World Challenge Pulpit Series

Snaga Bozjeg prisustva


Serbo-Croatian Home Page + Home Page + Subscribe + Copyright

Dejvid Vilkerson
07.12.1998
__________

Ova poruka govori o svemocnoj sili Bozjeg prisustva - i o tome kako mozemo zadobiti tu silu! Pismo nam u bezbroj primera pokazuje kako ta sila njegovoj deci daje snagu da zive za njega. Jedan od najboljih primera nalazimo u Mojsijevom zivotu.

Mojsije je bio ubedjen da je potpuno beskorisno da bez Bozje sile u svom zivotu pokusava da ucini bilo sta. Kada je licem u lice razgovarao sa Gospodom, rekao je: ” Ako ne ides ti s nama, nemoj nas kretati odavde” (2. Mojsijeva 33:15). On je govorio: "Gospode, ako tvoje prisustvo nije uz mene, onda ne idem nigde. Necu napraviti nijedan korak ukoliko nisam potpuno siguran da si ti sa mnom!".

Mojsije je znao da je Bozje prisustvo u Izraelu ono sto je taj narod odvojilo od svih ostalih naroda. Isto vazi i za crkvu Isusa Hrista danas. Jedina stvar koja nas razdvaja od nevernika je to sto je Bog "sa nama" - sto nas vodi i sprovodi svoju volju u nama i kroz nas.

Mojsija nije zanimalo kako su ostali narodi bili vodjeni, kako su pravili planove, upravljali drzavom ili vojskom. Rekao je: "Radimo po samo jednom principu. Jedini nacin na koji cemo biti vodjeni, nacin kojim cemo ratovati i preziveti u ovoj pustosi jeste da Bozije prisustvo bude sa nama! Kada je Bozije prisustvo sa nama, niko nam ne moze nauditi. Ali bez tog prisustva mi smo bespomocni i beznacajni. Neka se svi narodi uzdaju u svoje mocne vojske, svoje gvozdene kocije, veste vojnike, novo oruzje. Mi cemo se uzdati u vidljivo prisustvo naseg Boga!".

Bog je ovako reagovao na Mojsijevu hrabru izjavu: "Ici cu sam ja s tobom i dacu ti odmor" (14. stih). Kakvo neverovatno obecanje! Jevrejska rec za "odmor" ovde znaci "ugodan, tihi odmor". Bog je govorio: "Bez obzira na to sa kakvim se neprijateljima ili iskusenjima suocavas, u meni ces uvek moci da nadjes tihi odmor!".

Razmisli o ovome: kada u crkvi postoji vidljivo Bozije prisustvo, tu nema nikakve guzve i zbrke, ni trcanja okolo. Sluzbe slavljenja nisu zbrzane, sa tri otpevane pesme, skupljenim prilogom i kratkom propovedi. Umesto toga, svuda se oseca mir, tihi odmor - i svako ko udje unutra ce to i osetiti!

Naravno, to ne znaci da crkva ne moze iskusiti glasno i gromko slavljenje. Naprotiv, verujem da su takve stvari cesto posledica toga sto ljudi imaju taj mir. Crkva koja ima uz sebe Bozije prisustvo ce ziveti, kretati se i slaviti imajuci uvek tiho uzdanje u Gospoda.

Isto vazi i za svakog hriscanina - pojedinca. Ako je Isus prisutan u tvom zivotu, iskusices Bozji red. Bices miran i spokojan, neces biti uzbudjen ili zabrinut zbog necega, neces trcati levo i desno trazeci vodjstvo niti ces imati osecaj da ti se zivot raspada. Ziveces u miru, znajuci da Bog sve drzi pod kontrolom!


Stari zavet je pun primera divnih blagoslova koje su zadobili oni
koji su uz sebe imali Bozije prisustvo


Razmisli o ovim starozavetnim primerima blagoslova koje je Bozje prisustvo dovelo u zivote njegove dece:

* Bozje prisustvo je u Avramovom zivotu bilo toliko ocigledno, da su cak i neznabosci oko njega zapazali kako se njegov zivot razlikuje od njihovih: "...Avimeleh... progovori Avramu i rece mu: Bog je s tobom u svemu sto radis” (1. Mojsijeva 21:22). Ovaj neznabozacki car je govorio: "Avrame, ti si nekako drugaciji. Bog te vodi, cuva te i blagosilja gde god da ides!” .

* Bog je Isusu Navinu obecao da ga nijedan neprijatelj nece nadvladati ako je Bozije prisustvo sa njim: "Niko se nece odrzati pred tobom svega veka tvoga. Bicu s tobom kao sto sam bio s Mojsijem; necu odstupati od tebe, niti cu te napustiti. Budi jak i hrabar...” (Isus Navin 1:5-6). Kada je Bozji Duh uz nas, mozemo biti jaki i hrabri - jer nam nijedan neprijatelj ne moze nauditi!

* Bog je Gedeonu rekao: "Gospod je s tobom, hrabri junace!... Idi ti s tom snagom svojom i izbavi Izrailja...” (Sudije 6:12,14). Izraz ” snagom svojom” u ovom stihu se odnosi na prethodni stih ” Gospod je s tobom” . Vidis li sta Bog govori? ” Gedeone, u tebi je sila koja je toliko velika da moze spasiti Izrael. A ta sila je moje prisustvo!” . Pismo nam otkriva da je Gedeon bio kukavica - pa zasto ga je onda Bog nazvao ” hrabrim junakom” ? Zato sto je hteo da mu pokaze sta svaki covek moze uraditi kada je Gospodnje prisustvo sa njim!

* Bog je upozorio Jeremiju da ce se ceo narod okrenuti protiv njega i odbaciti njegova prorostva. Pa ipak, on je obecao: ” ...i udarace na te, ali te nece nadvladati; jer sam ja s tobom da te cuvam i izbavljam...” (Jeremija 15:12). Bog je govorio: ” Jeremija, nije vazno ako ti se i cela zemlja usprotivi. Jedino sto je vazno je da je moje prisustvo sa tobom. Budi siguran da sam s tobom!”

* Bog je Isaiji govorio o narocitom obecanju koje daje onima koje voli: ” Ne boj se, jer te otkupih, pozvah te po imenu tvom; moj si. Kad podjes preko vode, ja cu biti s tobom, ili preko reka, nece te potopiti; kad podjes kroz oganj, neces izgoreti i nece te plamen opaliti. Jer sam ja Gospod, Bog tvoj... i ja te ljubih... Ne boj se, jer sam ja s tobom...” (Isaija 43:1-5). Bog je govorio: ” Kada je moje prisustvo u tebi, mozes ici kroz vodu i vatru i opstati. Ali neces samo opstati - bices i blagosloven jer je moje prisustvo sa tobom!” .

Ovi starozavetni odlomci nisu samo slovo na papiru. Oni treba da nas ohrabre i podstaknu da trazimo Bozje prisustvo u nasim zivotima. Mozemo zahvaliti Bogu za ono sto je njegovo prisustvo ucinilo za Avrama, Isusa Navina, Gedeona, Jeremiju i ceo Izrael. Ipak, i svako od nas ima mocno svedocanstvo o onome sto Bozje prisustvo cini za nas - upravlja nasim zivotima, otvara vrata, uklanja prepreke, omeksava srca i cini nas neustrasivima.

Video sam kako se sve ovo ostvaruje u mom zivotu. Mozda kazes: ” Ma, samo se hvalis!” . Ne - cinjenica je da je Bozje prisustvo bilo uz mene - uprkos meni!

Kada smo pre 10 godina osnivali Tajms skver crkvu u Njujorku, Hristovo prisustvo je zracilo iz nas u svemu sto smo radili. Secam se kako smo usli u kancelariju poznatog brodvejskog producenta, trazeci neku salu koju bismo mogli da koristimo kao crkvu. Osoblje i sekretarica ovog coveka su mi se rugali; njihov stav i reci su me ubedile da necu uspeti ni da zakazem sastanak. Stavise, mislio sam da ce me izbaciti napolje. Ali tada je producent izasao iz svoje kancelarije - i kada me je video, pozvao me je unutra!

Tokom sledecih nekoliko nedelja smo se upoznali malo bolje. Neki put bi me pogledao i rekao: ” Ne znam zasto toliko vremena provodim s tobom. Veoma sam zauzet” . Ali kada god sam ulazio u njegovu kancelariju, njegova sekretarica bi me progurala preko reda govoreci: ” Udjite, ceka vas!” .

Na kraju nam je ovaj covek prodao svoje pozoriste ciju salu koristimo kao crkvu. Cak i kada je potpisivao ugovor o prodaji, govorio je: ” Ne znam zasto ovo radim!” . Bozje prisustvo ga je pokrenulo da nam proda tu zgradu. Nekoliko godina kasnije on i njegovi advokati su nas molili da ponovo kupe zgradu!

Video sam kako Bog menja i srca. Covek koji je posedovao zgradu do nase je odbio da nam je proda kao aneks. Ali tokom vremena smo se sprijateljili i na kraju nam je ipak prodao zgradu. Sve vreme mi je govorio: ” Neko tamo gore radi za vas!” .

Takva je sila Bozjeg prisustva. Svaki hriscanin moze na isti nacin posvedociti: ” Bozje prisustvo je ucinilo velike stvari!” .


Postoji jedan uslov u vezi sa zadobijanjem i zadrzavanjem
Bozjeg prisustva u nasim zivotima


Bog postavlja jedan uslov kada je u pitanju njegovo prisustvo. Ovaj uslov nalazimo u 15. glavi 2. Knjige Dnevnika. U prethodnoj glavi car Asa je vodio judejsku vojsku koja je izvojevala veliku pobedu nad milionskom etiopskom vojskom. Ali Asa je svedocio da je zapravo Bozje prisustvo omelo neprijatelja: ” I zavapi Asa ka Gospodu Bogu svojemu govoreci: Gospode, tebi je nista pomoci mnozini ili nejakomu; pomozi nam, Gospode Boze nas, jer se u te uzdamo, i u tvoje ime dodjosmo na ovo mnostvo. Gospode, ti si Bog nas, ne daj da moze sto na te covek. I razbi Gospod Etiopljane pred Asom...” (2. Dnevnika 14:11-12).

Dok se Asa sa svojom vojskom trijumfalno vracao u Jerusalim, prorok po imenu Azarija im je na gradskim vratima izasao u susret sa porukom od Boga: ” Cujte me, Aso i sve pleme Judino i Venijaminovo; Gospod je s vama, jer ste vi s njim; i ako ga ustrazite, nacicete ga; ako li ga ostavite, i on ce vas ostaviti. Dugo je Izrailj bez pravoga Boga... A da su se u nevolji svojoj obratili ka Gospodu Bogu Izrailjevu i trazili ga, nasli bi ga” (2. Dnevnika 15:1-4).

Ovo je tajna zadobijanja i odrzavanja Bozjeg prisustva u tvom zivotu. Gospod je direktno, bez okolisanja podsetio Asu: ” Nemoj nikada zaboraviti kako si zadobio ovu pobedu. Trazio si me celim srcem, u potpunosti si se okrenuo meni kada si bio u nevolji - i ja sam ti poslao svoje prisustvo. Moje prisustvo je nateralo tvoje neprijatelje u bekstvo!” .

Azarija je govorio Asi: ” Secas li se kakvo je bilo carstvo pre nego sto si ti dosao na vlast? Nije bilo zakona, vodjstva ni pravednosti. Svako je sam sebi bio zakon i svako je radio sta je hteo!” .

Ovo je precizna slika mnogih hriscanskih domova danas. Ni u cemu nema poretka, nema autoriteta, mira ni spokoja. Svako radi sta hoce. Mnoge takve porodice su tragicne i ne mogu da funkcionisu. Ipak, to ne mora biti tako. Nijedan hriscanski dom ne mora ostati nefunkcionalan. Bozja obecanja se ne menjaju, a njegova rec obecava: ” Bicu s tobom dokle god si ziv - dokle god me trazis. Kada god me potrazis, naci ces me!” .

Ovo nije neka komplikovana teologija. Jednostavno receno, ako i muz i zena - ili bar jedno od njih - traze Gospoda, onda njihov dom ne mora biti problematican, ili ” bez zakona” . Svako moze imati Bozje prisustvo, samo ako to od njega zatrazi.

” ... naci cete ga” (15:2). Jevrejska rec ” naci” ovde glasi ” matsa” , sto znaci ” njegovo prisustvo dolazi da nas osposobi i blagoslovi” . Ovaj stih nam ukratko kaze: ” Trazi Gospoda svim svojim srcem, i on ce ti doci sa svojim prisustvom. Zaista, njegovo prisustvo ce biti ta sila koja ce zraciti iz tvog zivota!” .


Pismo kaze da stalno treba da se staramo da trazimo Boga,
kako bi njegovo prisustvo bilo sa nama


Bog svoj zavet milosti utvrdjuje sa svakim vernikom. Ovaj zavet je utelovljen u obecanjima kao sto su: ” Bog je na Hrista stavio bezakonje svih nas” , ” Isus je postao kletva za nas” , ” On nas nikada nece napustiti niti zaboraviti” .

Bog takodje daje posebna obecanja onima koji su reseni da ga traze celim srcem. Jedno od tih obecanja je zavet Bozjeg prisustva. Ipak, ovaj zavet je strogo iskljuciv. Pismo jasno kaze da cemo, ako budemo ziveli po pravilima ovog zaveta, uzivati neverovatni blagoslov Bozjeg prisustva u nasim zivotima. Ovo se ne odnosi samo na pitanje spasenja. Ovde se radi o tome da treba da tako trazimo Boga, da se njegovo prisustvo izlije na nas - i da to vide i znaju svi!

Bog je ovaj zavet svoga prisustva otkrio kroz reci jednog neimenovanog proroka koji je preneo poruku Iliju, izraelskom prvosvesteniku. U to vreme Ilije je posrnuo. Gospod mu je govorio, upozoravao ga protiv greha i popustljivosti, ali Ilije je ignorisao Bozje reci. I sada, ovaj nepoznati prorok mu je rekao: ” Gospod Bog Izrailjev kaze: rekao sam doista: dom tvoj i dom oca tvojega sluzice preda mnom doveka; ali sada kaze Gospod: nece biti tako, jer one cu postovati koji mene postuju, a koji mene preziru, bice prezreni” (1. Samuilova 2:30).

Izraz ” prezreni” se odnosi na uklanjanje Bozijeg prisustva. To ne znaci da je osoba prokleta, vec da ce morati da hoda u snazi sopstvenog tela. Bog je govorio Iliju: ” Hteo sam da blagosiljam tvoj dom, da ti budem naklonjen. Ali ti si me nipodastavao tako sto si postao popustljiv prema grehu, dozvolivsi da me tvoje pozude izguraju u stranu. Sada cu uzeti od tebe svoje prisustvo!” .

Mnogi ljudi u pocetku dolaze Hristu sa velikom verom. Ipak, vremenom njihova vernost bledi i oni pocinju da zanemaruju Gospoda. Ne uzimaju za ozbiljno njegove zapovesti i vracaju se svojim starim, gresnim putevima. Pa ipak, i dalje veruju da je Bozje prisustvo sa njima. Ne - to je prevara, laz, obmana! Biblija je jasna: ako ti ostavis njega, ostavice i on tebe!

Bozja obecanja nikada ne prolaze. Ali neka od njih - kao sto je zavet prisustva - su apsolutno uslovna. Ona zahtevaju i nesto vise od nase saradnje. Naravno, Bog nas nikada nece napustiti niti ce prestati da nas voli. Ali ako i dalje gresimo, njegovo prisustvo nece biti sa nama - i nasi zivoti vise nece biti instrument njegovog mocnog prisustva. Zivecemo po telu - trudicemo se, mucicemo se, bez ikakve sile ili vodjstva.


Bozju slavu mozemo opaziti, gledati i shvatiti
jedino onda kada je Bozje prisustvo u nama


Kada je Izrael bio u pustinji, Bog mu je svoje prisustvo objavio u oblaku. Oblak je bio fizicka manifestacija Bozijeg obecanja da ce biti sa svojim narodom. On je danonocno pokrivao sator sastanka i bio je njihov vodic u svemu sto su radili. Kada se oblak kretao, i oni su isli; kada je oblak stajao, i oni su stajali. Nisu morali da drze sastanke da bi otkrili kuda treba da idu. Uzdali su se u taj vidljivi oblak Bozjeg prisustva.

Danas isti taj oblak prisustva lebdi nad tobom u tvojoj molitvenoj kleti. Svakoga dana je tu i ceka da te obavije svojim mirom. On ce te voditi, davace ti snagu i mir. Dace ti precizno vodjstvo za tvoj dom, posao i odnose sa drugima.

Tvoja klet moze biti bilo koje mesto - kupatilo, autobus, voz. Mozes iskljuciti sve ostalo i reci: ” Gospode, sada imam pola sata na raspolaganju. Volim te, Isuse, i slavim te. Ovo je vreme koje provodim s tobom!” .

Divno je biti nasamo sa Bogom i razvijati stalan i dosledan molitveni zivot. Bog obecava da ce - dok postajes sluga koji se moli i koji ga trazi - njegovo prisustvo doci u tvoj zivot, zatvarajuci i otvarajuci vrata i uspostavljajuci bozanski poredak svuda oko tebe. Pa ipak, desice se i nesto vece od ovoga: Bozje prisustvo ce ti otkriti njegovu slavu!

Postoji razlika izmedju Bozjeg prisustva i njegove slave. Vecina hriscana poznaje njegovo prisustvo - njegova velika dela u svojim zivotima - ali malo je onih koji poznaju njegovu slavu. U 2. Mojsijevoj nam je nagovestena ova razlika: ” Tada oblak pokri sator od sastanka, i napuni se sator slave Gospodnje” .

Apostol Pavle pise da su tela vernih Bozji sator: ” Zar ne znate da ste hram Bozji i da Duh Bozji zivi u vama?” . Nalik Izraelcima koji su ziveli pod oblakom Bozjeg prisustva, i mi smo stalno prekriveni Bozjom miloscu. Ali kakva je razlika izmedju posmatranja Bozjeg prisustva i posmatranja njegove slave?


Gospod je Mojsiju dao otkrivenje svoje slave


Mojsije je od Boga trazio stalnu manifestaciju njegovog prisustva: ” ...da te poznam...” (2. Mojsijeva 33:13). I Bog mu je odgovorio: ” Moje ce lice ici napred, i dacu ti odmor” (14. stih).

Mojsijev zahtev bi za vecinu vernika bio sasvim dovoljan. Svi mi zelimo da nas Bozje prisustvo vodi, usmerava, snazi i blagosilja. Stvarno, sta bi vernik mogao vise da pozeli? Ipak, Mojsiju to nije bilo dovoljno. Znao je da postoji i nesto vise. Povikao je: ” Molim te, pokazi mi slavu svoju” (18. stih).

Bog je Mojsiju pokazao svoju slavu. Ali ona se nije pokazala u nekom svetlosnom oblaku ili kakvom zemljotresu. Ne, Bog je svoju slavu pokazao u jednostavnom otkrivenju svoje prirode: ” Jer prolazeci Gospod ispred njega vikase: Gospod, Gospod, Bog milostiv, zalostiv, spor na gnev i obilan milosrdjem i istinom, koji cuva milost tisucama, prasta bezakonja i nepravde i grehe...” (2. Mojsijeva 34:6-7). Bozja slava je bila otkrivenje njegove dobrote, milosti, ljubavi i saosecanja!

Cuo sam kako mnogi hriscani kazu: ” O, kako se sinoc slava Bozja spustila u crkvu! Slavljenje je bilo neverovatno, ljudi su padali pokoseni Duhom” . Ali to nije dokaz da se tu pokazala slava Bozja. Tu su u pitanju samo ljudske emocije. Tu nema otkrivenja onoga ko je Bog zapravo!

Neko bi mogao reci: ” Ali sta je sa iskustvom ucenika na Gori preobrazenja? Zar to nije bila objava Bozje slave? Bila je velika svetlost, i Mojsije i Ilija su se pojavili na cudesan nacin” .

Ali Bozja slava nije bila u Mojsiju, Iliji ili u svetlosti. Njegova slava je bila u Isusu. ” ...lice se njegovo zasja kao sunce, a haljine njegove postadose bele kao svetlost... glas iz oblaka govorase: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji; slusajte ga!” (Matej 17:2-6).

Bog je govorio: ” Ovde je objavljena moja slava, u Hristu!” . Zaista, Isus je ispunjenje svega onoga sto je Bog Mojsiju rekao o sebi - da je milostiv, zalostiv, spor na gnev i obilan milosrdjem i istinom, koji cuva milost hiljadama, prasta bezakonja i nepravde i grehe. A sada je Gospod govorio: ” Ovako izgleda moja slava. Ona je otelovljena u mom sinu!” .

Cuo sam kako neki hriscani kazu: ” Kada bi mi Gospod dao viziju pakla, uveren sam da ga nikada ne bih napustio. Ziveo bih za Isusa svaki dan!” . Ne - takva vizija nikada nikoga ne moze odrzati. Jedino ce nas vizija onoga sto Isus jeste - vizija njegove slave, blagodati i milosti - odrzati svetima. Poznajem coveka koji je bio na samrti i koji je imao bas ovakve vizije pakla. Posle toga se zarekao da ce svoj zivot posvetiti Hristu. Ali nekoliko nedelja kasnije vizija je izbledela i on se vratio svojim gresnim putevima.

Bog zeli da otvori nase oci da vidimo kako je ” bogata slava nasledstva njegova medju svetima” (Efescima 1:18). On kaze: ” Sva slava koju sam otkrio Mojsiju je utelovljena u mom sinu. Ja sam ti ga dao kao tvoje nasledstvo. Imas pravo da ga upoznas u svoj njegovoj slavi!” . ” Jer u njemu zivi sva punina bozanstva telesno” (Kolosanima 2:9).

Zasto je Mojsije tako ocajnicki trazio viziju Bozje slave? Verujem da razlog za to nalazimo u sledecem stihu: ” Tu cu se ja sastajati sa sinovima Izrailjevim, i to mesto ce se mojom slavom posvetiti” (2. Mojsijeva 29:43). Rec ” posvetiti se” ovde znaci ” biti ucinjen cistim” . Bog je drugim recima govorio: ” Mojsije, dok me ti i narod budete obozavali, doci cu k vama i dacu vam svoje prisustvo. A kada vam otkrijem svoju slavu, ona ce vas ocistiti!” .

Ovo je jedan od najmocnijih stihova u celom Pismu. On nudi nadu svakome ko se bori sa grehom i zudi za tim da bude slobodan i cist. Bog daje obecanje: ” Vas hram ce biti ociscen otkrivenjem moje slave. A ta slava vam je na raspolaganju upravo sada - u mom sinu Isusu Hristu!” .

Gde mozemo naci ovo otkrivenje Hrista? Nalazimo ga jedino kada se okrenemo Pismu. Pavle kaze da cemo se menjati iz slave u slavu dok dopustamo Bozjoj reci da na nas utice otrivanjem Isusa. ” Mi, pak, svi otkrivenim licem gledamo slavu Gospodnju, i preobrazavamo se u istu sliku, iz slave u slavu, kao sto biva od Gospodnjega Duha” (2. Korincanima 3:18).

Otkrivenje Bozje slave ce nam dati silu koja ce nas odrzavati: ” Sto god je slavno, bice u zaklonu” (vidi Isaija 4:5). Drugim recima, Bozja slava ce nas u najtezim trenucima odrzati cistima. Satana nas moze lagati: ” Porazen si! Ti si prevarant, lazov, preljubnik!” . Ali mozemo mu odgovoriti: ” Ne, djavole. Imam prvosvestenika - i ociscen sam vizijom njegove slave!” .

Kada je Bog Mojsiju otkrio sve ove stvari vezane za njegovu prirodu, takodje mu je i dao potpuno otkrivenje da ” ne smatra krivoga za pravednoga” (2. Mojsijeva 34:7). Azarija je caru Asi dao jedno prorostvo kada je ovaj bio na vrhuncu moci: ” Ako prezres Bozju slavu - ako se pomiris sa svojim grehom i zanemaris Gospoda - on te nece ocistiti!” . ” ...Gospod je s vama, jer ste vi s njim, i ako ga trazite naci cete ga; ako li ga ostavite, i on ce vas ostaviti” (2. Dnevnika 15:2).

Bog nam ovde govori nesto sasvim jednostavno: ” Nadji vremena da upoznas moga sina! Istrazuj moju rec i trazi me u molitvi. Tada, dok budes prebivao u mom prisustvu, tvoje oci ce poceti da se otvaraju i videce moju slavu. Ona je otkrivena u Hristu. On je potpuno otkrivenje moje ljubavi, blagodati, milosti i saosecanja. Dok neprestano razmisljas o ovom otkrivenju, ono ce te ocistiti i posvetiti - jer ces sve vise postajati nalik Isusu. Dok budes shvatao kako te on voli i kako ti je milostiv, i sam ces postati takav prema drugima. I to ce biti moja slava koja se otkrila u tebi!” .

Ljubljeni, prestani da trazis neki znak. Prestani da cekas na neku silu da protrese tvoju crkvu ili da neki propovednik polozi ruke na tebe i resi sve tvoje probleme. Trazi samo Gospoda! Njegova rec je jasna - ili ces uzivati u njegovom stalnom prisustvu, ili te on nece postovati: ” Jer oci Gospoda gledaju po svoj zemlji da bi pokazao silu svoju prema onima kojima je srce celo prema njemu” (2. Dnevnika 16:9).

Trazi ga celim svojim srcem i zudi za njegovim prisustvom u tvom svakodnevnom zivotu. Tada ces upoznati i iskusiti neverovatnu Bozju slavu!

--- 
Upotrebljeno sa dozvolom World Challenge-a, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA

Translated by Maja C. Lilic


Serbo-Croatian Home Page + Home Page + Subscribe + Copyright

Times Square Church Information | New Reader Information


AUTORSKA PRAVA/REPRODUKCIJA:

Ovaj dokument je vlasnistvo iskljucivo World Challenge-a. Ne moze se menjati niti izdavati ni na koji nacin. Moze se reprodukovati jedino u celini, ukoliko se koristi za slobodno cirkulisanje, bez naplate. Sve reprodukcije ovog dokumenta moraju sadrzati oznaku autorskih prava (npr. "CopyrightÓ 2002 by World Challenge"). Ovaj dokument se ne moze koristiti za prodaju ili poboljsanje prodaje bilo kog drugog proizvoda bez dozvole World Challenge-a. Ovo vazi za dokument u celini, uz izuzetak nekoliko kratkih citata. Molimo da uvazite sledeci izvor: CopyrightÓ 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Ovaj materijal sluzi iskljucivo licnoj upotrebi i ne sme se javno izlagati na drugim web stranicama. The Lorain County Free-Net Chapel poseduje ekskluzivna prava World Challenge-a da ove poruke objavljuje na svojoj web stranici. Mozete slobodno presnimiti, kopirati, stampati i deliti ovaj materijal, ali ga ne smete predstaviti na nekom drugom Internet site-u. Dozvoljeno je da ovaj site postavite kao link.


This web site is a service of
The Missing Link, Inc.®
Linking Troubled Youth and Adults with Life-Changing Programs
Web Site - http://misslink.org
Chapel Site - http://misslink.org/chapel2.html
Home of David Wilkerson's World Challenge Pulpit Series Multilingual Web Site
http://www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

TOP OF PAGE

Our webmaster welcomes your comments and suggestions.
This page was last updated Thursday, February 21, 2002.

Why Revival Tarries/ "Help!"/ What's Here/ Sponsor/ Statement of Faith/ Bible Study/ Around the Piano/ Bulletin Board/ Library/ Home