World Challenge Pulpit Series

Poruka Za Hriscane Koji Prolaze Kroz Teske Dane
(A Message for Christians Who Have Bad Days!)


Plain Text File + Serbo-Croatian Index + Chapel + Subscribe + Copyright + Cover Letter

Dejvid Vilkerson
3. avgust 1998
__________

Hriscanski zivot nije uvek lagodan. Svaki vernik ce imati lose dane, bez obzira na to koliko je svet. U stvari, verujem da ce jednoj osobi, sto je ona duhovnija, losi dani biti mucniji i tezi.

Srecom, vecina hriscana zna da Isus nije Spasitelj samo u "dobrim vremenima". On je sa nama ne samo kada nam je dobro, vec i kada prolazimo kroz lose dane. Kada dodju teska vremena, on ne odlazi, govoreci "Vraticu se kada se sredis". Ne, on je veran i brizan u svako doba. Njega pogadja sve sto osecamo kada nam je tesko.

Apostol Pavle govori o ovome kada pise "Ali ovo blago imamo u zemljanim sudovima, da bi se videlo da je prevelika sila od Boga, a ne od nas" (2.Korincanima 4:7). Zamislite to! Blago o kome Pavle govori je znanje o prisustvu Isusa Hrista. A mi drzimo ovo dragoceno blago u nasim telima. Grcka rec koju Pavle ovde koristi za "zemljani" je "lomljiva glina", sto znaci "slaba, krta, podlozna iskusenjima"!

Cinjenica je da svi patimo od onoga sto Biblija naziva "slabosti". Za mnoge hriscane, uobicajena slabost je krhka konstitucija ili slabo zdravlje. Pavle je govorio o Timotejevim cestim bolestima (1. Timoteju 5:23). Grcka rec "bolest" ovde znaci "slab, bez snage, nejak u telu ili duhu". Ipak, pored fizickih, postoje i druge vrste slabosti koje su podjednako teske. Po mom misljenju, slabosti duha su verovatno najrasprostranjenije. Ne govorim o mentalnim bolestima, vec o onim neobjasnjivim trenucima kada vas vasa osecanja izdaju i zbunjuju um. Objasnicu to.

Mozes da odes u krevet zadovoljan, a sledeceg dana se probudis sa teskim oblakom tuge nad glavom. Po ceo dan se osecas potpuno svezan svojim tuznim stanjem duha. Ne znas odakle je dosao, ali taj oblak tuge neprestano stoji nad tobom i ne mice se.

Krivica, strah i uznemirenost su slabosti duha. One te mogu proganjati zbog tvoje proslosti, ili nekog greha koji se cvrsto drzi u tvom zivotu. Ove slabosti stalno pogadjaju vasa osecanja. Mozda kazes da ne zivis po osecanjima, ali u bukvalnom smislu ipak zivis. Na primer, mozda ne mozes da se otreses grubih reci koje ti je neko rekao pre nekoliko dana. Ili se mozda stalno boris sa osecanjima odbacenosti i bezvrednosti. Ova osecanja, bez sumnje, imaju direktan uticaj na tvoj zivot.

Za neke ljude je Dan majki ili Dan oceva jedan od najtezih dana u godini. Mozda njihovi roditelji nisu imali bas mnogo ljubavi, ili su bili alkoholicari, ili jednostavno nisu bili tu kada je to bilo potrebno. Mnogi ljudi uopste ne pamte nijedan lep dan sa majkom ili ocem. Zato su za njih Bozic ili Dan zahvalnosti najtezi dani u godini.

Ironicno, moji losi dani najcesce naidju kada proucavam Bozju rec. Kada sam sam sa Gospodom i Biblijom, savlada me osecanje neznanja. Osecam kako se preda mnom nalazi okrean istine, a ja uopste ne mogu da ga shvatim jer je prevelik.

Jos vise gubim nadu kada citam velike stvari koje su pisali propovednici koji su czveli pre 300 godina. Na kraju zavapim: "O, Gospode, ja sam po svom znanju beba kada se uporedim sa ovim duhovnim divovima! Oni su ziveli u neprosvecenom vremenu pa ipak su jos kao mladici pisali o stvarima koje ja tek moram da shvatim u mojim sezdesetim. Zasto mi je tako tesko da to shvatim?" Jedini odgovor koji primim je onaj koji cujem u Pavlovim recima: "...ne od dela, da se niko ne pohvali" (Efescima 2:9). Sva sila je u Bogu, ukljucujuci i silu razumevanja istine i odrcavanja duhovnog zivljenja! Ovo veliko blago se nalazi u zemljanim sudovima da bi sva slava pripala njemu!


Iskustvo sa losim danima nije neduhovno!


Ako tvoj los dan podrazumeva demonski napad na tvoju veru, mozda ces biti iskusan da mislis kako nisi duhovan, jer prolazis kroz takav napad. Ipak, to je daleko od istine.

Pre nekoliko nedelja, jedan mladic me je nazvao placuci: "Danasnji dan mi je najgori u zivotu, i ne znam sta da radim! Spopalo me je danas cudno osecanje kojeg ne mogu da se otresem. Brate, ne znam da li Bog postoji!".

Ovaj mladic nema pojma odakle je dosla njegova sumnja, i bio je sokiran i povredjen strasnim mislima koje su mu dosle na um. Priznao je: "Ne mogu da osetim Bozje prisustvo. I sada sumnjam da on uopste postoji. Sta da radim? Ne zelim da gajim ovako strasne misli!".

Rekao sam mu: "Nemoj se plasiti niti biti obeshrabren. Veruj mi, to je stari djavolov trik, koji on narocito voli da primenjuje na mladim vernicima koji su dragoceni Bogu. I upravo sada, on ubacuje te misli u tvoju glavu, pokusavajuci da udari na tvoju veru. On zeli da te zbuni!".

Ovaj mladic nije znao da sam imao slicno iskustvo sa mojim sinom, Garijem. Gari je jednog dana dosao iz skole i otisao pravo u svoju sobu, ne rekavsi nikome ni reci. Znao sam da nesto nije u redu, pa sam pokucao na njegova vrata i pitao da li mozemo da razgovaramo. "Ne zelim da te povredim, tata", rekao je Gari i briznuo u plac. "Imam grozne misli. Nisam vise siguran da Bog postoji!". Ove reci su mi slomile srce jer sam znao da je Bog pozvao Garija da propoveda njegovu rec. Voleo bih da sam tada imao isti duhovni uvid u taj problem kakav imam sada. Ali tada, sve sto sam mogao da kazem Gariju bilo je: "Sine, samo veruj Isusu sto bolje mozes. Izdrzi i ne odustaj. On ce te videti kroz oluju u tvom duhu!".

Bog je video Garija u njegovoj teskoci. Danas moj sin vodi crkvu u Denveru, posle skoro dve decenije krcenja puta po crkvama u unutrasnjosti i prekomorskim sluzbama.

Sada sam mogao da ovome mladicu kazem isto sto sam rekao i Gariju: "Izdrzi. Tvoj nebeski otac zna kroz sta prolazis i vidi te. Seti se, Bog je obecao da te nikada nece napustiti. Samo budi neprestano okrenut njemu, u veri!".

Ako prolazis kroz ovakve teskoce, moras shvatiti: nisi neduhovan dok trpis te napade. I dalje si dete nebeskoga oca, i on te nece ostaviti da se boris sam. Poslace Svetog Duha da rastera tvoje sumnje! Zato nemoj pokusavati da se raspravljas sa djavolom. Nista mu ne mozes. Umesto toga, kada dodje napad, trci svome nebeskom ocu. Tada mirno cekaj, sa strpljenjem i nadom!

Nedavno sam primio pismo zene jednog pastira ciji je muz umro pre nekoliko godina. Napisala je da je on bio mocan propovednik, odani pastir svoga stada i brizni otac. Ali imao je ozbiljan problem: bio je svezan duhom preljube.

Ovaj covek je morao da da ostavku u cetiri crkve zbog svojih mnogobrojnih veza sa zenama. Nakon svake ostavke hodao bi pravim putem nekoliko godina, ali bi se tada njegova zavisnost opet pojavila, i opet bi pocinjao sa preljubom. Srecom, njegova zena je proucavala Bozju rec i mnogo se molila, tako da je kroz ve to ostala blizu Gospoda. Prijatelji su joj rekli da bi trebalo da ostavi muza, govoreci da je suludo ostati sa covekom koji je neprestano zloupotrebljava. Ali ona je pisala: "Znam da Bog mrzi razvod. Zato sam jednostavno odlucila da se drzim Gospoda". Svaki put kad bi je muz prevario, mnogo bi plakala, trpeci veliki bol. Ali uvek je osecala da joj Gospod govori da ostane s njim, oprosti mu i pokusa da mu pomogne. Tako je ona s verom predala sav svoj bol Gospodu i on joj je uvek davao snagu da izdrzi.

Ljubljeni, ova draga zena nije prolazila kroz lose dane, ona je prolazila kroz lose godine! Pisala je kako pamti samo nekoliko kratkih trenutaka srece u svim godinama svoga braka. Ali znala je da je Bog obecao da ce je na kraju blagosloviti i nagraditi.

Tako je i bilo. Danas su njena deca zaljubljena u Gospoda i u braku sa dobrim hriscanima. I, zacudo, sva deca imaju lepe uspomene na oca, uprkos njegovim brojnim padovima. Ova draga zena je blagoslovena i postovana u svojoj crkvi, i cesto je pozivaju da govori mladi udatim zenama. Ona ih uvek savetuje da ne napustaju svoje muzeve zbog najmanje sitnice. Ona im kaze: "Isus mi je bio dovoljan u svakoj nevolji. Blagoslovio me je iznad svega cemu sam ikada mogla da se nadam!".

A onda je u svom pismu napisala nesto sto je na mene ostavilo snazan utisak: "Bilo je strasnih dana punih kusnje, kada sam htela da sve prepustim osecanjima. Mnogo puta sam zelela da odustanem. Mislila sam: Moj muz vatreno propoveda i dotice svacije srce u crkvi. Ali on je preljubnik! Progonila me je misao da su svi moji pokusaji uzaludni. Ali, znala sam da mi je Bog nesto obecao, i kada bih se molila, prisecala bih se tog obecanja i on mi je uvek davao snagu da istrajem. Sada mi je drago da nisam odustala. Mogu da kazem da mi je Bog pokazao svoju dobrotu!".


Cak je i sveti Pavle imao lose dane


Pavle je prolazio kroz lose dane kada je putovao u Makedoniju. "Jer i kad smo dosli u Makedoniju, nismo imali mira, nego svuda nevolja: spolja borbe, iznutra strah" (2.Korincanima 7:5). Ovaj sveti covek je priznao da je u sebi nosio ne jedan strah, vec mnoge!

Zaista, Pavle nije bio natcovek. Bio je podredjen istim osecanjima sa kojim se i svi mi suocavamo. Jednom su se svi vernici u Aziji okrenulo proti njega; i to oni za koje bi dao zivot. Napisao je: "...ako i ljubim ja vas odvise, a vi mene manje ljubite" (2.Korincanima 12:15). Da, Pavle je prozivljavao uzasne dane. Ali nikada se nije prepustio svojim osecanjima i iskusenjima. U svom najtezem periodu je svedocio: "...Pun sam utehe, prepun radosti pored svih nevolja nasih" (2. Korincanima 7:4). Zatim je dodao: "...Bog...tesi nevoljnike..." (6. stih).

Da li prolazis kroz los dan, nedelju, duzi period obeshrabrenosti? Da li si zalostan, obeshrabren, ili zelis da odustanes? Ako je tako, sta mislis, kako Bog reaguje na to? Da li te on kori ili kaznjava? Ne, nikada! Pavle tvrdi: "Gospod ti je najblizi i najspremniji da ti pomogne onda kada si neraspolozen i zalostan". "Slava Bogu i ocu Gospoda nasega Isusa Hrista, ocu milosrdja i Bogu svake utehe, koji nas tesi u svakoj nevolji nasoj..." (2.Korincanima 1:3-4). Grcka rec "tesi" ovde znaci "zove blizu sebi". Kakva cudesna stvar! Kada prolazimo kroz lose dane, nas nebeski otac ih koristi da nas privuce blize sebi!


Iako su losi dani neizbezni, treba da nas sve manje i manje uznemiravaju
dok rastemo u znanju ko smo u Hristu


Dok nastavljamo da hodamo sa Gospodom, nasi losi dani bi trebalo da postanu manje intenzivni, a mi u takvim trenucima treba da postanemo svesniji da imamo sve sto nam je potrebno da se obracunamo sa neprijateljem.

Verujem da nasi losi dani cesto imaju za cilj da nas ucine zrelijim i oslobode detinjastih sveza. Razmislite o tome: u vecini slucajeva nasi losi dani su posledica nasih detinjastih reakcija na zivotne situacije. A kako deca reaguju na to: u jednom trenutku se smeju, u drugom placu. Ona se mrste. Ona su svezanj strahova. Lako ih je povrediti, i mnogo placu. Njihova paznja kratko traje, i traze momentalno zadovoljenje.

Ipak, uprkos svemu ovome, pobozni roditelji vole i tese svoju decu u svakom njihovom zivotnom iskustvu. Nikakav ispad ne moze uzrokovati da se brizni roditelj odrekne svoga deteta ili ga odbije.

Isto tako, kao hriscani, mi se neki put mrstimo kada se suocimo sa teskim danima. Vicemo: "U redu, Boze, ako ces se ovako ponasati prema meni, ako ces dozvoljavati da mi se desavaju lose stvari, zasto bih ti se onda uopste i molio?"

Ipak, nas nebeski otac nas voli i tesi u svakoj nasoj nevolji, teretu, vapaju i nasim detinjastim promenama raspolozenja. Vidis, njegova velika zelja je da usred nasih kusnji pocnemo da shvatamo ko smo i sta kao njegova deca imamo. On zna da, kada god nas nose vetrovi i talasi nasih osecanja, zaboravljamo da smo njegova deca, i pocinjemo da zivimo daleko ispod nasih privilegija. Ali njegova Rec nam kaze da smo njegovi naslednici i sunaslednici sa nasim starijim bratom, Isusom!

"Ali mislim: dok je naslednik mlad, nista se ne razlikuje od roba, iako je gospodar od svega" (Galatima 4:1). Pavle ovde govori o rimskom obicaju. Bogatas bi usvojio dete i dao ga pod starateljstvo do njegove 8. godine. Tada, od svoje 8. do 25. godine, dete bi bilo pod vlascu cuvara. Tokom svih ovih godina, dete ostaje naslednik bogatstva, ali u stvarnosti nema kontrolu nad svojim zivotom.

Pavle kaze da to dete predstavlja one koji su pod zakonom. Zakon je staratelj koji nas poucava Bozjim zapovestima. Ali, dodje vreme kada se nase skolovanje zavrsava i kada moramo zauzeti svoja mesta kao naslednici Bozjeg bogatstva kroz Hristovu milost. Ipak, mnogi hriscani ne dodju do ovog saznanja. I dalje zive po svojim dobrim delima i po "ucini to" i "ne cini to", nikada ne shvatajuci svoj polocaj Bozjih sinova. "...Kad smo bili mladi, bili smo zarobljeni pod elementima sveta..." (3. stih). I dalje sluze Bogu poput robova, svezani strahom, krivicom i ocajem jer ne shvataju svoje usvojenje!

Pavle kaze takvim vernicima: "Jos uvek detinjasto razmisljas, radis pod svezama zakone koje si sam utvrdio. Ne vidis da si gospodar nad svim stvarima, da imas pravo na sve sto tvoj otac poseduje. On te je usvojio, voleo i stavio u skolu da bi te pripremio za nesto. A krst je bio tvoja matura!"


Nas nebeski otac nas tesi u teskim danima, ali u takvim trenucima
zeli da nam da i nesto vise


Zamislite usvojenog sina cije se vreme ispunilo. Njegova obuka je sada zavrsena, i on je nasledio svo ocevo bogatstvo. Pa ipak, on nastavlja da zivotari sa slugama, poput roba. Pitam te: da li je ispravno da otac tesi mladica u njegovom ropstvu i da ga uverava da je voljen i da ce sve biti u redu? Ne! Svaki otac koji voli svog sina bi zeleo da ovaj polozi pravo na svoje nasledstvo i napusti svoje siromastvo. Podstakao bi ga da prisvoji bogatstvo koje mu pripada!

Isto tako, kada smo svezani, Bog ne samo da nas tesi, vec nam i govori: "Sine, kceri, kada ces zauzeti svoje mesto pored mene? Kada ces doci u moju kucu i uzeti sve ono sto je sada s pravom tvoje?" "I buduci da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svoga u srca nasa, koji vice: Ava, oce! Tako nisi vise rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si kroz Boga (Galatima 4:6-7), "Jer ste svi vi sinovi Bozji verom u Isusa Hrista" (3:26).

Ako je Isus tvoj Gospod i Spasitelj, onda si ti Bozje dete. A posto si njegovo dete, automatski si, zajedno sa Hristom, naslednik svih bogatstava oca!

Naravno, nas polozaj naslednika nema nikakve veze sa materijalnim bogatstvom. Reci da je Hrist umro da bi nas ucinio bogatima zlatom i srebrom je huljenje. Biblija tvrdi: "Jer u njemu zivi sva punina bozanstva telesno" (Kolosanima 2:9). Ovo znaci da je Bog dao Isusu svo bogatstvo u slavi. Stoga, on ima sve sto nam je potrebno da nas izbavi iz svakog loseg dana s kojim se suocavamo!

Ipak, pitas: "Zar Bog ne brine za nase fizicko blagostanje? Moji losi dani imaju veze sa mojim racunima, dugovima, manjkom novca. Stalno brinem o uslovima zivota moje porodice i sastavljam kraj sa krajem".

LJubljeni, vas otac polazi upravo od svih vasih fizickih potreba! Njegova Rec obecava: "A Bog moj ispunice svaku potrebu vasu po bogatstvu svome, u slavi, u Hristu Isusu" (Filibljanima 4:19). Grcka rec za "potrebu" ovde potice od korena koji znaci "upravljati svim bitnim poslovima". Pavle kaze: "Bog je veran i vodice brigu o svim tvojim poslovima, finansijama. To znaci o tvom zaposlenju, hrani, odeci, kuci. A tu su i bogatstva njegove dobrote, snage, mudrosti i milosti, i bogatstvo potpune uverenosti u spasenje. A iznad svega ovoga su njegova neistraziva bogatstva!"

Zapazi da Pavle kaze "Ispunice svaku potrebu", upotrebljavajuci pri tome jedninu. On ukratko kaze: "Potrebno ti je samo jedno - Isus! Sve tvoje potrebe su u njemu. Treba samo da ga potrazis, i on ce ti sve pruziti!"


Moras biti potpuno uveren da tvoj otac na nebesima
oseca veliku ljubav prema tebi


Iako mozda sumnjas u Bozju ljubav prema tebi, on te ne osudjuje. Naprotiv, on oseca tvoj bol i ocaj. I on zeli da znas da je njegova riznica puna svega sto ti je potrebno, i sve to ti stoji na raspolaganju! Ali, on kaze: "Ne mozes to koristiti ukoliko ne polozis pravo na to, verom. Moras shvatiti ko si, moje dete, naslednice, i mirovati u mom obecanju da cu se pobrinuti za sve tvoje potrebe i poslove. Pokazi mi da mi verujes tako sto ces doci u moj mir!"

Zelim da zavrsim ovu poruku pismom koje je nasa sluzba nedavno primila. Verujem da ono mocno govori o losim danima koje imamo:

"Dragi brate Dejvide, pre nekoliko godina moj muz je izgubio posao koji mu je bio veoma vazan. To je za njega bilo tragicno. Izgubio je svo samopostovanje, kao i prihode, i jos uvek se od toga nije oporavio. Iako je zaposlen, njegova sadasnja plata je manja od polovine onoga sto je zaradjivao. Sada sam ja glavni hranitelj u kuci. Pre nekoliko nedelja sam planirala da nakon posla odem na jedan hriscanski sastanak, i imala sam 45 minuta vremena da prilegnem i odmorim se. Trazila sam nesto za citanje, kada me je Gospod odveo do kutije sa papirima koje sam cuvala. Izvukla sam odatle jednu od vasih propovedi "Na izmaku snage". Dok sam je citala, Bozji Duh mi je rekao da se upravo tu i nalazim - na izmaku snage! Uskoro cu se penzionisati, a moje brige se gomilaju. Davimo se u finansijskim teskocama, bez izlaza na vidiku.

Ali kroz ovu propoved Bog mi je pokazao da sam se u ljutnji okrenula protiv svoga muza. Zavisila sam od njega, tj. od tela. Moram se okrenuti jedino Isusu, on mi mora biti jedina nada, jedini koji me moze izvuci iz ovih problema. Sada znam da moj muz to nikada ne bi mogao. Dok sam citala tvoju poruku, primila sam uverenje da je Bog uz mene kada sam na izmaku snaga. Kasnije te veceri sam otisla na sastanak, gde je jedan od govornika bila moja prijateljica. Govorila je o tome kako ju je Bog izbavio iz finansijskih teskoca. Nije nista precutala, ukljucujuci i ponizavajuca iskustva koja je imala. Bozja namera je bila da sve to cujem. Posle toga sam joj ispricala kako sam citala tvoju propoved i kako mi je Bog kroz nju sluzio. Sledece nedelje sam primila posiljku od nje. To je bila tvoja poruka "Prava pesma, pogresna strana". Kako je to divno! Pozvala sam je da joj se zahvalim, i rekla mi je da ce mi poslati jos poruka. Jos nisam izasla iz teskoca. Ponekada kada pogledam niz put, vidim potencijalne nesrece koje nas okruzuju kao decu Izrailja. Ali Bog mi je pokazao da sam sumnjala u njegovu ljubav i vernost prema meni. Takodje sam shvatila, kao sto si i napisao, da sam bila dobra u potiskivanju strahova, i da se nikada nisam obracunala sa sumnjama. Sada zelim da zavrsim sa tim. Zelim da slavim Boga zato sto me voli i zadovoljava moje potrebe, iako ja to ne mogu uvek da vidim.

Moja molitva je da Isus, zacetnik i svrsitelj moje vere isceli moju sumnju i da mi da vere da se u potpunosti oslonim na njega. Molim se da mi da mi da pesmu koju cu pevati sa ove strane pobede. Tako zelim da polozim ovaj ispit! Zelim da pevam pravu pesmu na pravoj strani, pesmu koja ce biti svedocanstvo o Bozjoj milosti i vernosti."

Nasa sluzba prima mnoga pisma poput ovog, od ljudi sirom zemlje cija vera raste. Oni, kao i ja, veruju da teska vremena dolaze na ovaj narod, ali znaju da ce ih Gospod sacuvati. Oni su iskusili njegovu vernost!

Mozda ce ti doci jos losih dana. Ali moras doci do tacke kada moces reci: "Isuse, sve svoje brige prepustam tebi. Ja sam naslednik Bozjih bogatstava u Hristu Isusu. I znam da ova bogatstva podrazumevaju i puno zadovoljenje svih mojih fizickih potreba". Mozes verovati Bogu u ovome!

--- 
Upotrebljeno sa dozvolom World Challenge-a, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA

Translated by Maja C. Lilic


Plain Text File + Serbo-Croatian Index + Chapel + Subscribe + Copyright + Cover Letter

Times Square Church Information | New Reader Information


AUTORSKA PRAVA/REPRODUKCIJA:

Ovaj dokument je vlasnistvo iskljucivo World Challenge-a. Ne moze se menjati niti izdavati ni na koji nacin. Moze se reprodukovati jedino u celini, ukoliko se koristi za slobodno cirkulisanje, bez naplate. Sve reprodukcije ovog dokumenta moraju sadrzati oznaku autorskih prava (npr. "Copyright © 2000 by World Challenge"). Ovaj dokument se ne moze koristiti za prodaju ili poboljsanje prodaje bilo kog drugog proizvoda bez dozvole World Challenge-a. Ovo vazi za dokument u celini, uz izuzetak nekoliko kratkih citata. Molimo da uvazite sledeci izvor: Copyright © 2000 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Ovaj materijal sluzi iskljucivo licnoj upotrebi i ne sme se javno izlagati na drugim web stranicama. The Lorain County Free-Net Chapel poseduje ekskluzivna prava World Challenge-a da ove poruke objavljuje na svojoj web stranici. Mozete slobodno presnimiti, kopirati, stampati i deliti ovaj materijal, ali ga ne smete predstaviti na nekom drugom Internet site-u. Dozvoljeno je da ovaj site postavite kao link.


This web site is a service of
The Missing Link, Inc.®
Linking Troubled Youth and Adults with Life-Changing Programs
Web Site - http://misslink.org
Chapel Site - http://misslink.org/chapel2.html
Home of David Wilkerson's World Challenge Pulpit Series Multilingual Web Site
http://www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2000 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

TOP OF PAGE

Our webmaster welcomes your comments and suggestions.
This page was last updated June 13, 2000.

Why Revival Tarries/ "Help!"/ What's Here/ Sponsor/ Statement of Faith/ Bible Study
Around the Piano/ Bulletin Board/ Library/ Serbo-Croatian Index/ Chapel