World Challenge Pulpit Series

Το Όραμα του Θεού για την Εκκλησία των τελευταίων ημερών!


Greek Home Page + Subscribe + Copyright

Του David Wilkerson
23 Μαΐου 1994

____________

Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας ό,τι πιστεύω πως είναι το όραμα του Θεού για την εκκλησία Του των τελευταίων ημερών. Είναι ένα όραμα που βασίζεται στον αποκαλυμμένο Λόγο του Θεού – διότι η Βίβλος καθαρά περιγράφει πώς θα είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού ακριβώς πριν απ’ τον ερχομό Του.

Βεβαίως η εκκλησία στην Αμερική είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι ο Θεός προόριζε να είναι. Πράγματι, τα περισσότερα από ό,τι βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στο όνομα του Χριστού είναι βδέλυγμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν υπολειπόμενες εκκλησίες διασκορπισμένες σ’ όλο το έθνος και γύρω σ’ ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σύμφωνα με τα άγια πρότυπα που ο Θεός καθόρισε. Διάγουν άγιες ζωές, κηρύττουν δικαιοσύνη, πιστεύουν σε υπερφυσικά έργα. Αυτές οι εκκλησίες είναι ζωντανές, γεμάτες με το Πνεύμα του Θεού, η ζωή τους επηρεάζει το περιβάλλον τους και ολόκληρες οι εκκλησίες αυτές ζουν για τον Ιησού.

Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, ολόκληρες εκκλησιαστικές δογματικές αποχρώσεις ενεργούν χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Στερούνται της παρουσίας του Ιησού, φτωχές και χρεοκοπημένες από κάθε πνευματικό χάρισμα. Εφαρμόζουν μια μορφή θρησκείας χωρίς καμία δύναμη, έλεγχο ή σωτηριακό μήνυμα. Έχουν ξετρελαθεί με τον κόσμο και ανακατεύονται περισσότερο με την πολιτική παρά με τα πνευματικά πράγματα του Θεού. Ικανοποιούν την αμαρτία – παραχαϊδεύουν τους ομοφυλόφιλους, παραβλέπουν τα διαζύγια, γελοιοποιούν οτιδήποτε το υπερφυσικό, περιφρονούν κάθε διδασκαλία για τον ουρανό, την κόλαση, τη μετάνοια και την κρίση.

Τέτοιες εκκλησίες αναρωτιούνται εάν ο Θεός είναι ακόμα και ζωντανός. Είναι τόσο ψυχρές, αδύναμες και δειλές, που ο κόσμος τις κοροϊδεύει! Δεν έχουν καμιά επιρροή, δεν τις σέβονται, δεν επηρεάζουν την κοινωνία με κανέναν τρόπο.

Αλλά η εκκλησία της Καινής Διαθήκης έκανε τους δαίμονες να τρέμουν! Έδιωξε λεγεώνες δαιμονίων στην Άβυσσο, προσευχήθηκε για να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών, έκανε άρχοντες να ζαρώνουν από φόβο. Κανένα όπλο δεν μπορούσε να υπερισχύσει εναντίον της! Αυτοί οι πρώτοι πιστοί είχαν τέτοια πίστη και δύναμη, ώστε οι χωλοί σηκώνονταν χοροπηδώντας, ζητιάνοι γίνονταν ευαγγελιστές. Πίστευαν στο υπερφυσικό στοιχείο – και άνοιγαν τα μάτια των τυφλών, τα αυτιά των κουφών και θεράπευαν κάθε είδος ασθένειας. Ακόμη, ανάσταιναν και νεκρούς!

Δεν ισχυρίζομαι ότι η εκκλησία του Θεού των τελευταίων ημερών θα είναι μια επανάληψη ή αντίγραφο της εκκλησίας του πρώτου χριστιανικού αιώνα. Όχι. Ισχυρίζομαι πως θα είναι σπουδαιότερη από εκείνη! Θα είναι ισχυρότερη, δυνατότερη, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη του Ιησού. Θα έχει μεγαλύτερο χρίσμα από το Πνεύμα, περισσότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ  στο παρελθόν – μεγαλύτερο και απ’ αυτό της Πεντηκοστής! Ο Θεός πάντοτε διατηρεί το καλύτερο κρασί του για το τέλος!

Ο προφήτης Δανιήλ το επιβεβαιώνει. Είπε πως μερικές προφητικές αλήθειες ήταν σφραγισμένες για να αποκαλυφτούν τις έσχατες ημέρες: … ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΕΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ … ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΟΗΣΕΙ. ΑΛΛ’ ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΝΟΗΣΕΙ . (Δανιήλ 12:9-10).

Ο λαός του Θεού πρόκειται να αρχίσει να καταλαβαίνει νέα πράγματα μέσα απ’ το Λόγο Του! Αυτά τα πράγματα βρίσκονται ήδη μέσα στη Βίβλο. Απλά δεν έχουν αποκαλυφτεί σε όλη τους την έκταση. Και ο Δανιήλ είδε αυτά τα πράγματα, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει παρόλη τη σοφία του: ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΟΗΣΑ … (εδ. 8).

Αλλά σήμερα το Άγιο Πνεύμα αποκάλυψε αυτά τα πράγματα σε πνευματικούς αγίους με διάκριση! …ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ: ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΩΤΙΟΝ ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟΙΜΑΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ.  ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΔΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕΝ ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Α’Κορ. 2:9-10). Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μας, για να αποκαλύψει αυτά τα κρυμμένα πράγματα σ’ εμάς!

Ακριβώς τώρα ο Κύριος ετοιμάζει έναν ισχυρό και ταπεινό στρατό ποιμένων «κατά την καρδία Του». Επίσης ετοιμάζει ένα μικρό ποίμνιο πεινασμένων προβάτων που απομακρύνθηκαν από την παράλυση και την αμαρτία του σημερινού εκκλησιαστικού κατεστημένου. Το σκηνικό προετοιμάζεται γι αυτήν την εκκλησία ενάντια στην οποία οι πύλες του Άδη δε θα υπερισχύσουν. Θα είναι μια εκκλησία ζεστή, όχι χλιαρή – και θα ταρακουνήσει τα ίδια τα θεμέλια της κόλασης. Καμιά δύναμη πάνω στη γη δε θα είναι ικανή να την αγνοήσει ή να την περιφρονήσει!

Εδώ σας μεταφέρω αυτό που βλέπω στις Γραφές ως θεϊκό όραμα γι αυτήν την εκκλησία του υπολείμματος των τελευταίων ημερών:


1. Άλλη μια φορά το Ευαγγέλιο πρόκειται "πλήρως να κηρυχθεί"!


Μπορεί να μη θέλεις να παραδεχτείς τον ακόλουθο ισχυρισμό μου. Αλλά όπως το βλέπω, το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν έχει κηρυχθεί ολοκληρωμένο σ’ αυτήν τη γενιά! Εκτός από τη διακονία λίγων δίκαιων ανδρών και γυναικών του Θεού, το ευαγγέλιο ακούμε σήμερα δεν είναι αυτό που ο Παύλος είπε ότι το είχε «πλήρως κηρύξει».

Ο Παύλος μπορούσε να λέει στη γενιά του: …ΕΞΕΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ρωμ. 15:19). Και περιέγραψε αυτό το "πλήρως κηρυγμένο" ευαγγέλιο ως κάτι που είναι πολύ περισσότερο από λόγια. Είναι ένα ευαγγέλιο με λόγια και έργα! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩ ΤΙ ΕΞ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΜΕΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙ ΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΑΚΟΗΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΡΓΩ… (εδ. 18).

Παραφράζοντας, ο Παύλος έλεγε, «Οι εθνικοί στράφηκαν στο Χριστό όχι εξαιτίας του κηρύγματός μου μόνο – αλλά επειδή τα λόγια μου συνοδεύονταν από θαυματουργικά έργα!» Και συνεχίζει  ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ΕΞΕΠΛΗΡΩΣΑ ( κείμ. Πεπληρωκέναι = να έχω ολοκληρώσει ) ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (εδ.19)

Εάν ο Παύλος είχε κηρύξει και διδάξει χωρίς τα σημεία και τα τεράστια που ακολουθούσαν, το μήνυμά του δεν θα είχε πλήρη επίδραση. Δεν θα ήταν το ευαγγέλιο που είχε «κηρυχθεί πλήρως!». Είπε στους Κορίνθιους: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΝΗΡΓΗΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΝ ΠΑΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Β’ Κορ. 12:12).

Σημείωσε τα λόγια του Παύλου σ’ αυτό το εδάφιο: σημεία, τέρατα, δυνάμεις. Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα γίνονται πολύ επιφυλακτικοί όταν ακούν όλα αυτά! Γιατί; Διότι αυτά τα λόγια κατάντησαν βδέλυγμα από ασυνείδητους, πεινασμένους για δύναμη κήρυκες και δασκάλους!

Τα τελευταία σαράντα χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας σοβαρής διαστροφής του πλήρως κηρυγμένου ευαγγελίου. Πολλοί έξυπνοι πιστοί, που αγαπούν το Χριστό, σκανδαλίστηκαν ή στενοχωρήθηκαν από την παρωδία και την κατάχρηση των υπερφυσικών έργων που έγιναν από απατεώνες, που εμφανίζονταν ως πρότυπα πίστης και δύναμης πνευματικής. Αυτοί οι ψεύτες διέστρεψαν το πλήρως κηρυγμένο ευαγγέλιο, σε πράξεις υπερηφάνειας και ατομικού κέρδους.

Τους βλέπετε να μεγαλοκαυχιούνται στην τηλεόραση και στις εφημερίδες.  Βλέπετε παζάρια, θεατρινισμούς, ψευτοθεραπείες, αναπόδεικτους ισχυρισμούς, αρπαγή χρημάτων, υπερβολές – όλα βδελύγματα μπροστά  στα μάτια του Θεού. Αυτή η κατάσταση ήταν από τις πιο επαίσχυντες περιόδους στην ιστορία της εκκλησίας!

Εκτός από αυτά, σαν να μην αρκούσαν, ήρθε συγχρόνως και το "ευαγγέλιο της ευημερίας", που πρόσθεσε τη δική του διαστροφή. Βασικά, το να δεχτείς το Χριστό σήμαινε γι αυτούς τους κήρυκες πως «κέρδισες το λαχείο»! Σήμαινε πως είχες την υπόσχεση του πλούτου-- αυτοκίνητα, ρούχα, σπίτια, χωράφια. Οτιδήποτε ο πιστός πρόφερε με το στόμα του μπορούσε να έρθει σε ύπαρξη, και «δια της πίστεως» επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα στη ζωή του. Και ακόμα χειρότερα, αυτό το ευαγγέλιο περιέγραφε τον Ιησού σαν κάποιο «χαζομπαμπά» που δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτα στα κακομαθημένα παιδιά του.

Η μεγαλύτερη απ’ όλες τις τραγωδίες είναι ότι αυτές οι πραγματικές διαστροφές έχουν προκαλέσει σε πολλούς ποιμένες που φοβούνται το Θεό, ευαγγελιστές και λαϊκούς, αποστροφή από την αλήθεια ενός πλήρως κηρυγμένου ευαγγελίου. Δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με σημεία, τέρατα ή θαύματα.

Εντούτοις αγαπητοί, ο Θεός συνεχίζει ακόμα να είναι Θεός – και είναι ισχυρός στο να εργάζεται θαύματα και τεράστια! Είναι ακόμα ο θεραπευτής μας -- και θέλει να δείξει τον Εαυτό του δυνατό, βρισκόμενος με το μέρος αυτών που τον εμπιστεύονται! Μεγάλα υπερφυσικά θαύματα συνέβησαν στην εκκλησία της Καινής Διαθήκης χωρίς καμιά διαστροφή -- χωρίς διαφημίσεις, επιδείξεις, ούτε υπήρχε κανένας που ισχυριζόταν πως κατέχει όλη τη δύναμη και την εξουσία. Η διακονία του Παύλου μας  παρέχει ένα παράδειγμα:

Στην Τρωάδα ο Παύλος κήρυξε για τόσο πολλή ώρα που ένας νεαρός με το όνομα Εύτυχος κοιμήθηκε, ενώ καθόταν στο περβάζι ενός παραθύρου. Το παιδί έπεσε από τρεις ορόφους στο έδαφος -- και η Βίβλος λέει ότι τον Εύτυχο «τον σήκωσαν νεκρό» (βλ. Πράξεις 20:5-12).

Όταν ο Παύλος κατέφθασε στο ισόγειο, τους καθησύχασε όλους. Τότε έκανε ότι είχε κάνει ο Ηλίας: έπεσε πάνω στο σώμα του νεκρού νεαρού. Ξαφνικά, η ζωή επέστρεψε σον Εύτυχο. Το παιδί αναστήθηκε – εγέρθηκε από τους νεκρούς! Τι δυνατό θαύμα!

Τώρα, ύστερα από αυτό που συνέβηκε, ο Παύλος δεν έστειλε κανέναν να διαλαλήσει τα νέα ότι ένα θαύμα έλαβε χώρα. Δεν προσκάλεσε τον Εύτυχο να τον συνοδεύει στα ευαγγελιστικά του ταξίδια και να μαρτυρεί την ανάστασή του. Δεν έγραψαν φυλλάδια που να παρακινούσαν, «ελάτε να δείτε το νεαρό που έπεσε από ένα κτίριο και πέθανε. Ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς! Ακούστε το κήρυγμα του Παύλου, του ανθρώπου με τη μεγάλη πίστη και δύναμη!»

Όχι. Δε συνέβηκε έτσι καθόλου. Αντίθετα, καθένας επέστρεψε απλά στο τρίτο πάτωμα, έκαναν τη Θεία Κοινωνία, και ο Παύλος συνέχισε το κήρυγμα. Η Γραφή δεν αναφέρει τίποτε στη συνέχεια για τον Εύτυχο. Γιατί; Επειδή η εκκλησία περίμενε υπερφυσικά έργα να συμβαίνουν! Κήρυτταν το πλήρες ευαγγέλιο – με σημεία και τέρατα να επακολουθούν!


Αυτές οι δυνάμεις συνέβαιναν καθημερινά μεταξύ των αγίων --
και κανένας άνθρωπος δεν έπαιρνε τη δόξα!


Αυτά τα μεγάλα έργα του Θεού ονομάζονταν «δυνάμεις όχι από τις συνηθισμένες» (κείμενο: δυνάμεις ου τας τυχούσας): ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΜΝΕ ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ («δυνάμεις όχι από τις συνηθισμένες» (κείμενο: δυνάμεις ου τας τυχούσας)),   ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΦΕΡΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΑ Η ΠΕΡΙΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΟΝ ΑΠ ΑΥΤΩΝ ΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΕΞΗΡΧΟΝΤΟ ΑΠ ΑΥΤΩΝ (Πράξεις 19:11-12).

Πώς μπορεί ένα σουδάριο (μαντήλι) ή μια ποδιά να πάρει οποιαδήποτε δόξα; Μήπως ο Παύλος έστειλε τους πιστούς έξω με πρόγραμμα να κάνουν τέτοια πράγματα, και αυτοί με τη σειρά τους έλεγαν στους άλλους, «Οι άγιοι προσευχήθηκαν πάνω σ’ αυτό το ρούχο. Αν πιστέψτε στο Θεό και το βάλετε πάνω σας, θα σας θεραπεύσει»; Όχι! Απλά, όταν οι άνθρωποι έβαζαν αυτά τα αντικείμενα πάνω στα μέτωπά τους, στα μέλη τους, ή στα σώματά τους, γρήγορα σηκώνονταν από το κρεβάτι ή την ψάθα πάνω στην οποία ζητιάνευαν. Είχαν θεραπευτεί!

Αυτές οι «ασυνήθιστες δυνάμεις» έγιναν αναμενόμενο τμήμα της καθημερινής ζωής των πιστών και της λατρείας τους. Δε χρειαζόταν να πηγαίνουν σε τίποτε τεράστιες συγκεντρώσεις με φανφάρες, για αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. Όχι. Είδαν αυτά τα τεράστια έργα του Θεού ως τμήμα της καθημερινής πορείας τους με τον Κύριο!

Αυτό είναι ένα σημείο που θέλω να τονίσω: Αν μόνο το κήρυγμα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του Θεού, τότε η Αμερική θα είχε κερδηθεί στο Χριστό εδώ και πολύ καιρό τώρα. (Σ.Μ. Τούτο θα συνέβαινε γιατί η Αμερική έχει πλήρη ελευθερία για ευαγγελισμό και βρίθει από χριστιανικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με τηλε-ευαγγελιστές). Αναλογιστείτε τι συνέβηκε στην Έφεσο ύστερα από τρεις μήνες θαρραλέου κηρύγματος:…ΤΙΝΕΣ ΕΣΚΛΗΡΥΝΟΝΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΙΘΟΝΤΟ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ…(εδ. 9).

Η Έφεσος ήταν μια πόλη χωρίς γνώση του αληθινού Θεού, ειδωλολατρική παραδομένη στη μαγεία. Ο πληθυσμός της ενδιαφερόταν παθιασμένα για αποκρυφιστικά βιβλία και πράξεις, για τη μαγεία και τη μαγγανεία. Και μετά από τρεις μήνες θαρραλέου κηρύγματος από τον Παύλο ο λαός έγινε ακόμα σκληρότερος.

Αλλά τότε ήταν που ο Θεός άρχισε να εκτελεί ασυνήθιστα θαύματα μέσω των χεριών του Παύλου. Ξαφνικά, οι άρρωστοι θεραπεύονταν, οι ανάπηροι αποκτούσαν υγιή μέλη, οι τυφλοί ανακτούσαν την όρασή τους!

Τότε οι δαιμονικές δυνάμεις της Εφέσου άρχισαν να εξαγριώνονται. Επτά γιοι ενός ιερέα που ονομάζονταν Σκευάς πήγαν στο σπίτι κάποιου ανθρώπου, προσπαθώντας να διώξουν τα δαιμόνια έξω από αυτόν «στο όνομα του Ιησού που ο Παύλος κηρύττει». Αλλά η λεγεώνα μέσα στον άνθρωπο αυτόν στράφηκε κατά των επτά και τους επιτέθηκε, σχίζοντας τα ρούχα τους και χτυπώντας τους άγρια.  Έτρεξαν να φύγουν για να γλιτώσουν τις ζωές τους, γυμνοί και ξεφωνίζοντας!

Διαδόθηκε αυτό το γεγονός σε ολόκληρη την πόλη:… ΚΑΙ ΕΠΕΠΕΣΕ ΦΟΒΟΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΓΑΛΥΝΕΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ. (εδ.17). Ο λαός αναφωνούσε: «Αυτοί οι ακόλουθοι του Ιησού έχουν εξουσία πάνω στις δαιμονικές δυνάμεις!»

Έτσι ο Παύλος εμμέσως προκάλεσε μια πυρά στην πλατεία της πόλης: ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΞ ΕΚΕΙΝΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΚΑΜΝΟΝ ΤΑΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΕΚΑΙΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΑΝΤΕΣ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΥΡΟΝ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ (εδ.19). Χιλιάδες βιβλία με ξόρκια, μαγγανείες, απόκρυφες επιστήμες, γοητείες, μαγείες – όλα δόθηκαν στη φωτιά! Κι αυτό συνέβη επειδή οι άνθρωποι της Εφέσου είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα Ευαγγέλιο "που κηρύχθηκε πλήρως" – με σημεία, τεράστια και δυνατά έργα του Θεού!


Θεός σχεδιάζει μια εκκλησία των τελευταίων ημερών που θα πράττει
 περισσότερο παρά θα κηρύττει ή θα διδάσκει!


Πιστεύω ότι το ευαγγέλιο δεν μπορεί να κηρυχθεί πλήρως εκτός και αν συνοδεύεται από τη δύναμη και απόδειξη του Αγίου Πνεύματος που θα εργάζεται μεγάλα και θαυμαστά, αποδεικνύοντας ότι το ευαγγέλιο είναι αληθινό!

Ο Παύλος με θάρρος ανέφερε: ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΜΕ ΚΑΤΑΠΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΣ,  ΔΙΑ ΝΑ ΗΝΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΑΣ ΟΥΧΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (Α’Κορ.2:4-5). Σημειώστε το: με απόδειξη. Ο Παύλος έλεγε: «Κηρύττω το ευαγγέλιο με απόδειξη. Ο Θεός και το Άγιο Πνεύμα με υποστηρίζουν με θαύματα!»

Πράγματι, στο Εβραίους 2:4 λέει ότι ο Θεός επιβεβαίωνε το μήνυμα του Παύλου με σημεία και τέρατα: ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΠΕΜΑΡΤΥΡΕΙ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΙΝ ΑΥΤΟΥ.

Οι πιστοί της Καινής Διαθήκης έκαναν μια προσευχή:  ΕΚΤΕΙΝΩΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΣΟΥ ΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΔΟΣ ΣΟΥ ΙΗΣΟΥ (Πράξεις 4:30). Οι ίδιοι οι απόστολοι πήγαιναν παντού κηρύττοντας πλήρως το ευαγγέλιο:

…ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Πρ.2:43). ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΕΓΙΝΟΝΤΟ ΕΝ ΤΩ ΛΑΩ ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ …  ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΤΙΘΕΝΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΠΛΗΘΗ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Πρ.5:12,14) ΣΥΝΗΡΧΕΤΟ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΠΟΛΕΩΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΟ ΑΠΑΝΤΕΣ (εδ. 16).

Τέλος, εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο πειστικά εδάφια που αποδεικνύει ότι ένα ευαγγέλιο που κηρύττεται ολοκληρωμένο, πρέπει να περιέχει σημεία και τέρατα: ΙΚΑΝΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΔΙΕΤΡΙΨΑΝ ΛΑΛΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΜΑΡΤΥΡΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΙΔΕ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ (Πρ. 14:3). Αυτό το εδάφιο λέει ότι οι απόστολοι διακονούσαν το Λόγο με θάρρος κηρύττοντας για αρκετό χρόνο τη χάρη του Θεού και μετάνοια  -- και στη συνέχεια ο Θεός έδινε ώστε ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ!

Αντίθετα, η εκκλησία σήμερα έχει γίνει αδύναμη και αναποτελεσματική. Γιατί; Επειδή δεν πιστεύει πλέον στο υπερφυσικό στοιχείο! Κάποιοι θεολόγοι μας λένε ότι σε κάποιο σημείο της ιστορίας ο Θεός σταμάτησε να κάνει δυνατά έργα. Αλλά πότε ακριβώς σταμάτησε όλη αυτή η υπερφυσική δραστηριότητα, κανείς δεν μπορεί να μας το πει!

Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα θαύματα έπαψαν όταν ο Παύλος πέθανε. Άλλοι λένε ότι αυτό συνέβηκε περίπου το 150 μ.Χ. Αλλά, σας ρωτώ: ποιος έχει το θράσος να αναφέρει την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα ή το έτος που ο Θεός υποθετικά είπε: «Φτάνει πια! Για χιλιάδες χρόνια έκανα σημεία, τέρατα και θαύματα για όσους πίστευαν. Αλλά τώρα έχετε μια ολοκληρωμένη Βίβλο και είστε περισσότερο έξυπνοι. . Έτσι σας κόβω την παροχή! Τέλος τα θαύματα, τέλος τα θαυματουργικά σημεία και οι θεραπείες!»

Αγαπητοί, μην ξεγελαστείτε! Υπάρχει μια μεγάλη πλάνη πίσω από όλα αυτά.

Βλέπετε, ο Παύλος μας λέει ότι τις τελευταίες ημέρες ο Σατανάς θα έρθει ΕΝ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΙ ΨΕΥΔΟΥΣ (Β’ Θες. 2:9). Ο ίδιος ο Ιησούς είπε:  ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΓΕΡΘΗ ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΑΝΩΣΙΝ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ (Μαρκ. 13:22).

Σκεφτείτε αυτό: δαίμονες, ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, όλοι ψάχνουν να επιβεβαιώσουν το μήνυμά τους με ψευδοσημεία και ψευτοθαύματα! Και υποθέτω ότι επιπλέον εγώ πρέπει να πιστεύω πως  ο Θεός θα εκθέσει την εκκλησία του σε τόση ισχυρή ενέργεια διαβολικών θαυμάτων, αλλά θα μας αφήσει χωρίς δικά μας δυνατά όπλα ή υπερφυσικά έργα! Θα έχει μια Εκκλησία που θα λέει: «ο Σατανάς μπορεί να κάνει σημεία και τέρατα, αλλά ο Θεός δεν μπορεί;» Ποτέ! Αυτό είναι εντελώς αδιανόητο!

Μάλλον, η Βίβλος λέει ότι το άγιο υπόλοιπο της Εκκλησίας θα  εξέλθει και θα κηρύξει ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΥΝΤΟΣ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (Μαρκ. 16:20).

Αυτό είναι που ο Θεός σχεδιάζει για μας!

Ίσως αναρωτηθείτε, «αλλά τι θα γίνει με όλα τα ψευδοσημεία και ψευτοθαύματα που θα κάνουν οι ορδές του Σατανά;»

Σας απαντώ ότι όπως η ράβδος του Μωυσή κατάπιε τα φίδια των μάγων του Φαραώ, έτσι τα τεράστια έργα του Θεού κατ’ αυτές τις τις τελευταίες ημέρες θα καταπιούν όλα τα έργα του σκότους του διαβόλου. Τα έργα του Σατανά θα εμφανίζονται τιποτένια σε σχέση με τα απίστευτα σημεία και τέρατα του Θεού!

Τα θαύματα αυτής της εκκλησίας των τελευταίων-ημερών θα είναι γνήσια, πραγματικά, αναμφισβήτητα -- και όμως δεν θα είναι πασίγνωστα. Αντίθετα, θα εκτελούνται από συνηθισμένους αλλά αφιερωμένους και αγίους πιστούς, οι οποίοι θα γνωρίζουν το Θεό και θα έχουν στενή σχέση με τον Ιησού.

Αυτοί οι πιστοί θα προκύψουν από το μυστικό δωμάτιο (το ταμείο) της προσευχής  -- ένας μικρός προετοιμασμένος στρατός γεμάτος πίστη, που δεν θα έχει καμιά άλλη επιθυμία παρά να κάνει μόνο το θέλημα του Θεού και να τον δοξάσει. Χωρίς φανφάρες θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία, στα σπίτια, στους δρόμους, και θα βάζουν τα χέρια πάνω σε αρρώστους και θα βλέπουν απίστευτα θαύματα θεραπείας. Αυτοί οι πιστοί θα είναι ατρόμητοι ενάντια στους δαίμονες, ρίχνοντας κάτω μεγάλες αρχές και εξουσίες του πονηρού. Θα είναι τόσο ισχυροί στην προσευχή, που θα ανοίξουν ολόκληρα έθνη για το ευαγγέλιο. Και ο Θεός θα επιβεβαιώσει το Λόγο του από τα δυνατά έργα τους!


2. Αυτή η εκκλησία του υπολείμματος
θα συνίσταται από Χριστιανούς που αρνούνται να ζήσουν μόνο με ψωμί!


Εάν νομίζετε ότι παραείστε συνηθισμένο άτομο, για να σας χρησιμοποιήσει ο Θεός, ακούστε τα ακόλουθα: ο Θεός δεν πρόκειται να κάνει το έργο του των τελευταίων ημερών διαμέσου ονομαστών ευαγγελιστών ή ποιμένων. Αυτοί μόνοι δε θα είναι ικανοί να διαχειριστούν το μεγάλο κίνημα του Πνεύματός του! Το γεγονός είναι ότι  ο Θεός πρόκειται να χρειαστεί κάθε νοικοκυρά, έφηβο, νέο,  ηλικιωμένο και όλους εκείνους που τον αγαπούν για να φέρει σε πέρας το ισχυρό έργο του!

Αυτός ο στρατός των τελευταίων ημερών πρόκειται να αποτελείται από Χριστιανούς που έχουν ξεμάθει να ζουν μονάχα με ψωμί. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι εννοώ:

Ο Θεός είπε μέσω του Μωυσή: …Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΖΗ ΜΕ ΜΟΝΟΝ ΑΡΤΟΝ, ΑΛΛ’ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΗ ΜΕ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΟΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (Δευτερ. 8:3). Ο ίδιος ο Ιησούς ανέφερε αυτό το εδάφιο όταν ο Σατανάς τον πείραξε στην έρημο, για να τον κάνει να μετατρέψει τις πέτρες σε ψωμί.

Το ψωμί συμβολίζει καθετί το φυσικό, υλικά πράγματα απαραίτητα για αυτήν την ζωή. Αυτά τα πράγματα συμπεριλαμβάνουν τροφή, κατάλυμα, ρούχα, εργασία, μισθό. Το ψωμί αντιπροσωπεύει τους οικονομικούς πόρους -- εκείνα τα γήινα πράγματα που χρειαζόμαστε και που δεν είναι κακά καθαυτά.

Βεβαίως, ο Κύριος γνωρίζει πως έχουμε ανάγκη όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά πλήθη Χριστιανών ζουν μόνο για τα πράγματα αυτής της ζωής! Οι ζωές τους είναι περιορισμένες στην εργασία τους, το σπίτι τους, στο να πληρώνουν λογαριασμούς. Και όλες οι προσευχές τους στρέφονται μόνο στις ανάγκες τους – τα τραύματά τους, τα προβλήματά τους, τις επιθυμίες τους. Ζουν μονάχα με ψωμί!

Οπωσδήποτε, είναι αξιοπρεπές να έχεις μια εργασία και να εξασφαλίζεις τα αναγκαία για την οικογένειά σου. Όλα αυτά είναι μέρος της υπακοής μας στο Λόγο του Θεού και στο να ζούμε με κάθε λόγο που εξέρχεται από το στόμα του. Αλλά μερικοί Χριστιανοί δεν προχωρούν ποτέ πέρα από το «ψωμί». Σπαταλούν όλη τη διάρκεια ζωής τους απλώς επιζώντας!

Παραδείγματος χάριν -- πόσοι χριστιανοί νέοι, άνδρες και γυναίκες ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους σκεπτόμενοι για την ανάγκη που έχουν για έναν σύζυγο; Πόσο μέρος των προσευχών τους εστιάζεται στο να ζητούν από το Θεό να τους ελευθερώσει από τη μοναξιά τους; Ζουν μονάχα με ψωμί!

Πόσα παντρεμένα ζευγάρια ξοδεύουν τον όλο τον καιρό τους σε σκέψεις που εστιάζονται στις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που έχουν με τα παιδιά τους; Αυτό μόνο το θέμα καταναλώνει όλες τις σκέψεις τους, όλες οι προσευχές τους. Εστιάζονται σε μια μόνο ανάγκη -- στο ψωμί!

Ο Ιησούς πράγματι μας δίδαξε να προσευχόμαστε, ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΔΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΣΗΜΕΡΟΝ (Ματθ. 6:11). Αλλά πρώτα μας είπε ότι έπρεπε να προσευχόμαστε, ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ (εδ. 10). Πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας πρώτα στα ενδιαφέροντα του Θεού -- να προσευχόμαστε ώστε το δικό του θέλημα να γίνει.

Τι σκεφτόσασταν πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο τους τελευταίους έξι μήνες; Τι κατανάλωσε το περισσότερο μέρος του χρόνου σας και των προσευχών σας; Ήταν μόνο ζητήματα ψωμιού -- προσωπικές σας ανάγκες;

Εάν εστιάζεται η προσοχή σας μόνο στο ψωμί, τότε δεν έχετε ζωή! Ζείτε στην έρημο όπως συνέβαινε με τα παιδιά του Ισραήλ. Κάθε μέρα σηκώνονταν και φώναζαν για ψωμί. Ύστερα, αφού ο Θεός τους το έδινε, φώναζαν για το κρέας. Φώναζαν συνεχώς με κλάματα, για να αντιμετωπίζονται οι προσωπικές τους ανάγκες -- κάθε μέρα για σαράντα χρόνια!

Αγαπητοί, αυτό είναι ανιαρό, βαριά και μονότονη εργασία! Ο Θεός ποτέ δεν προόριζε κάτι τέτοιο για τα παιδιά του. Αντίθετα, είπε στον Ισραήλ μέσω του Μωυσή, «θα πρέπει να ζείτε με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα μου! Ναι, σας είπα ότι θα σας έδινα ψωμί. Αλλά μη σταματάτε εκεί. Κινηθείτε! Σας είπα ότι υπάρχει μια χώρα μπροστά σας όπου ρέει γάλα και μέλι, με ποτάμια, δέντρα, δάση, και πράσινα λιβάδια. Και θέλω εκείνο τον τόπο να δώσω σε σας!»

Εάν ολόκληρη η ζωή σας είναι επικεντρωμένη στην επιβίωση -- εάν δεν περιβάλλεστε με τον Ιησού, αυξανόμενοι στο Λόγο του, ετοιμάζοντας τις καρδιές σας σαν μια νύφη που στολίζεται για τον άντρα της – τότε δεν έχετε καθόλου ζωή! Είστε βαριεστημένοι, ανολοκλήρωτοι! Μπορεί να έρχεστε στην εκκλησία και να δέχεστε λίγο ζωή εδώ κι εκεί. Αλλά δεν αναβλύζετε ζωή.

Ακριβώς τώρα ο Θεός εγείρει έναν λαό που δεν εστιάζεται σε ζητήματα ψωμιού. Αντίθετα εστιάζονται στο θέλημά του γι’ αυτήν την ώρα που είναι μεσάνυχτα! Είναι κουρασμένοι να ζουν στην έρημο της απλής επιβίωσης. Το μόνο που ζητούν είναι να γνωρίσουν και να κάνουν το θέλημα του Θεού. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που έπαψαν να ζουν μόνο με ψωμί. Η κατάρτισή τους έχει προέλθει από το Άγιο Πνεύμα στο μυστικό δωματιάκι (το ταμείο) της προσευχής!


Ο στρατός του Θεού καλέστηκε να προετοιμαστεί – να είναι συνεχώς


Κάθε μέλος αυτού του στρατού των τελευταίων ημερών πρέπει να είναι προπαρασκευασμένο και έτοιμο στην καρδιά -- επειδή ο Θεός ζυγιάζει την κατάσταση, για να εκχύσει τη μεγάλη του τελική έκχυση!

Πριν να έρθει ο Ιησούς, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής εξήλθε  ΔΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΛΑΟΝ ΠΡΟΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΝ (Λκ 1:17). Αυτό ήταν ένα κήρυγμα μετάνοιας -- μια κλήση στο λαό για να προετοιμαστούν οι καρδιές τους.

Ο Παύλος επίσης είπε ότι πρέπει να είμαστε  ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΠΑΝ ΕΡΓΟΝ ΑΓΑΘΟΝ (Β’Τιμ. 10:21). Και ο Σαμουήλ είπε στον Ισραήλ ότι ο Θεός θα έκανε ένα νέο πράγμα γι αυτούς, αν θα  «ετοίμαζαν τις καρδιές τους προς τον Κύριο και λάτρευαν μόνον αυτόν» (Α’ Σαμουήλ 7:3). Επίσης ο Δαβίδ είπε  ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΗΚΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΝ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ: ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΥΤΩΝ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΝ ΤΟ ΩΤΙΟΝ ΣΟΥ (Ψαλμ. 10:17).

Σ’ αυτό το τελευταίο εδάφιο, ο Δαβίδ σκιαγραφεί ένα απλό σχέδιο με τρία βήματα, για να γνωρίσετε το νου και το θέλημα του Θεού στη ζωή σας:

  1. Αίτηση σ’ αυτόν (προσευχή)

  2. Προετοιμασία της καρδιάς για να ακούσετε τη φωνή του.

  3. Θα σας κάνει να γνωρίσετε. Το Πνεύμα θα μιλήσει σε σας!

Πολύ σύντομα, ο Θεός πρόκειται να χύσει έξω από το δοξασμένο του κύπελλο το μεγαλύτερο μέτρο του πνεύματός του που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Μεγάλος έλεγχος θα έρθει πάνω στους γείτονές σας, τους συνεργάτες σας και τα μη σωσμένα μέλη της οικογένειάς σας. Το Άγιο Πνεύμα πρόκειται να τους ελέγξει για αμαρτία, δικαιοσύνη και κρίση!

Ο λαός παντού θα υποστεί ένα πλήγμα. Πρόκειται να απομακρυνθούν από τις νεκρές εκκλησίες τους, για να ψάξουν αυτούς που περπατούν με τον Θεό. Θα ψάχνουν απελπισμένα να βρουν κάποιον που η καρδιά του να είναι ετοιμασμένη!

Αγαπητέ, είσαι ένας από αυτούς που ο Θεός καλεί τώρα! Πρόκειται να χρησιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδων συνηθισμένους υπηρέτες του για το έργο του των τελευταίων ημερών σε μια διακονία από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι σε ρωτώ: Ετοιμάζεις την καρδιά σου ακριβώς τώρα, για να γίνει το έργο του και μέσα σ’ εσένα και διαμέσου εσένα; Ή απλώς κάθεσαι παράμερα, υποφέροντας μια ζωή στην έρημο;

Εξομολογήσου στο Θεό σήμερα: «Ω, Κύριε-- θέλω να αξίζει η ζωή μου! Γνωρίζω ότι ακριβώς τώρα ζω σε μια έρημο απελπισίας, μόνο με ψωμί. Αλλά θέλω να ζήσω!»

Βυθίσου μέσα στο Λόγο του. Μάθε να τον αναζητάς καθημερινά. Υπάρχει επαναστατική δύναμη στην προετοιμασία της καρδιάς σου! Είναι μέσω αυτής της προετοιμασίας που νόημα και η πληρότητα έρχονται στη ζωή σου. Αλλάζει τα συναισθήματά σου, την προσωπικότητά σου – και απελευθερώνει δύναμη μέσα σου!

Όταν ο Θεός δει πως είσαι έτοιμος, θα σου δώσει μεγάλες ευκαιρίες να κάνεις το έργο του. Δεν θα χρειάζεται ούτε να αφήνεις το σπίτι σου. Ο Θεός θα φέρνει τις ανάγκες ακριβώς έξω από την πόρτα σου!

Αλλά σε προειδοποιώ: αν δεν αρχίσεις να τον αναζητάς, η Βίβλος λέει, ότι θα στραφείς προς το κακό. ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ ΠΟΝΗΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΝΑ ΕΚΖΗΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ (β’ Χρον. 12:14).

Υπηρετούμε ένα μεγάλο Θεό που αυτήν ακριβώς τη στιγμή προετοιμάζει το λαό του για ένα μεγάλο έργο. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΖΗΛΟΝ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ. ΘΕΛΕΙ ΦΩΝΑΞΕΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΒΡΥΧΗΣΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΑΥΤΟΥ (Ησαΐας 42:13).

Συνεπώς, ετοίμαζε την καρδιά σου, για να τον συναντήσεις. Γίνε ένας έτοιμος υπηρέτης, εφοδιασμένος και προετοιμασμένος για τη μεγάλη του έκχυση των τελευταίων ημερών. Και θα δεις τη δόξα του να έρχεται ζωντανά μέσα σου αυτήν την έσχατη ώρα! Αλληλούια!

Μετάφραση: Σπύρος Καραλής

--- 
Used with permission granted by World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Greek Home Page + Subscribe + Copyright

Times Square Church Information | New Reader Information


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΊ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ/ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ: This data file/publication is the sole property of World Challenge, Inc. It may be printed in its entirety for the reader's personal use or to pass on to family and friends. It may not be altered or edited in any way and all reproductions of this data file/publication MUST contain this copyright notice:

Copyright © 2002, World Challenge, Inc., PO Box 260, Lindale, Texas 75771.

This material is NOT to be posted or transmitted publicly/electronicly on ANY website, web page or ftp site other than: www.worldchallenge.org or www.tscpulpitseries.org.


This web site is a service of
The Missing Link, Inc.®
Linking Troubled Youth and Adults with Life-Changing Programs
Web Site - http://misslink.org
Chapel Site - http://misslink.org/chapel2.html
Home of David Wilkerson's World Challenge Pulpit Series Multilingual Web Site
http://www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2003 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

TOP OF PAGE

Our webmaster welcomes your comments and suggestions.
This page was last updated August 16, 2003

Why Revival Tarries/ "Help!"/ What's Here/ Sponsor/ Statement of Faith/
Bible Study/ Around the Piano/ Bulletin Board/ Library/ Home