 7:19). Ο Κύριος υπόσχεται καταστρέψει όλες τις αμαρτωλές συνήθειες μας και τα οχυρά μας, μέσω της πίστης και της αληθινής μετάνοιας.

2. Ο Θεός έχει υποσχεθεί να μας κάνει να περπατήσουμε στον αγιασμό. Σκέφτεσαι, "θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά δεν έχω τη θέληση να εγκαταλείψω την αμαρτία μου;" Ο Κύριος απαντά, ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ… ΘΕΛΩ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΝΕΑΝ … ΘΕΛΩ ΕΜΒΑΛΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΜΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕ ΕΝ ΤΟΙΣ ΔΙΑΤΑΓΜΑΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΗΤΕ ΤΑΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΗΤΕ ΑΥΤΑΣ (Ιεζεκιήλ 36:25-27).

3. Έχει υποσχεθεί ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ αυτούς που  κατέχει. Ο Κύριος μας εξαγνίζει για την αμαρτία μας, αλλά δεν εγκαταλείπει ποτέ το σπέρμα του: ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΩΣΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΞΩΣΙ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΜΟΥ,  ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΜΕ ΡΑΒΔΟΝ ΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΓΑΣ ΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΩΝ.  ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕ ΘΕΛΩ ΨΕΥΣΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΟΥ.  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΒΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΜΟΥ ΟΥΔΕ ΘΕΛΩ ΑΘΕΤΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΞΗΛΘΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΜΟΥ… ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΟΥ (Ψαλμός 89:31-36).

4. Έχει υποσχεθεί να βάλει το φόβο του στις καρδιές μας. ΘΕΛΩ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΩΣΙΝ ΑΠ’ ΕΜΟΥ (Ιερεμίας 32:40).

Θέλω να πω άμεσα σε εκείνους που παλεύουν με κρυφές αμαρτίες, την απελπισία ή την πνευματική κόπωση: το μόνο πράγμα που σε κρατά μακριά από την ολοκληρωτική νίκη είναι η απιστία. Ο Θεός έχει ορκιστεί να σου δώσει όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι για να υπακούσεις τον κάθε λόγο του. Πράγματι, σου έχει δώσει αυτές τις υποσχέσεις Διαθήκης ώστε να σταματήσεις να προσπαθείς να υπερνικήσεις την αμαρτία με τη δική σου δύναμη.

Εδώ είναι ένα κλειδί για την κατανόηση της Καινής Διαθήκης: Ο Θεός δεν έχει κανένα όριο. Περιορίζουμε τον Κύριο από την περιορισμένη σκέψη μας. Αλλά μας έδωσε τις υποσχέσεις της Διαθήκης του για να πετάξει τις αλυσίδες που του βάλαμε εμείς.

Στον κήπο της Εδέμ, ο Σατανάς χρησιμοποίησε την απεριόριστη φύση του Θεού για να παραπλανήσει τον Αδάμ και την Εύα. Τους είπε, "μπορείτε να είστε ως Θεοί. Δεν έχει κανένα όριο. Και μπορείτε να κάνετε το ίδιο κι εσείς." (Από αυτήν την εξαπάτηση ήρθε το λανθασμένο δόγμα που λέει, "οτιδήποτε μπορείς να συλλάβεις, μπορείς να το κάνεις. Εάν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς να το επιτύχεις.")

Ο Κύριος έπρεπε να στείλει το νόμο του για να δείξει στην ανθρωπότητα ότι δεν μπορούμε να είμαστε ως Θεοί. Απλά δεν μπορούμε να σπάσουμε όλα τα όρια και τους περιορισμούς της σάρκας μας. Έτσι ο Κύριος χρησιμοποίησε το νόμο για να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε την παντελή αδυναμία μας. Ο Ιησούς κατέδειξε επίσης αυτήν την αλήθεια. Περιόρισε τον εαυτό του με τους περιορισμούς της σάρκας, λέγοντας, "Χωρίς τον πατέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα." Ακόμα Χριστός ήρθε για να αποκαλύψει ότι οποιοσδήποτε πιστός με εμπιστοσύνη μπορεί να έλθει σ’ αυτήν την υπόσχεση της Καινής Διαθήκης: "Θα είμαι Θεός σε σας, χωρίς όρια ή περιορισμούς."

Μπορεί να σκεφτείς ότι ο άπιστος σύζυγός σου δεν θα έρθει ποτέ στον Ιησού. Αλλά ο Θεός λέει, "Με περιορίζεις. Δεν έχω κανένα όριο." Με τον ίδιο τρόπο, κάποτε η εκκλησία σκέφτηκε ότι ο κομμουνισμός θα κυβερνούσε τελικά τον κόσμο. Σκεφτήκαμε, "ο Κύριος δεν μπορεί να κινηθεί κάτω από τέτοιες άθεες δικτατορίες." Αλλά περιορίζαμε το Θεό. Στο χρόνο του, ο Κύριος κατεδάφισε ολόκληρο το σύστημα, αρχίζοντας με το Τείχος του Βερολίνου. Το Πνεύμα του σάρωσε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.

Οι Χριστιανοί είχαν τις ίδιες σκέψεις και για το Παραπέτασμα από Μπαμπού. Βάζουμε όρια στη δυνατότητα του Θεού να κινηθεί στην Κίνα. Αλλά σήμερα εκείνο το απέραντο έθνος φλέγεται από το Πνεύμα του Θεού. Βάζουμε επίσης όρια στο Θεό στην Κούβα. Αλλά μόλις είδα μια ταινία με  100.000 Μεθοδιστές εκεί να φλέγονται από το Άγιο Πνεύμα.

Σας λέω, ο Θεός δεν έχει κανένα όριο, κανέναν περιορισμό, ακόμα και στον κόσμο του Ισλάμ. Αναζωπύρωση μπορεί να γίνει οπουδήποτε ευαρεστείται ο Κύριος. Μπορεί να συμβεί στο σπίτι σου, με τα παιδιά σου, ακόμα και μεταξύ των απίστων αγαπημένων σου. Και ο Θεός μπορεί να εξαλείψει τις εκτρώσεις ή την πορνογραφία οποιαδήποτε στιγμή. Η δουλειά μας είναι μόνο να σταματήσουμε αυτό που η σάρκα μας μπορεί να συλλάβει, και να παραδοθούμε στις πιστές υποσχέσεις του Θεού. Χρειάζεται να τον πιστέψουμε για να δούμε θαύματα.

Καθώς αγωνίζεσαι με τις δικές  σου δυνάμεις, θυμήσου ότι ο Κύριος δεν θα τα παρατήσει ποτέ με σένα. Σε αποκαλεί φίλο του, και έχει ακόμα το χέρι του επάνω σου. Το μόνο που ζητά είναι μια μετανιωμένη καρδιά και μια απόλυτη εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του. Ακόμα, πρέπει να προσέξεις αυτήν την προειδοποίηση: Αν και ο Θεός δεν θα σε εγκαταλείψει, μπορεί εσύ να τον εγκαταλείψεις. Και αυτό οδηγεί σε σκληρότητα καρδιάς. Θυμήσου το παράδειγμα του Σαούλ. Αν αυτός ο σκληρόκαρδος άνδρας στρεφόταν στον Κύριο αντί σε μια μάγισσα, ο Θεός θα τον είχε σώσει.

Αυτή τη στιγμή, είσαι αντιμέτωπος με μια καιόμενη βάτο και μια προφητική φωνή. Πιστεύω ότι το Άγιο Πνεύμα μιλά μέσω των λόγων μου σε σένα, λέγοντας, "Αυτή είναι η δική σου ώρα για ελευθερία. Μην παρατήσεις αυτό το μήνυμα χωρίς να αλλάξεις. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να απομακρυνθεί κουβαλώντας αποθάρρυνση, δεσμά, ενοχή, οχυρά ή αμαρτίες. Αντ' αυτού, στηρίξου γερά στις υποσχέσεις της Καινής Διαθήκης. Είσαι του Κυρίου, και σε χρειάζεται. Σύντομα θα σε οδηγήσει σε τόπους χλοερούς και ύδατα αναπαύσεως. Έτσι τώρα, δια πίστεως, λάβε την αγάπη του, τη δύναμή του, τη συγχώρεση του και την ελευθερία του. Οι καλύτερες ημέρες σου είναι μπροστά σου."

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ. (Ψαλμός 94:14).

Μετάφραση: Αντώνης Σακελλαρίου

--- 
Used with permission granted by World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Greek Home Page + Subscribe + Copyright

Times Square Church Information | New Reader Information


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΊ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ/ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ: This data file/publication is the sole property of World Challenge, Inc. It may be printed in its entirety for the reader's personal use or to pass on to family and friends. It may not be altered or edited in any way and all reproductions of this data file/publication MUST contain this copyright notice:

Copyright © 2002, World Challenge, Inc., PO Box 260, Lindale, Texas 75771.

This material is NOT to be posted or transmitted publicly/electronicly on ANY website, web page or ftp site other than: www.worldchallenge.org or www.tscpulpitseries.org.


This web site is a service of
The Missing Link, Inc.®
Linking Troubled Youth and Adults with Life-Changing Programs
Web Site - http://misslink.org
Chapel Site - http://misslink.org/chapel2.html
Home of David Wilkerson's World Challenge Pulpit Series Multilingual Web Site
http://www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2003 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

TOP OF PAGE

Our webmaster welcomes your comments and suggestions.
This page was last updated August 16, 2003

Why Revival Tarries/ "Help!"/ What's Here/ Sponsor/ Statement of Faith/
Bible Study/ Around the Piano/ Bulletin Board/ Library/ Home